Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs

9 juli 2018 | Thijs Jacobs

Ciel Bleu (Hotel Okura Amsterdam) heeft de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij gevierd met een culinair evenement: Chefs Favourites. Tijdens deze exclusieve middag werd een podium gegeven aan 8 getalenteerde chefs die na een succesvolle periode in de keuken van Ciel Bleu hun vleugels uitsloegen en zo hun sporen verdienden in het Nederlandse culinaire landschap.

Culinaire reis

De culinaire reis van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman begon zo’n 15 jaar geleden in Ciel Bleu: “We kregen carte blanche om een restaurant op hoog niveau neer te zetten en die kans hebben we met vier handen aangegrepen.” Het tweesterrenrestaurant – gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam – ontving in 2005 de eerste ster en in 2007 mocht het chefsteam de tweede Michelinster in ontvangst nemen.

Inmiddels kijken de chefs terug op vijftien bewogen jaren, met als hoogtepunt de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij. “Natuurlijk hebben we dat niet alleen met z’n tweeën gedaan. In al die jaren hebben heel wat talentvolle chefs zich bij ons team gevoegd. Nu we al een decennium lang twee Michelinsterren op onze naam mogen schrijven, is het hoog tijd om deze jongens weer in de schijnwerpers te plaatsen in hun vertrouwde Ciel Bleu. Daar waar het voor hen ooit allemaal begon, maar ook daar waar zij onderdeel waren van het succes.”

10-gangenmenu

Samen met chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman bereidden Arnout van der Kolk van Restaurant C, Dennis Huwaë van Restaurant Daalder, Vito Reekers van Restaurant Karel V, Thibault Casasole van Restaurant Le Bistrot des Alpes, Marc van der Tang van Restaurant Den Burgh, Thomas Groot van Restaurant 212, Sander Spruijt van Restaurant De Burgemeester en Jelle Conijn van Ciel Bleu Restaurant* een 10-gangenmenu voor Chefs Favourites. Het bijpassende wijnmenu is samengesteld door sommeliers Noël Vanwittenbergh en Sietze van Zanten en het restaurantteam werd geleid door Pasquinel Kolk die daarbij werd ondersteund door oudgedienden uit het serviceteam van Ciel Bleu.

Over Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd in Hotel Okura Amsterdam op de 23ste etage, heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: