Top 10 best gelezen artikelen op derestaurantkrant.nl

7 december 2017 | Roy Spijker

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen van afgelopen jaar op derestaurantkrant.nl. 

1. Dit worden de biertrends voor 2017
Bier is populair, ook in restaurants. Aan het begin van dit jaar voorspelden we de 'upcoming' biertrends voor dit jaar. Het werd het best gelezen artikel op onze website in 2017.

2. Video: Onno Kokmeijer wil af van à la carte
In mei van dit jaar interviewden we chef-kok Onno Kokmeijer van Restaurant Ciel Bleu. Bijbehorende video werd zeer goed bekeken. Het hele interview is hier terug te lezen.

3. Nola Social opent aan Waagplein in Alkmaar
In maart opende Nola Socia in Alkmaar. Dat bericht deed het erg goed, net als veel andere berichten over openingen...

4. Nieuw restaurant Sukade in Meppel
Op vijf vinden we nog een opening: die van Restaurant Sukade in Meppel. Heb je zelf iets te melden? Ga je een restaurant openen of heb je een nieuwe chef aangesteld? Laat het ons weten via redactie@uitgeverijps.nl

5. Restaurant Parels in Haarlem ontvangt Gouden VVV Dinercheque
Een mooie prijs voor Restaurant Parels. Het restaurant werd begin dit jaar uitgeroepen tot 'Restaurant van het Jaar' en ontving de Gouden VVV Dinercheque.

6. Hoge huurprijs nekt Haarlems restaurant Shabu Shabu
Het huren van een pand in de horeca kan een enorme kostenpost zijn. Shabu Shabu in Haarlem moest daardoor de deuren sluiten.

7. Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'
Het is altijd een feest om met de grootste chefs van Nederland te praten. Voor De RestaurantKrant van september gingen we langs bij Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht.

8. Restaurant Beluga presenteert eigen magazine
Hans van Wolde van Restaurant Beluga bracht dit jaar een magazine uit. De lancering werd groots gevierd.

9. Restaurant krijgt boete van 10.000 euro
Een forse boete voor dit Chinees-Indisch restaurant in Zwolle. 

10. 129 restaurants onder verscherpt toezicht van NVWA
Deze zomer kwam de NVWA met het nieuws dat 129 restaurants onder verscherpt toezicht staan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: