Winnaars gastronomische wedstrijd Future Talents Bekend

10 april 2019 | Yonne van Geene

Maandag 8 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit jaar voor voor de negende keer gehouden. In totaal hebben 85 jonge koks, gastheren- en vrouwen meegedaan.

Van de 17 deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade van de Cas Spijkers Academie Nijmegen uitgeroepen tot winnaar van Future Talents 2019. Laurens Samsen, Kevin van de Poppe en Thomas Val wisten zich staande te houden in een heftige concurrentiestrijd. Ze hebben een prachtig menu gecreëerd waaraan de jury de meeste punten heeft gegeven. Jacob Jan Boerma, juryvoorzitter witte brigades: “Dit zijn de terechte winnaars vanwege hun continuïteit in het menu, de smaak, hun creativiteit en toch hedendaagse gerechten.”

De jury

Romy Francke & Jelle Schouppe van Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde waren de winnaars van Future Talents 2019 bij de wedstrijd voor zwarte brigades. Petro Kools, juryvoorzitter zwarte brigades: “Voor ons was het team uit België de uiteindelijke winnaar vanwege hun gedrevenheid, perfectie, discipline, vakkennis en ambachtstrots op alle onderdelen.” Het aanstormend talent is door de top van de Nederlandse gastronomie beoordeeld. De witte brigades zijn beoordeeld door Jacob Jan Boerma (De Leest**), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**), Erik & Julien van Loo (Parkheuvel**) en Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve*).

Zij jureerden op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak. Petro Kools (Da Vinci), Cindy Borger (De Groene Lantaarn**), Nadine Mögling (Bij Jeff), Joey de Kruijff (Central Park Voorburg) en Milo Berlijn (Trainmark) namen de beoordeling van de zwarte brigades voor hun rekening. De jonge gastvrouwen en -heren zijn beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie.

Als onderdeel van het programma in het Miele Experience in Vianen inspireerden Erik & Julien van Loo de gasten en de deelnemers tijdens een talkshow. Vader en zoon van restaurant Parkheuvel spraken over wat je als jong talent in huis moet hebben om tot de top te komen. En dat was onder meer veel ontdekken tijdens stages en reizen, veel leren en heel veel oefenen.

De volledige uitslag

Witte brigade Talent van de Toekomst 2019
1. Cas Spijkers Academie Nijmegen | Laurens Samsen, Kevin van de Poppe, Thomas Val
2. Sterklas Amsterdam (team 1) | Mike Klaassen, Sven Brandsen, Job Herlaar
3. ROC Friese Poort | Mark Jellema, Nicky Aquaa, Ruben van Zanten

Zwarte brigade Talent van de Toekomst 2019
1. Hotelschool Ter Duinen, Koksijde (BE) | Romy Francke & Jelle Schouppe
2. ROC Midden Nederland | Nikki van der Snel & Amit Singh
3. College voor hotelmanagement en gastronomie Scalda | Tham Cao & Noa Tanghe

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: