Nola Social opent aan Waagplein in Alkmaar

27 maart 2017 | Thijs Jacobs

Dinsdag 28 maart opent aan het Waagplein in Alkmaar Nola Social. Geïnfuseerd met energie, maf van lekker eten en soepel in de heupen. Nola Social brengt de zuiderse, zwoele sfeer uit New Orleans (what’s in a name). Trendy, muzikaal en 100% social.

Dat is het idee van ondernemer Marco de Wildt, het brein achter Nola Social. Na een carrière in (Nederlandse) sterrenzaken en fine dining restaurants volgde een carrière als executive chef voor verschillende internationale hotelketens in Europa en Azië. Deze ervaring brengt hij nu mee naar Alkmaar om zijn eerste zaak te openen.

Het concept? Casual dining en comfort food, maar op een hoger niveau. “Food is comfort, delen is beleven en vers de nieuwe standaard”, aldus de Wildt. “Nola is een Neighbourhood Eatery: stijlvol, maar laagdrempelig. Alles gebeurt met energie en een glimlach.”

Eén huis – drie merken

Nola schakelt maar liefst vier panden aan de Alkmaarse houttil aaneen (nr. 30 t/m 36 werden overgenomen) om drie concepten uit te baten: Nola-Social, The Roastery-by Nola en Café Nola.

Bij Nola Social staat delen centraal. De kaart staat vol met lekkers uit alle windhoeken. Gerechtje klaar? Dan wordt het geserveerd, een dynamisch concept. Alle gerechten zijn geschikt om te delen. Grote happen, kleine happen, het is aan de gast.

The Roastery – by Nola brengt de laatste gevleugelde foodtrends naar Alkmaar. In The Roastery mag gekluifd worden, want kip is de specialiteit. Uit de keuken komt no-nonsense roasted food in een stoere, maar smaakvolle setting van beton, golfplaten en hout. Het is casual comfort dining 2.0.

In Café Nola kan de dag afgesloten worden. Of het weekend ingeluid. Bier en bites. Vette cocktails, beenmagere gins. Feestjes, partijtjes, of een gezellig evenement van Nola zelf. Daarnaast biedt de private dining ruimte op de eerste etage de mogelijkheid tot vergaderen, borrelen en bedrijfspresentaties op een centrale locatie.

Opening

Vanaf dinsdag 28 maart is Nola dagelijks geopend voor french toast, een club sandwich ‘Nolastyle’, gerechten om te delen of ‘the best roast in town’. Het motto? Be Social. Join Nola.  

Openingstijden

Zondag tot en met woensdag 10:00 - 0:00.
Donderdag 10:00 – 1:00
Vrijdag en zaterdag 10:00 – 3:00

Overig nieuws

Food Achtergronden
Goed voedsel wordt gesubsidieerd vergist

De overheid subsidieert de vergisting van goed voedsel om groene energie op te wekken. Dat bleek uit de uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) over voedselverspilling. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken, PvdA) overweegt de subsidieregeling voor groene ener...

Personalia Culinair
Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam al...

Culinair Internationaal
Chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterren-chef...

Opening Restaurant
Restaurant Vlaar opent vernieuwd terras

Restaurant Vlaar aan het Noordereinde in ’s-Graveland (centraal in het Gooi) heeft haar terras geheel vernieuwd. Met nieuwe stijlvolle bestrating, comfortabel en modern meubilair, mediterrane planten, loungemuziek en fijne sfeerverlichting zijn ze helemaal klaar voor de zomer. Want buiten eten...

Events Culinair
Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’. Specialisten en grote na...

Café Opening Culinair
Sergio Herman opent café met zelfbediening en snacks

Volgende maand opent de befaamde chef-kok Sergio Herman een nieuwe zaak, genaamd AIRcafé. Dat wordt een take-away en zelfbedieningsgedeelte in zijn pas geopende restaurant AIRRepublic. Dit restaurant vind je in Cadzand. Laagdrempelig en relatief eenvoudig In zijn nieuwsbrief rept Herm...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: