Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

17 januari 2018 | Thijs Jacobs

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traject doorlopen.

Chefs als Ron Blaauw, Jonnie Boer, Joris Bijdendijk, Julius Jaspers en Onno Kokmeijer dagen de jonge, ambitieuze chefs uit om het beste uit zichzelf te halen. Het is een training vanuit een topsportgedachte. Het gaat over talentontwikkeling op het gebied van fysieke, technisch, tactische maar bovenal mentale vaardigheden.

Topsport in de keuken

Het initiatief komt van gedragstrainer en coach Marco Wins. Wins heeft zijn basis in het (speciaal) onderwijs en in de topsport. Hij is werkzaam als mental coach binnen het betaald voetbal. Dit neemt hij, samen met zijn ervaring als ex-topsporter, mee in het bedrijfsleven. In het voorjaar van 2017 kwam het idee bij Marco op om talenten in de keuken te trainen. De training geeft Marco samen met een topteam van vooraanstaande chefs. “Kennis delen, mentaal sterker worden, kookvaardigheden naar een hoger niveau tillen, onderlinge wedstrijdjes in koken en (kick)boksen bij oud-wereldkampioen Peter Teijsse van The Fight Club Amstelveen. Een totaalpakket dat er voor moet zorgen dat elk talent zichzelf kan ontwikkelen en verbeteren. Dat is de gedachte en het doel van MTA.”

Lesdagen

Alle lesdagen beginnen met een theoriedeel in de Taste of Okura, de kookschool van Hotel Okura Amsterdam, waarna de kandidaten een workshop van een topchef krijgen en uitgedaagd worden tot het uiterste te gaan. Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de chefs, die als ervaringsdeskundigen als geen ander kunnen vertellen over de valkuilen en kansen om te presteren op hoog niveau. Omdat vooral het mentale en fysieke welzijn een grote rol spelen wordt de dag afgesloten in The Fight Club Amstelveen, waar de kandidaten onder leiding van Peter Teijsse hun energie kwijt kunnen tijdens een kickboks-sessie.

Over Taste of Okura

In kookstudio Taste of Okura kunnen gasten terecht voor culinaire workshops en masterclasses. Chef Louise O’Hare leert deelnemers stap voor stap hoe ze hun eigen Michelinster-waardige gerechten kunnen bereiden tijdens workshop die zijn geïnspireerd door de verschillende restaurants van Hotel Okura Amsterdam.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: