Persoonlijke vragen aan Onno Kokmeijer

25 mei 2017 | Thijs Jacobs

Onno Kokmeijer maakt heel wat mee... Gasten die een rekening van 45.000 euro aftikken ziet hij ook in zijn Ciel Bleu Restaurant. Wie hard werkt, moet ook hard ontspannen, dus Onno vertelde ons over zijn gezin, zijn favoriete vakantielanden, over zijn 'guilty pleasures' en nog veel meer.

Favoriete boek


“Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een boek helemaal uitgelezen; daarvoor raak ik te snel afgeleid.”

Favoriete vette hap


“Zo’n lekker klef wit broodje met een kroket en mosterd. Heerlijk.”

Beste film

“The Godfather. Die heb ik serieus pas afgelopen weekend gezien; veel te laat naturlijk.”

Favoriete vakantieland

“Moeilijke vraag. Ik ga elk jaar naar Sicilië, waar vrienden van ons wonen, maar ook ieder jaar naar Ibiza om alle hectiek te ontvluchten. Bali is me trouwens wel bijgebleven, maar wij proberen iedere keer een nieuwe bestemming uit. Als je iets gezien hebt, dan heb je het gezien.”

Wat kook je als je maar één pit hebt?

“Boeuf bourguignon. Ja, het is wel bewerkelijk, maar reuze lekker.”

Welke chef is je grote voorbeeld?

“Alain Ducasse. Hij heeft de Franse eetcultuur op de kaart gezet. Dat is bijzonder, want bestaat er eigenlijk wel zoiets als een Franse cuisine? Bovendien heeft hij 16, 17 sterren verzameld in diverse hotels, waar hij zelfopgeleide chefs heeft staan die exacte kopieën van zijn gerechten kunnen maken. Dat is knap en dat zou ik best wel willen bij Okura.”

Minst favoriete gast

“Iemand die bij voorbaat al ontevreden is. Ik wil iedere gast mijn restaurant laten verlaten als ambassadeur van Ciel Bleu. Dat is mijn missie.”

Het vreemdste dat je hebt meegemaakt?

“Een tafel van vier personen met een rekening van 45.000 euro. Dat is pas gebeurd, en is geen uitzondering. Hoe de rekening zo hoog kan oplopen? Op het eten verdien je het niet; het zijn de wijnen. Een Petrus kost zo’n 5.500 euro… We hebben nog een foto gemaakt van de wijnen die dit gezelschap had gedronken die avond. De wijnen alleen al kostten 38.000 euro. Overigens hebben wij in 2017 al zes of zeven van dit soort gepeperde rekeningen gezien, terwijl we over heel 2016 op een zelfde aantal zaten. En het zijn heus niet alleen maar buitenlandse gasten die dit doen; ook sommige Nederlanders hebben flink wat te besteden.”

Favoriete hotel


“Ik verblijf liever in een appartement of Airbnb. Misschien omdat ik in een hotel werk, dat zou best kunnen. Nee, ontbijten voor half elf, een kamermeisje aan de deur… Daar houd ik niet van.”

Wat eet je thuis?

“Meestal eenpansgerechten, vaak Aziatisch. Dan knal ik alles in de wok en gaan met die banaan.”

Gezin

“Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, van tien en twaalf, uit een eerder huwelijk. De kids zijn in het weekend bij mij en dan gaan we leuke dingen doen.”

Hobby

“Hardlopen, maar wel altijd met een doel. Als ik me niet inschrijf voor een wedstrijd, dan gebeurt er niks. Die stok achter de deur heb ik blijkbaar nodig.”

LEES HIER HET EXCLUSIEVE INTERVIEW MET ONNO KOKMEIJER

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: