Topchefs koken 24 uur lang voor het goede doel

23 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Op zondag 17 februari 2019, om precies 00:00 uur, gaat de derde editie van 24H Chefs van start: hét culinaire event van Nederland waarbij 24 topchefs 24 uur achter elkaar koken voor het goede doel. Tijdens deze kookmarathon kunnen vierhonderd gasten in acht dagdelen genieten van een bijzonder negen gangen menu. Het evenement wordt georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van initiator Tjitze van der Dam en vindt plaats in restaurant Juniper & Kin op de 21ste verdieping van hotel QO Amsterdam. De opbrengst van 24H gaat naar het Rode Kruis voor de hulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn, door onder andere het verstrekken van voedselpakketten.

Negen gangen van drie topchefs

Ieder uur neemt een andere chef – geheel vrijwillig - plaats in de keuken om drie gerechten te bereiden, waardoor elk negen gangen menu door drie verschillende chefs bereid wordt. Om te genieten van deze unieke ervaring kunnen gasten een VIP-tafel reserveren voor één van de acht time slots via de website www.24h-chefs.com. Er is keuze uit vier verschillende VIP tafels: VIP Green (€2.500), VIP Silver (€3.500), VIP Gold (€4.500) en VIP Platinum (€6.000). Elke tafel biedt plaats voor maximaal tien personen. Tevens is het vanaf december 2018 mogelijk om losse zitplaatsen te boeken.

Unieke veilingitems

Naast het diner vinden er ook verschillende activiteiten plaats. Het programma is nog een verrassing, maar denk bijvoorbeeld aan een (silent) disco en een indrukwekkende VR-beleving door de ogen van Syrische vluchtelingen. Het evenement is 24 uur lang live te volgen via www.24h-chefs.com. Daarnaast vindt er een online veiling plaats met unieke veilingitems. Zo is er een veilingitem met Tjitze van der Dam waarbij hij als gastchef een diner thuis kookt voor maximaal 6 gasten. De veiling is te vinden op https://24hchefs.onzeveilingonline.nl/ en loopt tot 23.00 uur op 17 februari 2019. Er worden steeds nieuwe veilingitems online gezet.

Rode Kruis

Hulp aan mensen in nood, dat is waar het Rode Kruis voor staat. De link met eten is hierbij snel gelegd. Het ingezamelde geld tijdens 24H Chefs gaat geheel naar het Rode Kruis en maakt bijvoorbeeld de aanschaf en verspreiding van voedselpakketten mogelijk. Hiermee worden mensen in rampgebieden en conflictsituaties aan een maaltijd geholpen.

Juniper & Kin

24H Chefs vindt dit jaar plaats in Juniper & Kin gelegen op de 21e verdieping van QO Amsterdam, een bijzondere plek waar werelden bij elkaar komen en je naast de heerlijke gerechten kunt genieten van een spectaculair uitzicht over Amsterdam. Tijdens het event koken de sterrenchefs deels met ingrediënten uit de 200 m2 hightech kas op het dak van het gebouw, direct boven de bar.

Deelnemers 24H Chefs

Ook deze derde editie staan er vierentwintig chefs vrijwillig en vol enthousiasme in de keuken. Samen proberen zij zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis en maken van 24H Chefs hét culinaire evenement van Nederland. Alle chefs werken belangeloos mee aan dit initiatief.

De deelnemers van 24H Chefs 2019 zijn tot op heden:


Luc Kusters - Bolenius*
Menno Post - Olivijn
Sidney Schutte – Spectrum
Dennis Kuipers - Vinkeles*
Arturo Dalhuisen - The White Room*
Jaimie van Heije - Jaimie van Heije
Roger Rassin - La Rive
Jan Sobecki - Tribeca
Stefan van Sprang - Aan de Poel
Roland Veldhuizen - Tante Koosje*
Soenil Bahadoer - De Lindehof
Marcel van Lier – Latour*
Alain Alders - Vrienden van Jacob*
Jonathan Zandbergen – Merlet*
Onno Kokmeijer - Ciel Bleu
Andre Gerrits - ’t Amsterdammertje*
Egon van Hoof – Mos*
Lucas Rive – Lucas Rive*
Richard van Oostenbrugge & Thomas Groot – 212
Ewout Eleveld - De Leest*

Initiator Tjitze van der Dam

Tjitze van der Dam is werkzaam in QO Amsterdam met restaurants Persijn en Juniper & Kin. Als jonge chef wordt Tjitze door alle belangrijke vakbladen genoemd als talent van de toekomst en heeft daar ook de menige titels voor ontvangen waaronder de Culinaire Saisonnier’s Persprijs en de Cooking Rookie award.

De nuchtere, maar ambitieuze Fries, geboren in het dorpje Jubbega, verhuisde op zijn 22e naar de buurt van Haarlem om verder aan zijn carrière te werken. Zo werkte hij onder andere als sous chef onder Menno Post bij restaurant Ron Blaauw en restaurant De Vrienden van Jacob en als executive chef in het INK hotel. Na zijn overstap naar het westen is Tjitze ook events gaan organiseren. Zo organiseert hij voor de derde keer de 24-uurs kookmarathon met Nederlandse topchefs voor het goede doel. Afgelopen jaar heeft Tjitze zijn eerste kookboek uitgebracht ‘Hollandse Klassiekers Anno Nu’, daarnaast is hij ambassadeur van Dutch Cuisine.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: