Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend

29 oktober 2015 |
Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend<

Nederlandse toprestaurants gaan tijdens de Horecava de strijd weer aan voor het veroveren van de Gouden Koksmuts. Zes van de acht teams die meedoen, zijn bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie* in Osnabrück wordt wederom de juryvoorzitter van de wedstrijd. Hij wordt bijgestaan door Frank Fol, president Meesterkoks België, Robert Kranenborg, SVH Meesterkok, en Felix Wilbrink, culinair journalist voor de Telegraaf.

NK
De Nationale Kampioenschappen voor Koks worden gehouden tijdens de 60e Horecava, van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari 2016 in RAI Amsterdam. De eerste dag van de NK voor Koks is een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer.

Deelnemers
Van de acht deelnemende koks zijn er op dit moment zes bekend: Ciel Bleu Okura* (SVH Meesterkok Onno Kokmeijer), De Leuf* (chef de cuisine Bas van Kranen), Restaurant De Lindehof** (SVH Meesterkok Soenil Bahadoer), Restaurant Hotel Merlet* (chef de cuisine Jonathan Zandbergen), Restaurant Spetters* (chef de cuisine Laurent Smallegange) en Wollerich (chef de cuisine Gerard Wollerich).

Sterke bezetting
Hans Everse, voorzitter van het Koksgilde, de organisatie van de NK voor Koks: “Begin dit jaar hebben we met groot succes een nieuwe opzet ingevoerd voor de Gouden Koksmuts, met topteams uit gerenommeerde restaurants. In 2016 zetten we dit door en doen er weer fantastische teams mee. De jury kent eveneens een sterke bezetting met Thomas Bühner en Frank Fol. De bekende culinair journalist Felix Wilbrink van de Telegraaf was enthousiast over de vorige wedstrijd en doet graag weer mee als jurylid, evenals Robert Kranenborg, de ambassadeur van de NK voor Koks.”

Opdracht
De deelnemers krijgen de opdracht een amuse en een drie- of viergangenmenu te bereiden. Gekookt wordt met verse seizoensproducten die geshopt kunnen worden. Het is dus een wedstrijd waarbij alles ter plekke wordt bereid op basis van aanwezige producten. Creativiteit speelt hierin een belangrijke rol.

Bekijk hier alle teamvideo's!
Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: