Ciel Bleu heropent na metamorfose

26 september 2016 | Thijs Jacobs

Ciel Bleu Restaurant van het hoofdstedelijke Hotel Okura Amsterdam heeft een totale metamorfose ondergaan. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant is volledig verbouwd. Architect Bert Verwey, wederom verantwoordelijk voor het krachtige, uitgebalanceerde en mondiale ontwerp, heeft zichzelf overtroffen met een concept waaraan uitgangspunten als ruimtelijkheid en harmonie tussen interieur en exterieur ten grondslag liggen.

Door het gebruik van ingetogen kleurtinten, indirecte verlichting en subtiele raamdecoratie wordt de aandacht van gasten nog meer op het kosmopolitische karakter van Amsterdam gelegd. Een ijsblauwe plafondhemel met een imposante wolk van Murano vormt de blikvanger van het interieur. Het lounge-gedeelte van Ciel Bleu, verscholen achter een berkenbos, is uitgebreid en speelt een prominentere rol in zowel het interieur als in de gastronomische reis die gasten maken gedurende de avond. 

Halvemaanvormige zitplaatsen zijn gecreëerd om een intieme dinerbeleving en het spectaculaire uitzicht over Amsterdam optimaal tot zijn recht te laten komen. De aan het restaurant grenzende salon die voorheen als privéruimte kon worden geboekt maakt nu een vast onderdeel uit van het restaurant. Door die zaal bij het restaurant te betrekken vergroot het aantal raamplaatsen.

Naast het interieur heeft ook het culinaire concept een make-over gekregen. Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman laten zich meer dan ooit leiden door de behoeften van de (internationale) gast. Keuze-elementen worden achterwege gelaten, de gast wordt aan de hand meegenomen voor de meest optimale culinaire ervaring. Kokmeijer: “We merkten dat gasten te veel keuzes kregen voorgelegd, van het type olijfolie tot de plaats waar ze het aperitief wilden nuttigen. Dat hebben we teruggebracht; wij weten wat de beste keuze is en leiden de gast door de in onze ogen meest optimale gastronomische beleving.” 

Dat uit zich in een vastgesteld menu met kleinere gerechten dan voorheen. “Onze signatuur moet in drie happen te herkennen zijn. Grotere hoeveelheden gaan vervelen, wij zijn juist constant op zoek naar gerechten die visueel nieuwsgierigheid oproepen en die smaken naar meer.” Ook in de service zijn veranderingen doorgevoerd. Gastheer Pasquinel Kolk en zijn team maken op ongedwongen manier de gastvrijheidsbeleving compleet. De gerechten volgen elkaar in een vlotter tempo op, waardoor er in kortere tijd meer gerechten geserveerd worden. Ook is er meer aandacht voor de combinatie van spijzen met non-alcoholische dranken.

Over Ciel Bleu Restaurant

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd in Hotel Okura Amsterdam op de 23ste etage, heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. Het restaurant heeft een aparte loungeruimte met open haard. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: