U heeft gezocht op : Da Vinci

8 september 2020 Opening Culinair Utrecht
Chef-kok Vito Reekers opent restaurant in Utrecht

Vito Reekers, sinds 2013 chef de cuisine bij restaurant Karel 5, opent in het najaar van 2020 een eigen restaurant in Utrecht. De 35-jarige chef-kok neemt zijn intrek in het voormalig Polman’s Huis, een monumentaal gebouw dat na jaren van renovatie eind oktober de deuren zal heropenen. In het ...

12 augustus 2020 Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

25 mei 2020 Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

28 februari 2020 Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

13 januari 2020 Michelin
Alle Michelinsterren op een rijtje

Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Holland) Ciel Bleu - Amsterdam (Noord-Holland) &Moshik - Amsterdam (Noord-Holland) Spectrum - Amsterdam (Noord-Holland) De Kromme Watergang - Breskens (...

10 april 2019 Awards
Winnaars gastronomische wedstrijd Future Talents Bekend

Maandag 8 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit jaar voor voor de negende keer gehouden. In totaal hebben 85 jonge koks, gastheren- en vrouwen meegedaan. Van de 17 deelnemende teams aan de wedst...

9 januari 2019 Awards Culinair
Restaurant Da Vinci in Maasbracht verdient Diamond Award 2019

Restaurant Da Vinci in Maasbracht heeft de Diamond Award 2019 van The Wine and Food Association uitgereikt gekregen. De award werd verdiend door de wijze waarop ze in Da Vinci de gasten in de watten leggen. De reactie van Petro en Margo op Instagram: "We zijn er stil van en trots op. De awar...

26 december 2018 Interview Longread
Convenience: een vloek en een zegen

Gemak dient de kok, zou je zeggen. Om het arbeidsintensieve werk in de keuken te verlichten, zijn er tal van basisproducten die een handje kunnen helpen. Convenience is al lang geen vies scheldwoord meer, maar is het nu een zegen of toch een vloek voor het koksvak? We peilen de meningen van verschil...

15 oktober 2018 Video Michelin
Webdocu over Margo Reuten, de enige vrouwelijke sterrenchef in ons land

Margo Reuten, de enige sterrenchef die Nederland telt, is onderwerp van een mooie docu van BNNVARA. In de webdocu vertelt zij hoe het is om je als vrouw staande te houden in de culinaire mannenwereld. De RestaurantKrant ging vorig jaar op bezoek bij Da Vinci in Maasbracht, het restaurant van Marg...

19 september 2018 Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 19...

21 augustus 2018
De Sjalot uit Nijmegen vernieuwd

Na een verbouwing van meerdere weken heeft Frans-Arabisch restaurant De Sjalot in Nijmegen een nieuw interieur gekregen. Het restaurant van de ambitieuze ladychef Sibrecht Benning kreeg een bijzonder interieur met een Frans-Arabische look. De restyling wordt gevierd met een speciaal kennismakingsmen...

16 mei 2018 Personalia Culinair
Sven Nijenhuis nieuwe chef van restaurant Violin

De nieuwe chef voor restaurant Violin is Sven Nijenhuis. Hij volgde Eric van de Weijer op en drukt vanaf april zijn stempel op de nieuwe menukaart. Sven kan bogen op een indrukwekkende carrière als sous-chef bij Restaurant La Source (La Butte aux Bois Lanaken), het Arresthuis (Roermond) en re...

7 mei 2018 Achtergronden Michelin
Nieuwe maître-sommelier voor Restaurant Da Vinci Maasbracht

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft topsommelier Jesse Dean Bruijstens aangetrokken als maître-sommelier. Hij gaat in juni 2018 aan de slag in het Limburgse restaurant en komt over van restaurant Tribeca in Heeze, waar hij hoofdsommelier is. Jesse Dean Bruijstens start per 6 juni...

11 januari 2018 Awards
Genomineerden Restaurant Awards bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. 4-op-1-rij voor het culinaire Koningskoppel? Tij...

11 december 2017 Michelin
Deze restaurants verloren een ster

Vanochtend is in het DeLaMar theater in Amsterdam de Michelingids voor 2018 gepresenteerd. het werd onder andere een feest voor Inter Scaldes, The White Room en The Duchess. Toch zijn er ook een aantal teleurstellingen. Zo gingen Restaurant Da Vinci in Maasbracht en Restaurant Bord'Eau in Amster...

8 december 2017 Michelin Interview
Michelinsterren: Topchef Margo Reuten wrijft over haar glazen bol

Op maandag 11 december worden de Michelinsterren weer uitgedeeld in Nederland, maar ongetwijfeld zullen er ook enkele chefs met een beteuterd gezicht de hoofdstad verlaten na de bekendmaking. Topchef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft al veel uitreikingen meegemaakt ...

7 december 2017 Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op derestaurantkrant.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen van afgelopen jaar op derestaurantkrant.nl. 1. Dit worden de biertrends voor 2017 Bier is populair, ook in restaurants. Aan het begin van dit jaar voorspel...

7 november 2017 Awards
Gault&Millau verkiest Jarno Eggen tot Chef van het Jaar 2018

Tijdens de twaalfde Gault&Millau Awards, maandag 6 november in de Utrechtse Jaarbeurs is Jarno Eggen, chefkok van De Groene Lantaarn in Zuidwolde, uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2018. Onder de culinaire jonge garde was het Dennis Huwaë van Daalder in Amsterdam die er het meeste uitsprong...

31 oktober 2017
Beluga-chef Van Wolde over daling in Lekker 500: 'Geen Ramp'

Chefkok Hans van Wolde van restaurant Beluga Loves You maakt zich niet druk om de daling van zijn restaurant in de Lekker 500. Tegen De Limburger zegt hij dat de daling 'geen ramp' is. Restaurant Beluga Loves You daalde vijf plaatsen op de lijst van beste restaurants van Nederland. Het re...

30 oktober 2017 Awards Culinair
De top 10 van de Lekker 2018

Naar de Lekker wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken door Nederlandse topchefs. Vandaag, maandag 30 oktober, is de lijst - de Lekker 2018 - naar buiten gebracht en wij presenteren je de top 10. Het is stuivertje wisselen tussen De Librije en Inter Scaldes, aangezien vorig jaar de rollen waren omge...

20 oktober 2017 Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Relais & Châ...

16 oktober 2017 Awards Internationaal
Wedstrijd Talent van de Toekomst gaat internationaal

Elk jaar organiseert de stichting Talent van de Toekomst Bokaal een vakwedstrijd voor jong talent op het vlak van gastronomie en gastvrijheid. Vanwege het internationale karakter (vanaf 2018) krijgt de wedstrijd een meer internationale naam: Future Talents. In 2017 deden al enkele internationale ...

3 oktober 2017 Achtergronden
De RestaurantKrant: Margo Reuten, bier en spijscombinaties en een wildposter

Vandaag verschijnt de derde editie van De RestaurantKrant. De krant is vernieuwd en is nu nóg voller met interviews en achtergronden die jij als restaurateur of chef absoluut niet mag missen. In deze editie vind je onder meer een interview met sterrenchef Margo Reuten van Restaurant Da Vin...

23 mei 2017 Awards Culinair
Team restaurant De Librije wint kookwedstrijd Slag op de Schelde

De derde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van restaurant De Librije in Zwolle. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant Elea in Rijswijk. Dessert met asperges, zeesla en codiu...

16 mei 2017 Awards Culinair
Sterk deelnemersveld bij wedstrijden Slag op de Schelde en Wine Making Challenge

De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde en de wedstrijd voor sommeliers Wine Making Challenge die op 22 mei op de Oosterschelde worden gehouden, blinken uit door een sterk deelnemersveld. Aan beide wedstrijden die op hetzelfde moment op het schip Denick II worden gehouden, doen deelnemers v...

17 januari 2017 Awards
De Librije opnieuw verkozen tot beste Restaurant

Restaurant De Librije mag zich weer 'Het Beste Restaurant van Nederland' noemen. Het sterrenrestaurant won de prijs tijdens de Restaurant Awards voor de derde keer op rij. De vijfhonderd beste chefs en restauranteigenaren brachten voor de Restaurant Awards hun stem uit. In totaal zijn er ...

10 januari 2017 Awards
Restaurant Da Vinci wint WIM-award

Tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft tijdens de Horecava de WIM-award 2017 gewonnen. Petro Kools van van Restaurant Da Vinci kreeg de prijs uitgereikt door Peter van Houtert, voorzitter van de Koninklijk Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren. Da Vinci kreeg de award vanwege een ...

21 december 2016 Awards
Genomineerden Restaurant Awards 2017 bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. Hattrick voor het culinaire Koningskoppel? ...

29 november 2016 Awards
Margo Reuten restaurant Da Vinci Woman of the Year Relais & Châteaux

Chef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht is door vereniging van luxehotels en toprestaurants Relais & Châteaux benoemd tot ‘Woman of the Year 2017’. Zij kreeg de Woman of the Year Trophy op 29 november uitgereikt tijdens de jaarlijkse vergadering van R...

14 september 2016 Achtergronden Culinair
Galadiner levert 200.000,- op voor onderzoek speekselklierkanker

Restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft donderdag 8 september met een galadiner voor het goede doel 202.291,- euro opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar speekselklierkanker. Ruim 430 gasten genoten tijdens Taste4Life bij Okura Hotel Amsterdam van gerechten van door Micheli...

25 juli 2016 Personeel
Nieuwe gezichten bij restaurant De Beejekurf in Venray

De Beejekurf heeft een nieuwe wind in huis gehaald met de komst van Ivo van der Wijst en Miranda Cox. Van der Wijst wordt toegevoegd aan het keukenteam van chef-kok Mathijs Jacobs en Cox versterkt de zwarte brigade van gastvrouw Hanneke Verstappen. Ivo van der Wijst (24) werkte eerder onder ander...

4 maart 2016
Video: waanzinnig mooi gedecoreerde koekjes

Een Hongaarse chef, met de naam Judit Czinkné Poór, maakt prachtig mooie koekjes. Van een doodgewoon koekje weet ze een waar kunstwerk te maken. Zij wordt weleens de Leonardo da Vinci van de koekjeswereld genoemd. Als je de video hieronder bekijkt, dan weet je wel waarom! Thijs Jacobs...

21 januari 2016
Wat is het beste Nederlandse restaurant?

Wat is het beste restaurant van Nederland volgens de kenners? De beste nieuwkomer? Het meest romantische restaurant? De vijfhonderd beste chefs van Nederland hebben gestemd. Voor dertien uiteenlopende categorieën hebben zij hun favoriete restaurant aangewezen. Per categorie is de top vijf onthuld...

18 december 2015
Nieuw gastronomisch klassement: La Liste

De eerste editie van La Liste is gisteren gelanceerd. Het is een onafhankelijk gastronomisch klassement van de duizend beste restaurants ter wereld. De gelauwerden werden in Parijs bekendgemaakt door initiatiefnemer Philippe Faure, president van Atout France, in aanwezigheid van Laurent Fabius, de...

26 oktober 2015
De Librije nummer 1 in Lekker 2016

De restaurantgids Lekker 2016 is bekendgemaakt. Op nummer 1 staat dit jaar De Librije van Jonnie en Therèse Boer in Zwolle. Vorig jaar stond dit driesterrenrestaurant nog op de derde plek. Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet in Kruiningen verloor haar eerste plaats en staat nu op nummer 2....

21 mei 2015
Stan Kerckhoffs is SVH Meestergastheer

Op dinsdag 19 mei is Stan Kerckhoffs (1978) officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour* in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Hij is de 41ste SVH Meestergastheer in Nederland. Voorbeelden De officiële versierselen werden ui...

19 mei 2015
Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije's Zusje Amsterdam kreeg gistermiddag de Zilveren Ui 2014 uit handen van Oos Kesbeke, directeur van het gelijknamige Amsterdamse bedrijf in tafelzuren. De onderscheiding wordt uitgereikt aan de chefkok die eigen tafelzuur het bes...

19 november 2014
Overzicht Nederlandse michelinsterren

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de sterrenparade van Michelin maken de balans op. Wij ook. Hier een overzicht van alle sterrenzaken in Nederland na de bewogen dag van afgelopen maandag. Utr...

8 oktober 2014
Laatste dag BBB en Folie Culinaire

Dag twee van de vakbeurzen BBB en Folie Culinaire in MECC Maastricht werd in vergelijking met vorig jaar door een toenemend aantal bezoekers bezocht. Het vernieuwde beursconcept, meer special events en aandacht voor de Belgische horeca zorgden voor een flinke aanloop van horeca- en gastronomieprof...

21 oktober 2013
Inter Scaldes op één in nieuwe Lekker

Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet is de nieuwe aanvoerder van de Lekker top-100. In de nieuwe gids voor 2014 staat het tweesterrenrestaurant op nummer één. Oud Sluis van Sergio Herman is niet meer opgenomen. Op nummer twee staat restaurant Boreas van Nico en Sonja Boreas in Heeze (vorig...

13 mei 2013
Grand Hotel Karel V heeft nieuwe chef

Vito Reekers wordt de nieuwe chef de cuisine van Grand Hotel Karel V. Jasper Gronert wordt zijn rechterhand. Beiden zijn momenteel souschef onder Jeroen Robberegt en al langere tijd medeverantwoordelijk voor de culinaire kwaliteit van Grand Restaurant Karel V. Onder de leiding van Vito wil het hot...

31 januari 2013
Nog een restaurant Da Vinci

Geen uitbreiding voor Margo Reuten en Petro Kools, maar wel een nieuw restaurant dat ook Da Vinci heet. In Terneuzen opent in het Arsenaalgebouw een eetgelegenheid met een Italiaans-Franse keuken. Ook is en een podium voor ingetogen livemuziek van singer-songwriters. Prijs Uitbaters zijn Marti...

24 oktober 2012
Lekker 2013: de volledige top-10

Restaurantgids Lekker maakt de top-10 van beste restaurants voor de gids voor 2013 bekend. Oud Sluis staat op nummer één, Inter Scaldes is terug op nummer twee, en De Librije staat, net als in 2011, op de derde plek. 1* Oud Sluis**, Sluis (in 2011 op 1, 0) 2* Inter Scaldes*, Kruiningen (in 201...

11 oktober 2012
Kranenborg overhandigt titels Bolenius

Chef-kok Luc Kusters en gastheer Xavier Giesen van Bolenius Restaurant in Amsterdam zijn door SVH Meesterkok Robert Kranenborg geïnaugureerd als SVH Meesterkok en SVH Meestergastheer. SVH chef én gastheer De twee professionals scharen zich daarmee op een lijst met restaurants, waaronder De Lib...

5 september 2012
Miljoenen dahlia's voor Alliance chefs

Veertien chefs van de Alliance Gastronomique zien op zondag 9 september hun passie voor koken verpakt in bloemen. Voor elke kok wordt in Valkenswaard minimaal één corsowagen geserveerd. Ambachtelijk werk "Koken en het bouwen van corsowagens hebben verrassende overeenkomsten", zegt een van drij...

1 november 2011
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award verva...

26 oktober 2011
Guerrilla-actie: Lekker onthult top-10

Met een guerrilla-actie onthult de redactie van Lekker vandaag, 26 oktober, de top-10 van de nieuwe gids voor 2012. Vroeg in de ochtend togen Makkie Mulder en haar team in twee auto's richting de eerste twee adressen. De beste tien restaurants van het land moeten tegen het einde van de dag bekend ...

8 april 2011
Crematorium met culinaire lounge en boek

Onlangs is in Roermond crematorium 'Tussen de Bergen' geopend. Het is het eerste crematorium in Nederland dat is voorzien van een lounge waar bezoekers gebruik kunnen maken van diverse culinaire faciliteiten. De opening ging gepaard met de lancering van een receptenboek als alternatief voor het plak...

14 oktober 2010
Lucas Rive ontvangt Zilveren Ui Trofee 2010

Lucas Rive, chef-kok van restaurant De Bokkedoorns (twee Michelinsterren), is onderscheiden met de Zilveren Ui Trofee 2010. De gelauwerde chef ontving de trofee uit handen van Oos Kesbeke, directeur en eigenaar van Kesbeke Fijne Tafelzuren en initiatiefnemer van deze jaarlijkse onderscheiding. De...

9 november 2009
Oud Sluis opnieuw beste restaurant

Oud Sluis voert ook komend jaar de ranglijst van vijfhonderd beste restaurants in Nederland aan. Tijdens de presentatie van restaurantgids Lekker op maandag 9 november bleek de nummer één positie in deze rangschikking opnieuw weggelegd voor Sergio Herman. De tweede positie in Lekker 2010 werd, eve...

29 oktober 2009
'Top-10 Lekker 2010 gelekt'

De restaurantgids Lekker 2010 wordt maandag 9 november gepresenteerd. Nu al zijn de belangrijkste tien restaurants en hun posities mogelijk bekend geworden bij kokswereld.nl en koksforum.nl. Sergio Herman's Oud Sluis wordt na de GaultMillau waarschijnlijk ook in Lekker 2010 verkozen als beste restau...

15 september 2009
Zilveren Ui uitgereikt aan Margo Reuten

Op maandag 14 september werd in Maasbracht de Zilveren Ui Trofee 2009 uitgereikt. Deze prijs is door Oos Kesbeke van Kesbeke Fijne Tafelzuren uit Amsterdam in het leven geroepen. De trofee wordt toegekend aan een chef-kok die bewijst dat tafelzuur thuishoort in de sterrenkeuken. Dit jaar won Margo R...

14 augustus 2009
Margo Reuten wint Zilveren Ui Trofee

Tweesterrenchef Margo Reuten van Restaurant Da Vinci in Maasbracht wint dit jaar de Zilveren Ui Trofee 2009. Hiermee volgt ze Paul Fagel op die in 2008 de winnaar was. Reuten heeft dit jaar de onderscheiding gewonnen vanwege haar inzet om origineel tafelzuur te verwerken in haar gerechten en daarmee...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: