Persoonlijke vragen aan Onno Kokmeijer

25 mei 2017 | Thijs Jacobs

Onno Kokmeijer maakt heel wat mee... Gasten die een rekening van 45.000 euro aftikken ziet hij ook in zijn Ciel Bleu Restaurant. Wie hard werkt, moet ook hard ontspannen, dus Onno vertelde ons over zijn gezin, zijn favoriete vakantielanden, over zijn 'guilty pleasures' en nog veel meer.

Favoriete boek


“Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een boek helemaal uitgelezen; daarvoor raak ik te snel afgeleid.”

Favoriete vette hap


“Zo’n lekker klef wit broodje met een kroket en mosterd. Heerlijk.”

Beste film

“The Godfather. Die heb ik serieus pas afgelopen weekend gezien; veel te laat naturlijk.”

Favoriete vakantieland

“Moeilijke vraag. Ik ga elk jaar naar Sicilië, waar vrienden van ons wonen, maar ook ieder jaar naar Ibiza om alle hectiek te ontvluchten. Bali is me trouwens wel bijgebleven, maar wij proberen iedere keer een nieuwe bestemming uit. Als je iets gezien hebt, dan heb je het gezien.”

Wat kook je als je maar één pit hebt?

“Boeuf bourguignon. Ja, het is wel bewerkelijk, maar reuze lekker.”

Welke chef is je grote voorbeeld?

“Alain Ducasse. Hij heeft de Franse eetcultuur op de kaart gezet. Dat is bijzonder, want bestaat er eigenlijk wel zoiets als een Franse cuisine? Bovendien heeft hij 16, 17 sterren verzameld in diverse hotels, waar hij zelfopgeleide chefs heeft staan die exacte kopieën van zijn gerechten kunnen maken. Dat is knap en dat zou ik best wel willen bij Okura.”

Minst favoriete gast

“Iemand die bij voorbaat al ontevreden is. Ik wil iedere gast mijn restaurant laten verlaten als ambassadeur van Ciel Bleu. Dat is mijn missie.”

Het vreemdste dat je hebt meegemaakt?

“Een tafel van vier personen met een rekening van 45.000 euro. Dat is pas gebeurd, en is geen uitzondering. Hoe de rekening zo hoog kan oplopen? Op het eten verdien je het niet; het zijn de wijnen. Een Petrus kost zo’n 5.500 euro… We hebben nog een foto gemaakt van de wijnen die dit gezelschap had gedronken die avond. De wijnen alleen al kostten 38.000 euro. Overigens hebben wij in 2017 al zes of zeven van dit soort gepeperde rekeningen gezien, terwijl we over heel 2016 op een zelfde aantal zaten. En het zijn heus niet alleen maar buitenlandse gasten die dit doen; ook sommige Nederlanders hebben flink wat te besteden.”

Favoriete hotel


“Ik verblijf liever in een appartement of Airbnb. Misschien omdat ik in een hotel werk, dat zou best kunnen. Nee, ontbijten voor half elf, een kamermeisje aan de deur… Daar houd ik niet van.”

Wat eet je thuis?

“Meestal eenpansgerechten, vaak Aziatisch. Dan knal ik alles in de wok en gaan met die banaan.”

Gezin

“Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, van tien en twaalf, uit een eerder huwelijk. De kids zijn in het weekend bij mij en dan gaan we leuke dingen doen.”

Hobby

“Hardlopen, maar wel altijd met een doel. Als ik me niet inschrijf voor een wedstrijd, dan gebeurt er niks. Die stok achter de deur heb ik blijkbaar nodig.”

LEES HIER HET EXCLUSIEVE INTERVIEW MET ONNO KOKMEIJER

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: