Top 10 best gelezen artikelen op derestaurantkrant.nl

7 december 2017 | Roy Spijker

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen van afgelopen jaar op derestaurantkrant.nl. 

1. Dit worden de biertrends voor 2017
Bier is populair, ook in restaurants. Aan het begin van dit jaar voorspelden we de 'upcoming' biertrends voor dit jaar. Het werd het best gelezen artikel op onze website in 2017.

2. Video: Onno Kokmeijer wil af van à la carte
In mei van dit jaar interviewden we chef-kok Onno Kokmeijer van Restaurant Ciel Bleu. Bijbehorende video werd zeer goed bekeken. Het hele interview is hier terug te lezen.

3. Nola Social opent aan Waagplein in Alkmaar
In maart opende Nola Socia in Alkmaar. Dat bericht deed het erg goed, net als veel andere berichten over openingen...

4. Nieuw restaurant Sukade in Meppel
Op vijf vinden we nog een opening: die van Restaurant Sukade in Meppel. Heb je zelf iets te melden? Ga je een restaurant openen of heb je een nieuwe chef aangesteld? Laat het ons weten via redactie@uitgeverijps.nl

5. Restaurant Parels in Haarlem ontvangt Gouden VVV Dinercheque
Een mooie prijs voor Restaurant Parels. Het restaurant werd begin dit jaar uitgeroepen tot 'Restaurant van het Jaar' en ontving de Gouden VVV Dinercheque.

6. Hoge huurprijs nekt Haarlems restaurant Shabu Shabu
Het huren van een pand in de horeca kan een enorme kostenpost zijn. Shabu Shabu in Haarlem moest daardoor de deuren sluiten.

7. Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'
Het is altijd een feest om met de grootste chefs van Nederland te praten. Voor De RestaurantKrant van september gingen we langs bij Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht.

8. Restaurant Beluga presenteert eigen magazine
Hans van Wolde van Restaurant Beluga bracht dit jaar een magazine uit. De lancering werd groots gevierd.

9. Restaurant krijgt boete van 10.000 euro
Een forse boete voor dit Chinees-Indisch restaurant in Zwolle. 

10. 129 restaurants onder verscherpt toezicht van NVWA
Deze zomer kwam de NVWA met het nieuws dat 129 restaurants onder verscherpt toezicht staan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: