Winnaars gastronomische wedstrijd Future Talents Bekend

10 april 2019 | Yonne van Geene
Winnaars gastronomische wedstrijd Future Talents Bekend

Maandag 8 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit jaar voor voor de negende keer gehouden. In totaal hebben 85 jonge koks, gastheren- en vrouwen meegedaan.

Van de 17 deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade van de Cas Spijkers Academie Nijmegen uitgeroepen tot winnaar van Future Talents 2019. Laurens Samsen, Kevin van de Poppe en Thomas Val wisten zich staande te houden in een heftige concurrentiestrijd. Ze hebben een prachtig menu gecreëerd waaraan de jury de meeste punten heeft gegeven. Jacob Jan Boerma, juryvoorzitter witte brigades: “Dit zijn de terechte winnaars vanwege hun continuïteit in het menu, de smaak, hun creativiteit en toch hedendaagse gerechten.”

De jury

Romy Francke & Jelle Schouppe van Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde waren de winnaars van Future Talents 2019 bij de wedstrijd voor zwarte brigades. Petro Kools, juryvoorzitter zwarte brigades: “Voor ons was het team uit België de uiteindelijke winnaar vanwege hun gedrevenheid, perfectie, discipline, vakkennis en ambachtstrots op alle onderdelen.” Het aanstormend talent is door de top van de Nederlandse gastronomie beoordeeld. De witte brigades zijn beoordeeld door Jacob Jan Boerma (De Leest**), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**), Erik & Julien van Loo (Parkheuvel**) en Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve*).

Zij jureerden op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak. Petro Kools (Da Vinci), Cindy Borger (De Groene Lantaarn**), Nadine Mögling (Bij Jeff), Joey de Kruijff (Central Park Voorburg) en Milo Berlijn (Trainmark) namen de beoordeling van de zwarte brigades voor hun rekening. De jonge gastvrouwen en -heren zijn beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie.

Als onderdeel van het programma in het Miele Experience in Vianen inspireerden Erik & Julien van Loo de gasten en de deelnemers tijdens een talkshow. Vader en zoon van restaurant Parkheuvel spraken over wat je als jong talent in huis moet hebben om tot de top te komen. En dat was onder meer veel ontdekken tijdens stages en reizen, veel leren en heel veel oefenen.

De volledige uitslag

Witte brigade Talent van de Toekomst 2019
1. Cas Spijkers Academie Nijmegen | Laurens Samsen, Kevin van de Poppe, Thomas Val
2. Sterklas Amsterdam (team 1) | Mike Klaassen, Sven Brandsen, Job Herlaar
3. ROC Friese Poort | Mark Jellema, Nicky Aquaa, Ruben van Zanten

Zwarte brigade Talent van de Toekomst 2019
1. Hotelschool Ter Duinen, Koksijde (BE) | Romy Francke & Jelle Schouppe
2. ROC Midden Nederland | Nikki van der Snel & Amit Singh
3. College voor hotelmanagement en gastronomie Scalda | Tham Cao & Noa Tanghe

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: