U heeft gezocht op : topchefs

18 februari 2020 Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

4 februari 2020 Awards
Irodion is de 'Beste Griek' van 2020

Grieks specialiteitenrestaurant Irodion in Capelle aan den IJssel is uitgeroepen tot “Beste Griek 2020’ door Griekenland Magazine. Daarnaast won het restaurant van Kostas en Wicky Christodoulou een internationale Gold Award voor ‘Authentic Taste of Greece’ van de Griekse orga...

29 januari 2020 Culinair Internationaal
Jan Smink pakt derde prijs internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire

Chef Jan Smink heeft de derde prijs gewonnen bij de befaamde internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega nam het op 28 januari 2020 in Parijs op tegen zeven internationale topchefs en maakte indruk op de internationale jury met...

27 januari 2020 Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

30 december 2019 Achtergronden
De top 10 meest gelezen artikelen van 2019

Het jaar is bijna ten einde, dus we trekken onze top 10 weer uit de kast! In dit overzicht zie je de tien meest gelezen artikelen van 2019 op de website van De RestaurantKrant. We wensen je hierbij een gezond en succesvol 2020 toe. 1. Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's] 2. 17 Nederl...

2 december 2019 Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culinaire gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

27 november 2019 Awards
Mooie Boules verkozen tot beste hospitality concept 2019

De eerste jeu de boules-foodhallen van Nederland ‘Mooie Boules’ zijn gisteravond verkozen tot beste hospitality concept van Nederland. Mooie Boules wist de vakjury van de Entree Awards 2019 in Theater Amsterdam weg te blazen met een ijzersterk ‘doe-horeca’ concept dat zich ri...

4 november 2019 Achtergronden Culinair
Schilo van Coevorden en Albert Adrià verzorgen aftrap jubileumjaar

Gisteravond hebben Executive Chef Schilo van Coevorden en Albert Adrià, bekend van het wereldberoemde restaurant El Bulli en eigenaar van het gastronomische amusementspark El Barri (Pakta, Enigma, Hoja Santa, Tickets, Bodega 1900), de reeks van vijf samenwerkingen met topchefs in Taiko afgetr...

18 september 2019 Food Achtergronden
Relais & Châteaux zet zich in voor goed, gezond en duurzaam eten

Om de klimaatverandering tegen te gaan en de biodiversiteit te beschermen, zet Relais & Châteaux zich samen met Slow Food in tijdens Food for Change van 3 tot 6 oktober 2019. Ook dit jaar werkt Relais & Châteaux samen met Slow Food tijdens de campagne Food for Change. Slow Food o...

17 september 2019 Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

12 september 2019 Events
Erik Stroink, BBB Maastricht: "Hier zie je het allerbeste uit de branche"

Erik Stroink is Product Manager van de oudste horecavakbeurs van de Benelux, de BBB in Maastricht. Hij heeft het druk, want van 7 tot en met 9 oktober staat de Bourgondische hoofdstad van Nederland alweer voor de vijfenzestigste keer in het teken van de horeca tijdens dit jaarlijkse evenement. "...

10 september 2019 Events Culinair
Executive Chef van Conservatorium Hotel nodigt wereldberoemde chefs uit

Ter ere van het vijfjarig jubileum van toprestaurant Taiko Amsterdam gaat Executive Chef Schilo van Coevorden terug naar zijn roots en zijn grote inspiratiebronnen. In 2019/2020 kookt hij met vijf topchefs waar hij een bijzondere band of herinnering mee heeft. Zondag 3 en maandag 4 november trapt...

10 september 2019 Events Culinair
Gastvrij Rotterdam verrast met 'pop-up-Parkheuvel' restaurant

Dit jaar is tweesterrenchef Erik van Loo aanwezig met 'Parkheuvel Experience’ als pop-up restaurant op Gastvrij Rotterdam. In Parkheuvel Experience kunnen bezoekers van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam genieten van signature gerechten en een goed glas wijn. Eerste tweesterrenchef op Ga...

25 juli 2019 Opening
Foodhallen Rotterdam opent zomers terras

Midden tussen de industriële pakhuizen en hypermoderne woontorens op de Kop van Zuid opent het zonnige en gezellige terras van de Foodhallen Rotterdam. Op het terras met ruim 200 zitplaatsen en geïnspireerd op de haven, kun je genieten van alle drankjes en gerechten uit de Foodhallen. E...

21 juni 2019 Food trends
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w...

17 juni 2019 Achtergronden Culinair
Jonnie Boer wordt boegbeeld van de Cas Spijkers Academie

Jonnie Boer is met ingang van het nieuwe schooljaar als boegbeeld en inspirator verbonden aan de Cas Spijkers Academie. Jonnie gaat zich inzetten om het culinaire opleidingsniveau in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen. Hij vindt het belangrijk om jongeren op te leiden en hen de passie voo...

27 mei 2019 Culinair Interview Longread
Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mooie aanbieding wanneer ze het felbegeerde papiertje op zak hebben. Niet alleen door het enorme tekort aan goede koks, maar ook omdat zij op jonge leef...

3 april 2019 Chefs Michelin
Nederlandse topchefs naar Aruba voor het grootste Michelin pop-up restaurant

In juni staat Aruba in het teken van culinair genieten op Michelin-sterrenniveau. Alex Nieuwmeyer, managing director van de Divi Resorts op Aruba, haalt samen met culinair ondernemer Carsten Klint namelijk de fine fleur van de Nederlandse gastronomie naar het One happy island voor een exclusief ster...

3 april 2019 Food Chefs Michelin
Makro kondigt nieuw seizoen van barbecue wedstrijd ‘Baas BBQ’ aan

Makro gaat ook deze zomer weer op zoek naar de beste barbecue’er van Nederland in een nieuw seizoen van ‘Baas BBQ’. Het format van dit nieuwe seizoen, waarbij 15 teams in een afvalrace strijden om de gewilde titel Baas BBQ, sluit volledig aan bij Makro’s lange termijndoelstel...

25 maart 2019 Events Culinair
Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef He...

25 maart 2019 Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

7 maart 2019 Chefs
Nederlandse 'ruige' koks achter het fornuis in Parijs

Op uitnodiging van Food Festival Omnivore verschijnen op 10, 11 en 12 maart drie Nederlandse topchefs op het podium in Parijs. Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam), Thijs Meliefste (Meliefste, Wolphaartsdijk) en Syrco Bakker (Pure C, Cadzand) zijn door het festival uitverkozen om in gastronomie-land ...

6 maart 2019 Chefs Vega
Sidney Schutte in de vegetarische maand

De keuken van Waldorf Astoria Amsterdam staat bekend om de even creatieve als vernieuwende vegetarische gerechten. Van 11 maart tot 11 april serveert de Goldfinch brasserie in het Waldorf Astoria hotel een vegetarisch 3- of 4-gangen menu. Het keukenteam onder leiding van Sidney Schutte ontwikkelde s...

19 februari 2019 Chefs
24H Chefs haalt 55.600 euro op voor het Rode Kruis

Op zondag 17 februari 2019 stonden 24 topchefs, bartenders en BN’ers paraat om 400 gasten verspreid over 24 uur te voorzien van een 9-gangen diner, heerlijke cocktails en onderhoudend entertainment. De opbrengst van deze 24-uur durende kookmarathon was bestemd voor het Rode Kruis. In combinati...

21 januari 2019 Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

17 december 2018
Michelinsterren: Overzicht nieuwe en vervallen sterren

Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken in de Michelingids. Nieuwe sterren in Nederland: * Flicka Kerkdriel * Voltaire Leersum * DeRozario Helmond * The Millen Rotterdam * ...

6 december 2018 Opening Rotterdam
Euskadi brengt authentiek Baskenland naar Rotterdam

Ongerepte natuur, vele culturele hoogtepunten maar bovenal een gastronomische rijkdom. We hebben het over Baskenland. Het nieuwe Rotterdamse restaurant Euskadi geeft deze Baskische gastronomie een Nederlands thuis. Eigenaar Dennis Azkaiturrieta bracht zowel de topchefs met hun authentieke recepturen...

3 december 2018 Awards
Gault&Millau roept Onno Kokmeijer uit tot Beste Chef 2019

Tijdens de presentatie van de nieuwe Gault&Millau gids 2019 is Onno Kokmeijer uitgeroepen tot Beste Chef van 2019. Samen met zijn rechterhand Arjan Speelman nam hij de prestigieuze prijs in Amsterdam vanmiddag in ontvangt. "Bij Ciel Bleu werken we al vijftien jaar aan de weg naar succes. De...

23 oktober 2018 Achtergronden Culinair
Topchefs koken 24 uur lang voor het goede doel

Op zondag 17 februari 2019, om precies 00:00 uur, gaat de derde editie van 24H Chefs van start: hét culinaire event van Nederland waarbij 24 topchefs 24 uur achter elkaar koken voor het goede doel. Tijdens deze kookmarathon kunnen vierhonderd gasten in acht dagdelen genieten van een bijzonder...

18 oktober 2018
Internationale topkok inspireert Jong Talent in ZiN Inspiratielab

Op 17 oktober bracht internationale topchef Yann Bernard Lejard een bezoek aan Sligro's ZiN Inspiratielab in Veghel. De chef was uitgenodigd voor twee exclusieve inspirerende sessies. Yann Bernard Lejard startte de dag met een collegetour en masterclass voor jong talent: de leerlingkoks van de 7...

4 oktober 2018 Events
Bomvol programma BBB Maastricht 2018

Met nog een paar dagen voor de opening van de 64ste editie van BBB Maastricht, presenteert de organisatie een bomvol programma voor horeca professionals uit alle segmenten. Nieuw dit jaar is onder andere de innovatieve netwerkapp Grip die bezoekers en exposanten op basis profielen aan elkaar koppelt...

21 september 2018 Awards
Grand Concours du Caviar op Folie Culinaire

Op woensdag 10 oktober organiseert Reitsma Seafood in samenwerking met Sturia Caviar de prestigieuze kaviaarkookwedstrijd ‘Grand Concours du Caviar’. Op dag drie van het exclusieve, gastronomische vakevenement Folie Culinaire strijden vier Nederlandse topchefs om de eer en om mooie pri...

13 juli 2018 Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

25 april 2018
Arnhemse Korenmarkt wordt foodhal

Arnhem krijgt een foodhal. De ‘Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs’ heeft de ideeënwedstrijd voor de Korenbeurs gewonnen. Dat maakte wethouder Ron König namens de jury vandaag bekend. “Met de toevoeging van een vernieuwende foodhal willen we de Arnhemse Korenmarkt wee...

11 april 2018 Diner
Bahadoer en Jalhay koken in Zout&Citroen

Op zondag 29 april kunnen liefhebbers van fantastisch eten en bijzondere wijnen hun hart ophalen bij Restaurant Zout&Citroen in Oosterhout. Chef Bram Helleman en gastvrouw Patricia organiseren een uniek en eenmalig diner: When east meets west. Niemand minder dan sterrenchef Soenil Bahadoer en Pa...

3 april 2018 Culinair Michelin
Vader van de Franse keuken

Paul Bocuse is een begrip. Niet alleen in zijn geboorteland Frankrijk, maar in de hele wereld. De Fransman is namelijk dé vertegenwoordiger van de nouvelle cuisine. Hij heeft de kookstijl van Auguste Escoffier, die het beroep van chef professionaliseerde, verder ontwikkeld. Bocuse is op 11 fe...

16 maart 2018 Restaurant Vega
Dit zijn de meest populaire vega-restaurants

De wereld van de gastronomie is aan het verschuiven; waar we nog niet zolang geleden een restaurant bezochten voor die uitzonderlijk lekkere entrecôte of perfect gegaarde roodbaarsfilet, is dit anno 2018 steeds minder van belang. Uit onderzoek van IENS blijkt dat de populariteit van veget...

19 januari 2018 Events Michelin
Culinair samenspel van vier topchefs

Het ABN AMRO World Tennis Tournament staat al jarenlang bekend om de unieke hospitality- en netwerkmogelijkheden. Aan het toch al uitgebreide aanbod aan restaurants in het VIP-dorp ‘The Club’ is dit jaar wederom een Chefs Table toegevoegd. Met Fred Mustert (restaurant Fred), Erik van ...

20 december 2017 Culinair
Hoge prijs truffel schrikt restaurants niet af

Een kilo zwarte truffel kost een hele duit, zo'n 1200 euro. De prijzen zijn in betrekkelijk korte tijd verdubbeld. De prijs schijnt wekelijks met enkele honderden euro's omhoog te schieten. Waarom? De magere oogst, als gevolg van de droge zomer in Spanje en Italië, is de oorzaak. 700...

30 oktober 2017 Awards Culinair
De top 10 van de Lekker 2018

Naar de Lekker wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken door Nederlandse topchefs. Vandaag, maandag 30 oktober, is de lijst - de Lekker 2018 - naar buiten gebracht en wij presenteren je de top 10. Het is stuivertje wisselen tussen De Librije en Inter Scaldes, aangezien vorig jaar de rollen waren omge...

27 oktober 2017 Bier Events Utrecht
De Leckere opent zijn eerste café met cook-off

Op zondag 5 november organiseert ‘De Leckere’ bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht een cook-off die moet bepalen wat er op de menukaart komt te staan bij het eerste ‘De Leckere Café’. Hobby-koks bereiden ter plekke hun meest bijzondere recepten waarin op een ingenieuz...

19 oktober 2017 Achtergronden Internationaal
De wereld rond met de beste gin tonics

Vandaag vieren we wereldwijd International Gin & Tonic Day. Gelukkig heeft de gin tonic het ver geschopt sinds het Britse leger het in India bedacht als medicijn tegen malaria. De grote buzz is in Amsterdam inmiddels voorbij, maar in de rest van Nederland groeit de populariteit van gin tonic nog...

18 oktober 2017 Events Chefs
Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – Staat in de periode van 13 tot en met 23 november in het teken van Auguste Escoffier. De Michelin sterrenchefs van 4 gerenommeerde Bilderberg restaurants brengen een ode aan Auguste Escoffier (1846-1935). Deze Franse chefkok legde de &lsqu...

17 oktober 2017 Groenten Duurzaamheid
Eerste vertical farm in Nederland opent de deuren

Wethouder Abdeluheb Choho van Amsterdam opent op 1 november 2017 officieel de eerste vertical farm van Nederland. Oprichter Kimbal Musk van Square Roots (Elon Musk jongere broer en board member van Tesla, SpaceX & Chipotle) stuurt vice president of engineering Paul Berry om bij de opening van de...

31 augustus 2017 Opening Mensen
Sligro in Tiel heropend

Donderdag 31 augustus is de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Tiel heropend. Jord Althuizen (auteur van de BBQ bestseller boeken ’Smokey Goodness’, Sandra Ysbrandy (Bekend van o.a. het NPO-programma Tijd voor Max), Henk Schipper (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels) en Wim v...

30 augustus 2017 Food Rotterdam
Culinaire hulpactie voor RotterZwam

Topchefs Gert-Jan Cieremans van restaurant Cottontree Mer en Eduard Roesdi van Indonesia Satu koken op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam met oesterzwammen. De kookdemonstraties zijn een steun in de rug voor de Rotterdamse stadsboer RotterZwam die in mei 2017 flinke roetschade opliep door de brand in...

11 augustus 2017 Amsterdam Culinair
Uniek 8-gangen 'Quatre Mains diner'

Bord’Eau Restaurant Gastronomique is terug van weggeweest in het Amsterdamse Hotel De L’Europe en maakt zich op voor een nieuw seizoen met onvergetelijke momenten. Het culinaire seizoen start met de unieke samenwerking tussen Executive Chef Richard van Oostenbrugge en Chef Thomas Bü...

8 augustus 2017 Achtergronden Culinair
Culinair auteur Millau van Gault&Millau overleden

De beroemde Franse restaurantcriticus Christian Millau is op 5 augustus op 88-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het culinaire tijdschrift Gault&Millau maandag bekendgemaakt. Millau richtte het tijdschrift in 1969 samen met Henri Gault op, maar stopte in 1992 met het werken voor het blad. Hij ...

21 juli 2017 Chefs
Nordic Cuisine en Oostenrijks-Oosterse gastronomie op Folie Culinaire

Tijdens het internationale gastronomische vakevenement Folie Culinaire zullen tientallen gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland hun opwachting maken. De organisatie maakt drie nieuwe namen bekend: André Stahl (Oostenrijk), Mikael Svensson (Noorwegen) en de Nederlandse Roger Rassin. Zij...

4 juli 2017 Amsterdam Mensen
Amsterdamse hotels en restaurants koken tegen diabetes

De Amsterdamse topchefs van AccorHotels hebben gisteravond in Novotel Amsterdam City tijdens een uitverkocht benefietdiner, in samenwerking met meerdere Michelin restaurants, een bedrag van €23.344,32 opgehaald voor de Bas van de Goor Foundation. Olympisch kampioen Bas van de Goor strijdt al ja...

3 juli 2017 Events Chefs
Duitse sterrenchef Thomas Bühner te gast in De L'Europe

Twee Michelinsterren chef Richard van Oostenbrugge en drie Michelinsterren chef Thomas Bühner uit Osnabrück, Duitsland, slaan de handen ineen tijdens een uniek 'Quatre Mains' diner op zondag 17 september 2017. Geniet van de pure smaken en Franse technieken van Van Oostenbrugge geco...

15 juni 2017 Awards Rotterdam
AD Gouden Pollepels worden uitgereikt op Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam beleeft op 18, 19 en 20 september 2017 haar eerste jubileum. De snelgroeiende horecavakbeurs presenteert op de vijfde editie een volledig nieuwe indeling op een vergrote beursvloer en breidt uit met onder andere een Belgisch paviljoen, een vernieuwde opzet van het Wine & Fine ...

13 juni 2017
Deli XL heet nu officieel Bidfood

Op 12 juni heeft Deli XL haar naam officieel gewijzigd in Bidfood. Een feestelijke gebeurtenis voor de groothandel en haar klanten. Door de naam Bidfood aan te nemen wordt het bedrijf zichtbaar onderdeel van het gelijknamige internationale foodservicebedrijf. “De naamswijziging is gisteren ...

7 juni 2017 Columns F&B
Column Voedingscentrum. Meer groente in de horeca

Ik eet graag buiten de deur. In mijn woon- en werkomgeving Rotterdam/Den Haag heb ik werkelijk alle keuze van de wereld: van Hollandse pot tot nieuwe Aziatische en Latijns-Amerikaanse keukens. Nederlanders eten steeds vaker buitenshuis. Lekker en makkelijk, ter afwisseling van het zelf koken. Als je...

6 juni 2017 Chefs Michelin
Gerenommeerde chefs en sexy patisserie op Folie Culinaire 2017

Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht, maakt de tweede line-up van masterclasses bekend. Tussen 9 en 11 oktober zullen de Nederlandse tweesterrenchef Jarno Eggen, de Franse toppatissier Cécile Farkas Moritel en de Belgische tweesterrenchef A...

6 juni 2017 Events Culinair
Gastronomisch ‘preuvenement’ in Restaurant The Park, Rotterdam

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – luidt op woensdag 21 juni de zomer in met een bijzonder gastronomisch ‘preuvenement’. Samen met de Michelin-sterrenchefs van drie gerenommeerde Bilderberg restaurants worden letterlijk de sterren van de hemel gekookt. In de ...

30 mei 2017 Food Culinair Interview
Interview: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

Onno Kokmeijer is de man van de koningskrab en de culinaire tovenaar die koken in een hotel binnen Nederland naar een hoger niveau heeft getild. “Toen ik hier veertien jaar geleden startte als chef, werd de kok in een hotelkeuken gezien als ‘iemand die een kunstje gaat flikken’. Da...

23 mei 2017 Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

26 april 2017 Food Achtergronden
NPO 3 komt in mei met Foodweken

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier ...

10 april 2017 Culinair
Kwaliteit en verfijnde smaak van kweekkaviaar verrast topchefs

Royal Belgian Caviar spoort Nederlandse chefs aan om haar kaviaar vaker als verfijnde smaakmaker te gebruiken. Deze kaviaar is een vers kweekproduct van gecontroleerde kwaliteit. “Chefs die deze kaviaar proeven, zijn aangenaam verrast door de hoge kwaliteit en delicate smaak”, belooft C...

20 maart 2017 Events Culinair
Topchefs vertonen kookkunsten tijdens Tafel op Zuid in Rotterdam

Foodliefhebbers mogen op 25 en 26 maart aanschuiven bij Tafel op Zuid, op het Deliplein in Rotterdam. Tijdens dit nieuwe, gratis festival presenteren de topchefs van Rotterdam-Zuid zich aan het grote publiek. Tafel op Zuid is een initiatief om meer bewon...

8 maart 2017 Festival Rotterdam
Chefs uit Rotterdam-Zuid vertonen kunsten tijdens festival

Op 25 en 26 maart verrijst een grote, zwevende tent op het Deliplein op Katendrecht. Eenmaal binnen word je uitgenodigd om plaats te nemen aan een chique gedekte tafel. Wat er op het menu staat? Dat bepalen de chefs van 'onder de Maas'! Tijdens het nieuwe evenement Tafel op Zuid kan heel ...

24 februari 2017 Chefs
Aan de Poel viert 10-jarige jubileum

Tafelolie Verder komt er in het voorjaar een speciale jubileumeditie uit van de eigen olijfolie. In een prachtige luxueuze jubileum cadeauverpakking zitten twee of drie flessen biologische tafelolie, in de smaken basilicum, truffel of knoflook. De smaaksensatie van de basilicumolie laat zich lekk...

9 januari 2017 Koffie & thee
Douwe Egberts opent pop-up restaurant op Horecava

Voor het eerst in haar bestaan opent Douwe Egberts een restaurant: ‘The House’. Naast dagelijkse lunches bereiden drie Nederlandse topchefs vanuit een open keuken een bijzonder culinair programma tijdens gastchef optredens. De Horecava vindt plaats van 9 t/m 12 januari 2017 in RAI Amster...

12 december 2016 Michelin Restaurant
Spanning voor de sterrenregen

De Nederlandse topchefs wachten in spanning af wie er een nieuwe ster krijgt, wie zijn sterren behoudt en of er eindelijk een derde driesterrenrestaurant bij gaat komen in Nederland. Op dit moment hebben enkel De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen drie Michelinsterren. Verlies van een ster ...

25 november 2016 Awards Chefs
Grommes is beste vrouwelijke chef van het jaar

Ricarda Grommes, chef van restaurant Quadras in Sankt-Vith, is door Michelin gekozen als de Vrouwelijke chef 2017. Het is voor het eerst dat de restaurantgids een prijs uitreikt speciaal voor vrouwelijke topchefs. Dat de bekroning naar Grommes gaat, is geen volledige verrassing. Zij wist eerder d...

22 november 2016 Opening Restaurant
Glazen Restaurant in Breda tijdens 3FM Serious Request

Op het Kasteelplein in Breda strijkt dit jaar het Glazen Restaurant neer. Het zal een week lang geopend zijn tijdens 3FM Serious Request. Verschillende topchefs waaronder Syrco Bakker, Niven Kunz, Cees Helder en Soenil Bahadour zullen hier in samenwerking met studenten van lokale horeca en toerisme ...

14 oktober 2016 Economie Internationaal
Meer gasten na WK Chinese Gastronomie

Veel Chinese horeca-ondernemers in Nederland hebben na afloop van het wereld kampioenschap voor Chinese gastronomie een toename van het aantal gasten ervaren, zo meldt de organisatie. Bij het Wereldkampioenschap Chinese Gastronomie, dat recent in Rotterdam plaatsvond, werden de chefs van Michelin...

13 oktober 2016 Food Restaurant
Koken met wild: voor elk wat wilds

Topchefs koken met wild. Niet alleen omdat het smakelijk is, maar ook omdat het past in de filosofie om te werken met streek- en seizoensgebonden producten. Bovendien heeft een hert van de Veluwe nog nooit een antibioticum gezien. Dat maakt wild tot het beste scharrelvlees dat je maar kunt wensen. ...

23 september 2016 Awards Culinair
Nederlands zilver bij World Championship for Chinese Cuisine 2016

Drie dagen lang stond Rotterdam in het internationale culinaire centrum van de Chinese gastronomie. Uit de hele wereld kwamen ruim 240 Chinese topchefs die in 48 landenteams hebben gestreden om de wereldtitel tijdens de 8ste editie van het World Championship of Chinese Cuisine (WCCC) in Ahoy Rotterd...

21 september 2016 Culinair
CHEF® sluit exclusief partnership met Bocuse d’Or Nederland

CHEF®, onderdeel van Nestlé Professional, en Bocuse d’Or Nederland hebben op Gastvrij Rotterdam 2016 een exclusieve samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Doel van het partnership is het bevorderen van de gastronomie in Nederland en het uitbreiden en versterken van het CHEF-netwerk....

20 september 2016 Culinair Restaurant
12 beste restaurants in regio Twente slaan handen ineen

Waar kan ik het beste eten als ik in Twente ben? Met die vraag hoeven gasten niet langer te worstelen. De 12 beste restaurants van de streek hebben zich verenigd in Twente Culinair. Een unieke vorm van samenwerking, die de gast duidelijkheid biedt. De restaurants zeggen namelijk niet zomaar dat ze d...

14 september 2016 Culinair
Groot tekort aan topchefs dreigt

Met het sterk groeiende aantal restaurants in Amsterdam, dreigt er een tekort aan topchefs te ontstaan. Dit werd duidelijk tijdens de lunch voor een nieuwe generatie sterrenchefs, die aan het begin staan van de Sterklas, de hoogste culinaire opleiding voor jonge koks. De jaarlijkse lunch vond deze...

2 september 2016 Vis Culinair
Topchefs bij het Schmidt Zeevis Restaurant tijdens Gastvrij Rotterdam

Bezoekers van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kunnen op 19, 20 en 21 september genieten van gastronomische visgerechten bij het Schmidt Zeevis Restaurant bereid door top- en sterrenchefs. Gedurende drie dagen kunnen gasten een plaats reserveren en worden zij culinair verwend door Mario Ridder, ...

30 augustus 2016 Culinair
Haute cuisine met ingrediënten van McDonald's

Culinaire grootheden worden uitgedaagd om met ingrediënten van McDonald’s iconen een haute cuisine gerecht te bereiden en doen onderzoek naar de herkomst van de ingrediënten. Dit is het recept voor een nieuw online videoconcept dat McDonald’s samen met LifeHunters heeft ontwikk...

23 augustus 2016 Lunch Opening
Bekende hamburgerketen vindt toplocatie

Het team van Ellis Gourmet Burger bewijst eens te meer dat ze naast zin voor goede smaak ook feeling voor toplocaties heeft. De vierde vestiging ‘voor mogelijk de beste hamburger ter wereld' opent op 25 augustus, op de Neude in Utrecht, in een plek met een rijke geschiedenis. Gratis bu...

23 augustus 2016 Culinair Internationaal Restaurant
Italiaanse sterrenchefs naar Nederland

Nederland krijgt de primeur van de allereerste events van het grote internationale topchefplatform The Best Chef. In het najaar van 2016 koken drie Italiaanse sterrenchefs eenmalig in restaurant Fris in Haarlem. The Best Chef is een toonaangevend online inspiratieplatform voor professionele koks met...

8 augustus 2016 Awards Culinair
Rotterdam host World Championship of Chinese Cuisine

Rotterdam is van 19-21 september 2016 drie dagen lang gastheer van de achtste editie van het prestigieuze World Championship of Chinese Cuisine. Ruim 400 topchefs uit de internationale Chinese gastronomie strijden dan in Ahoy voor de wereldtitel. Het culinaire topevenement heeft eenmaal per 4 jaar p...

2 augustus 2016 Awards
Wereldkampioenschap voor Chinese Gastronomie 2016 in Rotterdam

Rotterdam is van 19-21 september 2016 drie dagen lang gastheer van de achtste editie van het prestigieuze World Championship of Chinese Cuisine. Ruim 400 topchefs uit de internationale Chinese gastronomie strijden dan in Ahoy voor de wereldtitel. Het culinaire topevenement heeft eenmaal per 4 jaar p...

29 juni 2016 Food
Rijksmuseum lanceert kookboek

Het Rijksmuseum lanceerde onlangs een kookboek waarbij vijftig typisch Nederlandse ingrediënten, van aardappel tot zeewier, de basis zijn voor 130 gerechten. Naast verhalen en traditionele recepten laten vijftig topchefs en meesterpatissiers uit het hele land zich inspireren tot een eigen rec...

30 mei 2016
Inschrijving Prix Culinaire Le Taittinger geopend

De prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux wordt op maandag 3 oktober voor de 50e keer georganiseerd. De wedstrijd is één van de meest uitdagende, onafhankelijke competities die er georganiseerd worden voor professionele chefs. Foto: Tony Perez Jury De wedstrijd staat on...

13 mei 2016
Programma Taste of Amsterdam is bekend

Taste of Amsterdam wordt van 2 tot en met 5 juni voor de achtste keer gehouden in het Amstelpark. Tijdens het restaurantfestival genieten gasten vier dagen lang van de signature dishes van smaakmakers uit de Nederlandse hospitality-industrie. Restaurants en topchefs Taste of Amsterdam 2016 i...

9 mei 2016
Voorselectie NK Oestersteken in Villa Westend

Nog iets meer dan een week en dan zal op 13 mei tijdens de tweede editie van Villa's Culinair Wijntheater Weekend op het stadsstrand van Villa Westend in Velserbroek, de 2e voorselectie van het NK Oestersteken gaan plaatsvinden. NK Oestersteken In het Wijntheater van oesterman Barend Havenaar ...

21 april 2016
Convenience is geen vies woord meer

De tijd dat convenience een vies woord was bij chefs is verleden tijd. Inmiddels geven ook topchefs toe dat ze met gemaksproducten werken, en dat is niet zonder reden. Foto: Gert-Jan van der Wouden Hoge tijdsdruk Waarom gemaksproducten zo populair zijn in de hedendaagse keuken, laat zich ni...

19 april 2016
Jury's Bocuse d'Or Europe zijn bekend

Zoltán Hamvas, Rasmus Kofoed and Serge Vieira vormen de erejury van de Bocuse d'Or Europe. Deze chefs vertegenwoordigen gezamelijk zes sterren. De finale vindt op dinsdag 10 en woensdag 11 mei plaats in Boedapest. Foto: Jonnie Boer zit namens Nederland in de proefjury Overige juryleden Be...

5 april 2016
Convenience is geen vies woord meer

De tijd dat convenience een vies woord was bij koks is verleden tijd. Inmiddels geven ook topchefs toe dat ze met gemaksproducten werken, en dat is niet zonder reden. Waarom gemaksproducten zo populair zijn in de hedendaagse keuken, laat zich niet moeilijk raden. Er is immers steeds strengere ...

21 maart 2016
JRE verwelkomt VK en Ierland

Jeunes Restaurateurs Europe (JRE) verwelkomt het Verenigd Koninkrijk en Ierland in de 'JRE-familie'. President Ernesto Iaccarino vertelt: "Ik ben enorm blij dat we de kans hebben om het Verenigd Koninkrijk en Ierland aan onze familie toe te voegen. JRE is een vereniging die jong talent ondersteunt;...

25 februari 2016
Topchefs bereiden de perfecte burger

Na succesvolle edities in België vond gisteren de eerste Nederlandse burger guerilla van Ellis Gourmet Burger plaats. Veggie lover Niven Kunz en meat head Jord Althuizen trokken alles uit de kast om de ultieme burger te maken. In de bomvolle zaak aan de Prinsengracht serveerden de chefs totaal ui...

18 februari 2016
Chefs zetten zich in voor KiKa

Foodclub organiseert op maandag 14 maart een diner ten bate van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) in Zadkine, het regionaal opleidingscentrum voor Rotterdam. De zes sterrenchefs, met in totaal vijf Michelinsterren, gaan samen met leerlingen van Zadkine Horeca de keuken in om een 6-gangendiner t...

11 februari 2016
Bocuse viert 90e verjaardag

Levende legende Paul Bocuse viert vandaag zijn 90e verjaardag. De Franse sterrenchef en grondlegger van de Bocuse d'Or staat vooral bekend als dé vertegenwoordiger van de nouvelle cuisine. Hij heeft de kookstijl van Auguste Escoffier, die het beroep van chef professionaliseerde, verder ontwikkeld. ...

3 februari 2016
Topchefs koken bij Bilderberg

Het Bilderberg Parkhotel betrok tweesterrenchef Erik van Loo bij de keuken van The Park, bij het Bilderberg Garden Hotel stapten tweesterrenchef Stefan van Sprang en Wessel Ruijmgaart achter het fornuis. Hotel Klein Zwitserland is sinds 1971 gewaardeerd met een Michelinster en De Heeren van Harinx...

29 december 2015
Dit is het duurste rundvlees ter wereld

De vintage steak van Polmard is volgens de kenners het duurste stukje rundvlees ter wereld. Voor een steak van rond de eeuwwisseling leg je bijvoorbeeld al zo’n 3000 euro neer. Hibernation De Franse familie Polmard heeft een manier gevonden waarop het vlees voor onbepaalde tijd kan worden bew...

22 december 2015
Benefiet galadiner Cas Spijkers Academie

Op maandag 1 februari in het nieuwe jaar vindt het benefiet galadiner plaats ter ere en nagedachtenis van topchef Cas Spijkers. Tijdens deze avond koken de eindejaars studenten van de Cas Spijkers Academie in de Vereeniging in Nijmegen een tien-gangen-diner in samenwerking met tien gerenommeerde s...

2 oktober 2015
Tiende editie Steinbeisser met Edwin Vinke

Al drie jaar groeit een gastronomisch experiment in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade genaamd Steinbeisser. Voor de tiende editie van deze samenwerking tussen de initiatiefnemer Martin Kullik en de Culturele Ambassade heeft tweesterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang, toegez...

23 september 2015
Sterrenchefs inspireren tijdens A Day to Amuse

Ruim veertig topchefs werkten gisteren samen aan nieuwe ideeën tijdens de masterclasses met fond. Acht sterrenchefs en één patissier bereidden hun signature amuse met Chef Natural Fonds tijdens A Day to Amuse. Dit event bood aan de chefs de kans om een extra dosis culinaire inspiratie op te doe...

8 september 2015
FoodFest: Verse oesters voor Sergio Herman

FoodFest, het foodevent van topchefs Sergio Herman en Syrco Bakker is gisteren voor de eerste keer gehouden. Honderden foodies bezochten Cadzand-Bad om de vele foodstands te bezoeken en lezingen bij te wonen over eerlijk en ambachtelijk eten. Tijdens het evenement werden de eerste oesters op spect...

1 september 2015

Op de BBB, de grootste horecavakbeurs van de Euregio (het gebied tussen Maastricht, Aken en Luik) vindt de vakbezoeker een compleet overzicht op het gebied van food, non food en drinks & entertainment. Workshops, proeverijen en wedstrijden maken het programma van de Bourgondische BBB compleet. ...

19 augustus 2015
Sergio Herman organiseert Foodfest

Zeeuws-Vlaanderen is een jaarlijks nieuw culinair evenement rijker! Voortaan is het mogelijk om in de duinen van Cadzand te genieten van al het goeds dat de regio op culinair gebied te bieden heeft. Op maandag 7 september vindt namelijk de eerste editie van Foodfest, een initiatief van Stichting I...

14 augustus 2015
Inschrijving Prix Culinaire sluit bijna

Op maandag 12 oktober is het zover: dan zullen topchefs tijdens de 49e editie van de Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux strijden om de eervolle titel. De kookwedstrijd vindt plaats in de Kookerij in Noordwijkerhout waarna 's avonds de winnaars bekend gemaakt worden in Beachclub O. van Hot...

10 augustus 2015
Den Blijker en Van Wolde koken op BBB

In congres- en beurzencentrum MECC Maastricht vinden 5 t/m 7 oktober de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en Folie Culinaire plaats. In een pop-up restaurant op de beursvloer bieden topchefs Herman den Blijker en Hans van Wolde een betaalbare (sterren)lunch aan. De beurs wil met het pop-up restaura...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: