Nola Social opent aan Waagplein in Alkmaar

27 maart 2017 | Thijs Jacobs

Dinsdag 28 maart opent aan het Waagplein in Alkmaar Nola Social. Geïnfuseerd met energie, maf van lekker eten en soepel in de heupen. Nola Social brengt de zuiderse, zwoele sfeer uit New Orleans (what’s in a name). Trendy, muzikaal en 100% social.

Dat is het idee van ondernemer Marco de Wildt, het brein achter Nola Social. Na een carrière in (Nederlandse) sterrenzaken en fine dining restaurants volgde een carrière als executive chef voor verschillende internationale hotelketens in Europa en Azië. Deze ervaring brengt hij nu mee naar Alkmaar om zijn eerste zaak te openen.

Het concept? Casual dining en comfort food, maar op een hoger niveau. “Food is comfort, delen is beleven en vers de nieuwe standaard”, aldus de Wildt. “Nola is een Neighbourhood Eatery: stijlvol, maar laagdrempelig. Alles gebeurt met energie en een glimlach.”

Eén huis – drie merken

Nola schakelt maar liefst vier panden aan de Alkmaarse houttil aaneen (nr. 30 t/m 36 werden overgenomen) om drie concepten uit te baten: Nola-Social, The Roastery-by Nola en Café Nola.

Bij Nola Social staat delen centraal. De kaart staat vol met lekkers uit alle windhoeken. Gerechtje klaar? Dan wordt het geserveerd, een dynamisch concept. Alle gerechten zijn geschikt om te delen. Grote happen, kleine happen, het is aan de gast.

The Roastery – by Nola brengt de laatste gevleugelde foodtrends naar Alkmaar. In The Roastery mag gekluifd worden, want kip is de specialiteit. Uit de keuken komt no-nonsense roasted food in een stoere, maar smaakvolle setting van beton, golfplaten en hout. Het is casual comfort dining 2.0.

In Café Nola kan de dag afgesloten worden. Of het weekend ingeluid. Bier en bites. Vette cocktails, beenmagere gins. Feestjes, partijtjes, of een gezellig evenement van Nola zelf. Daarnaast biedt de private dining ruimte op de eerste etage de mogelijkheid tot vergaderen, borrelen en bedrijfspresentaties op een centrale locatie.

Opening

Vanaf dinsdag 28 maart is Nola dagelijks geopend voor french toast, een club sandwich ‘Nolastyle’, gerechten om te delen of ‘the best roast in town’. Het motto? Be Social. Join Nola.  

Openingstijden

Zondag tot en met woensdag 10:00 - 0:00.
Donderdag 10:00 – 1:00
Vrijdag en zaterdag 10:00 – 3:00

Overig nieuws

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Interieur Advertorial
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: