Het Roode Koper treedt toe tot Alliance Gastronomique

12 december 2018 | Thijs Jacobs

Landgoed – Hotel – Restaurant Het Roode Koper in Leuvenem is toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het Alliance eindejaarsfeest op maandagavond 10 december in Hotel Okura in Amsterdam heeft de inauguratie plaatsgevonden.


Onder leiding van Onno Kokmeijer, Masanori Tomikawa en Emmy Stoel hebben alle Alliance leden genoten van een verrassende, culinaire en feestelijke avond en is het nieuwe lid verwelkomd binnen het langst bestaande culinaire verbond binnen Europa.

Het Roode Koper

In het restaurant van landgoed hotel Het Roode Koper geniet u van de verfijnde gerechten van chefkok Dennis van den Beld. Dennis van den Beld hanteert een klassieke kookstijl, gebaseerd op de Franse keuken met eigen gemaakte persoonlijke accenten. Het hotel, met een prachtige Engelse landschapstuin, heeft sfeervolle lounges met haard en 32 hotelkamers. Naar Het Roode Koper gaat u niet alleen voor culinair fijnproeven.  Op deze idyllische plek midden op de Veluwe, is het ontspannen en puur genieten. Het Roode Koper is in 2015 door Michelin bekroond met een ster.

Mooi kwaliteitsbedrijf

Voorzitter Marc van Gulick van Alliance Gastronomique is verheugd met deze aanwinst.
“Het is een prachtig mooi kwaliteitsbedrijf wat al jaren lang onder de bezielende leiding van de familie Sörensen en hun medewerkers een plek verdient in de culinaire top. Wij zijn blij dat ze bij ons verbond komen.” 

Nederland en België

Alliance Gastronomique telt nu 39 leden. Van de 39 restaurants van Alliance zijn er 6 gevestigd in België.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: