Twaalf finalisten voor Grand Concours Bollinger bekend

Auteur: redactie
Awards Drinks Gastronomie 20 juni 2023
Twaalf finalisten voor Grand Concours Bollinger bekend

Twaalf teams gaan de strijd met elkaar aan in de finale van de derde Grand Concours Bollinger. Organisator The Wine & Food Association laat dinsdag weten dat na drie dagen met voorrondes zestien team zijn afgevallen voor de eindstrijd van de competitie, waarbij deelnemende teams de beste wijn-spijscombinaties moeten creëren. De finale zelf zal plaatsvinden in het najaar.

The Wine & Food Association heeft ervoor gekozen om de competitie dit jaar op te delen in twee categorieën. Naast toprestaurants krijgen nu ook de overige restaurants die vermeld worden in de restaurantgidsen de kans om de strijd met elkaar aan te binden. In de finale zal een jury bestaande uit onder anderen Imko Binnerts (Puur Zee), Peter Klosse (Academie voor Gastronomie), een vooraanstaand vertegenwoordiger van Champagne Bollinger en voorzitter van The Wine & Food Association Jan van Lissum de winnaar uitkiezen.

In de categorie toprestaurants (minimaal één Michelinster en/of zestien punten Gault & Millau) nemen Merlet (Schoorl), ’t Amsterdammertje (Loenen a/d Vecht), Ratatouille Food & Wine (Haarlem), Flore, (Amsterdam), Codium (Goes) en Da Vinci (Maasbracht) het tegen elkaar op. Zij krijgen in de finale de opdracht om een hoofdgerecht bij de Champagne Bollinger-topcuvée La Grande Année Brut 2014 te creëren. De maker van de meest geslaagde combinatie krijg de hoofdprijs ter waarde van 5.000 euro. Voor de sommelier met de beste toelichting op de wijn-spijscombinatie is er een extra prijs ter waarde van 1.000 euro.

Bij de overige restaurants hebben Allure (Rotterdam), ’t Klooster (Wijk bij Duurstede), Hemel & Aarde (Utrecht), Somm (Uden), Joann (Enschede) en Merlot (Amersfoort) de finale bereikt. Zij krijgen de Champagne Bollinger Rosé als champagne om een voorgerecht bij te creëren. De hoofdprijs voor de meest geslaagde combinatie in deze categorie is ter waarde van 3.000 euro, terwijl ook hier de sommelier met de beste toelichting een extra prijs van 1.000 euro krijgt.

Fotografie: The Wine & Food Association

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws