Ciel Bleu heropent na metamorfose

26 september 2016 | Thijs Jacobs
Ciel Bleu heropent na metamorfose

Ciel Bleu Restaurant van het hoofdstedelijke Hotel Okura Amsterdam heeft een totale metamorfose ondergaan. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant is volledig verbouwd. Architect Bert Verwey, wederom verantwoordelijk voor het krachtige, uitgebalanceerde en mondiale ontwerp, heeft zichzelf overtroffen met een concept waaraan uitgangspunten als ruimtelijkheid en harmonie tussen interieur en exterieur ten grondslag liggen.

Door het gebruik van ingetogen kleurtinten, indirecte verlichting en subtiele raamdecoratie wordt de aandacht van gasten nog meer op het kosmopolitische karakter van Amsterdam gelegd. Een ijsblauwe plafondhemel met een imposante wolk van Murano vormt de blikvanger van het interieur. Het lounge-gedeelte van Ciel Bleu, verscholen achter een berkenbos, is uitgebreid en speelt een prominentere rol in zowel het interieur als in de gastronomische reis die gasten maken gedurende de avond. 

Halvemaanvormige zitplaatsen zijn gecreëerd om een intieme dinerbeleving en het spectaculaire uitzicht over Amsterdam optimaal tot zijn recht te laten komen. De aan het restaurant grenzende salon die voorheen als privéruimte kon worden geboekt maakt nu een vast onderdeel uit van het restaurant. Door die zaal bij het restaurant te betrekken vergroot het aantal raamplaatsen.

Naast het interieur heeft ook het culinaire concept een make-over gekregen. Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman laten zich meer dan ooit leiden door de behoeften van de (internationale) gast. Keuze-elementen worden achterwege gelaten, de gast wordt aan de hand meegenomen voor de meest optimale culinaire ervaring. Kokmeijer: “We merkten dat gasten te veel keuzes kregen voorgelegd, van het type olijfolie tot de plaats waar ze het aperitief wilden nuttigen. Dat hebben we teruggebracht; wij weten wat de beste keuze is en leiden de gast door de in onze ogen meest optimale gastronomische beleving.” 

Dat uit zich in een vastgesteld menu met kleinere gerechten dan voorheen. “Onze signatuur moet in drie happen te herkennen zijn. Grotere hoeveelheden gaan vervelen, wij zijn juist constant op zoek naar gerechten die visueel nieuwsgierigheid oproepen en die smaken naar meer.” Ook in de service zijn veranderingen doorgevoerd. Gastheer Pasquinel Kolk en zijn team maken op ongedwongen manier de gastvrijheidsbeleving compleet. De gerechten volgen elkaar in een vlotter tempo op, waardoor er in kortere tijd meer gerechten geserveerd worden. Ook is er meer aandacht voor de combinatie van spijzen met non-alcoholische dranken.

Over Ciel Bleu Restaurant

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd in Hotel Okura Amsterdam op de 23ste etage, heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. Het restaurant heeft een aparte loungeruimte met open haard. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: