24H Chefs kookmarathon daverend succes met opbrengst van 195.000 euro

Auteur: redactie
Events 27 mei 2024
24H Chefs kookmarathon daverend succes met opbrengst van 195.000 euro

Zondag 26 mei ging om 12.00 uur ’s middags de vijfde editie van 24H Chefs van start op Kasteel Kerckebosch in Zeist. 24 van Nederlands allerbeste chefs, waaronder Nelson Tanate van De Librije, Leon Mazairac van Karel V en Joris Bijdendijk van Rijks, gaven 24 uur lang in de keuken het stokje aan elkaar door, om geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

Aan het eind van deze zinderende culinaire estafette waren bijna 3.000 gerechten uitgeserveerd en hadden 500 gasten genoten van de gerechten van de topchefs. Even na 12 uur maandagmiddag mocht de ietwat vermoeid ogende, maar dolgelukkige organisator en bedenker Tjitze van der Dam, de record opbrengst van 195.000 euro bekendmaken.

Naast de kookmarathon werd er 24 uur live radio gemaakt door Radio Horeca, was er een veiling met unieke kavels, een loterij en een Gault&Millau Gastromarkt, waar ook nog eens veel gasten op af kwamen.

Tjitze van der Dam: "Het blijven voor mij de meest bijzondere 24 uur van het jaar. Het is fantastisch om iedereen weer bij elkaar te brengen en als één grote familie een vuist te maken voor de allerkleinsten.” Het bedrag ondersteunt het Prinses Máxima Centrum in hun missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws