Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

17 januari 2018 | Thijs Jacobs

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traject doorlopen.

Chefs als Ron Blaauw, Jonnie Boer, Joris Bijdendijk, Julius Jaspers en Onno Kokmeijer dagen de jonge, ambitieuze chefs uit om het beste uit zichzelf te halen. Het is een training vanuit een topsportgedachte. Het gaat over talentontwikkeling op het gebied van fysieke, technisch, tactische maar bovenal mentale vaardigheden.

Topsport in de keuken

Het initiatief komt van gedragstrainer en coach Marco Wins. Wins heeft zijn basis in het (speciaal) onderwijs en in de topsport. Hij is werkzaam als mental coach binnen het betaald voetbal. Dit neemt hij, samen met zijn ervaring als ex-topsporter, mee in het bedrijfsleven. In het voorjaar van 2017 kwam het idee bij Marco op om talenten in de keuken te trainen. De training geeft Marco samen met een topteam van vooraanstaande chefs. “Kennis delen, mentaal sterker worden, kookvaardigheden naar een hoger niveau tillen, onderlinge wedstrijdjes in koken en (kick)boksen bij oud-wereldkampioen Peter Teijsse van The Fight Club Amstelveen. Een totaalpakket dat er voor moet zorgen dat elk talent zichzelf kan ontwikkelen en verbeteren. Dat is de gedachte en het doel van MTA.”

Lesdagen

Alle lesdagen beginnen met een theoriedeel in de Taste of Okura, de kookschool van Hotel Okura Amsterdam, waarna de kandidaten een workshop van een topchef krijgen en uitgedaagd worden tot het uiterste te gaan. Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de chefs, die als ervaringsdeskundigen als geen ander kunnen vertellen over de valkuilen en kansen om te presteren op hoog niveau. Omdat vooral het mentale en fysieke welzijn een grote rol spelen wordt de dag afgesloten in The Fight Club Amstelveen, waar de kandidaten onder leiding van Peter Teijsse hun energie kwijt kunnen tijdens een kickboks-sessie.

Over Taste of Okura

In kookstudio Taste of Okura kunnen gasten terecht voor culinaire workshops en masterclasses. Chef Louise O’Hare leert deelnemers stap voor stap hoe ze hun eigen Michelinster-waardige gerechten kunnen bereiden tijdens workshop die zijn geïnspireerd door de verschillende restaurants van Hotel Okura Amsterdam.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: