Ciel Bleu heropent na metamorfose

26 september 2016 | Thijs Jacobs

Ciel Bleu Restaurant van het hoofdstedelijke Hotel Okura Amsterdam heeft een totale metamorfose ondergaan. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant is volledig verbouwd. Architect Bert Verwey, wederom verantwoordelijk voor het krachtige, uitgebalanceerde en mondiale ontwerp, heeft zichzelf overtroffen met een concept waaraan uitgangspunten als ruimtelijkheid en harmonie tussen interieur en exterieur ten grondslag liggen.

Door het gebruik van ingetogen kleurtinten, indirecte verlichting en subtiele raamdecoratie wordt de aandacht van gasten nog meer op het kosmopolitische karakter van Amsterdam gelegd. Een ijsblauwe plafondhemel met een imposante wolk van Murano vormt de blikvanger van het interieur. Het lounge-gedeelte van Ciel Bleu, verscholen achter een berkenbos, is uitgebreid en speelt een prominentere rol in zowel het interieur als in de gastronomische reis die gasten maken gedurende de avond. 

Halvemaanvormige zitplaatsen zijn gecreëerd om een intieme dinerbeleving en het spectaculaire uitzicht over Amsterdam optimaal tot zijn recht te laten komen. De aan het restaurant grenzende salon die voorheen als privéruimte kon worden geboekt maakt nu een vast onderdeel uit van het restaurant. Door die zaal bij het restaurant te betrekken vergroot het aantal raamplaatsen.

Naast het interieur heeft ook het culinaire concept een make-over gekregen. Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman laten zich meer dan ooit leiden door de behoeften van de (internationale) gast. Keuze-elementen worden achterwege gelaten, de gast wordt aan de hand meegenomen voor de meest optimale culinaire ervaring. Kokmeijer: “We merkten dat gasten te veel keuzes kregen voorgelegd, van het type olijfolie tot de plaats waar ze het aperitief wilden nuttigen. Dat hebben we teruggebracht; wij weten wat de beste keuze is en leiden de gast door de in onze ogen meest optimale gastronomische beleving.” 

Dat uit zich in een vastgesteld menu met kleinere gerechten dan voorheen. “Onze signatuur moet in drie happen te herkennen zijn. Grotere hoeveelheden gaan vervelen, wij zijn juist constant op zoek naar gerechten die visueel nieuwsgierigheid oproepen en die smaken naar meer.” Ook in de service zijn veranderingen doorgevoerd. Gastheer Pasquinel Kolk en zijn team maken op ongedwongen manier de gastvrijheidsbeleving compleet. De gerechten volgen elkaar in een vlotter tempo op, waardoor er in kortere tijd meer gerechten geserveerd worden. Ook is er meer aandacht voor de combinatie van spijzen met non-alcoholische dranken.

Over Ciel Bleu Restaurant

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd in Hotel Okura Amsterdam op de 23ste etage, heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. Het restaurant heeft een aparte loungeruimte met open haard. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: