Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend

29 oktober 2015 |
Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend

Nederlandse toprestaurants gaan tijdens de Horecava de strijd weer aan voor het veroveren van de Gouden Koksmuts. Zes van de acht teams die meedoen, zijn bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie* in Osnabrück wordt wederom de juryvoorzitter van de wedstrijd. Hij wordt bijgestaan door Frank Fol, president Meesterkoks België, Robert Kranenborg, SVH Meesterkok, en Felix Wilbrink, culinair journalist voor de Telegraaf.

NK
De Nationale Kampioenschappen voor Koks worden gehouden tijdens de 60e Horecava, van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari 2016 in RAI Amsterdam. De eerste dag van de NK voor Koks is een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer.

Deelnemers
Van de acht deelnemende koks zijn er op dit moment zes bekend: Ciel Bleu Okura* (SVH Meesterkok Onno Kokmeijer), De Leuf* (chef de cuisine Bas van Kranen), Restaurant De Lindehof** (SVH Meesterkok Soenil Bahadoer), Restaurant Hotel Merlet* (chef de cuisine Jonathan Zandbergen), Restaurant Spetters* (chef de cuisine Laurent Smallegange) en Wollerich (chef de cuisine Gerard Wollerich).

Sterke bezetting
Hans Everse, voorzitter van het Koksgilde, de organisatie van de NK voor Koks: “Begin dit jaar hebben we met groot succes een nieuwe opzet ingevoerd voor de Gouden Koksmuts, met topteams uit gerenommeerde restaurants. In 2016 zetten we dit door en doen er weer fantastische teams mee. De jury kent eveneens een sterke bezetting met Thomas Bühner en Frank Fol. De bekende culinair journalist Felix Wilbrink van de Telegraaf was enthousiast over de vorige wedstrijd en doet graag weer mee als jurylid, evenals Robert Kranenborg, de ambassadeur van de NK voor Koks.”

Opdracht
De deelnemers krijgen de opdracht een amuse en een drie- of viergangenmenu te bereiden. Gekookt wordt met verse seizoensproducten die geshopt kunnen worden. Het is dus een wedstrijd waarbij alles ter plekke wordt bereid op basis van aanwezige producten. Creativiteit speelt hierin een belangrijke rol.

Bekijk hier alle teamvideo's!
Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: