Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs

9 juli 2018 | Thijs Jacobs

Ciel Bleu (Hotel Okura Amsterdam) heeft de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij gevierd met een culinair evenement: Chefs Favourites. Tijdens deze exclusieve middag werd een podium gegeven aan 8 getalenteerde chefs die na een succesvolle periode in de keuken van Ciel Bleu hun vleugels uitsloegen en zo hun sporen verdienden in het Nederlandse culinaire landschap.

Culinaire reis

De culinaire reis van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman begon zo’n 15 jaar geleden in Ciel Bleu: “We kregen carte blanche om een restaurant op hoog niveau neer te zetten en die kans hebben we met vier handen aangegrepen.” Het tweesterrenrestaurant – gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam – ontving in 2005 de eerste ster en in 2007 mocht het chefsteam de tweede Michelinster in ontvangst nemen.

Inmiddels kijken de chefs terug op vijftien bewogen jaren, met als hoogtepunt de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij. “Natuurlijk hebben we dat niet alleen met z’n tweeën gedaan. In al die jaren hebben heel wat talentvolle chefs zich bij ons team gevoegd. Nu we al een decennium lang twee Michelinsterren op onze naam mogen schrijven, is het hoog tijd om deze jongens weer in de schijnwerpers te plaatsen in hun vertrouwde Ciel Bleu. Daar waar het voor hen ooit allemaal begon, maar ook daar waar zij onderdeel waren van het succes.”

10-gangenmenu

Samen met chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman bereidden Arnout van der Kolk van Restaurant C, Dennis Huwaë van Restaurant Daalder, Vito Reekers van Restaurant Karel V, Thibault Casasole van Restaurant Le Bistrot des Alpes, Marc van der Tang van Restaurant Den Burgh, Thomas Groot van Restaurant 212, Sander Spruijt van Restaurant De Burgemeester en Jelle Conijn van Ciel Bleu Restaurant* een 10-gangenmenu voor Chefs Favourites. Het bijpassende wijnmenu is samengesteld door sommeliers Noël Vanwittenbergh en Sietze van Zanten en het restaurantteam werd geleid door Pasquinel Kolk die daarbij werd ondersteund door oudgedienden uit het serviceteam van Ciel Bleu.

Over Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd in Hotel Okura Amsterdam op de 23ste etage, heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: