Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend

29 oktober 2015
Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend

Nederlandse toprestaurants gaan tijdens de "Horecava":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=horecava&x=zoeken de strijd weer aan voor het veroveren van de Gouden Koksmuts. Zes van de acht
teams die meedoen, zijn bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie*** in Osnabrück wordt wederom de juryvoorzitter van de wedstrijd. Hij wordt bijgestaan door Frank Fol, president Meesterkoks België, Robert Kranenborg, SVH Meesterkok, en Felix Wilbrink, culinair journalist voor de Telegraaf.

*NK*
De Nationale Kampioenschappen voor Koks worden gehouden tijdens de 60e Horecava, van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari 2016 in RAI Amsterdam. De eerste dag van de NK voor Koks is een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer.

*Deelnemers*
Van de acht deelnemende koks zijn er op dit moment zes bekend: Ciel Bleu Okura** (SVH Meesterkok Onno Kokmeijer), De Leuf* (chef de cuisine Bas van Kranen), Restaurant De Lindehof** (SVH Meesterkok Soenil Bahadoer), Restaurant Hotel Merlet* (chef de cuisine Jonathan Zandbergen), Restaurant Spetters* (chef de cuisine Laurent Smallegange) en Wollerich* (chef de cuisine Gerard Wollerich).

*Sterke bezetting*
Hans Everse, voorzitter van het Koksgilde, de organisatie van de NK voor Koks: “Begin dit jaar hebben we met groot succes een nieuwe opzet ingevoerd voor de Gouden Koksmuts, met topteams uit gerenommeerde restaurants. In 2016 zetten we dit door en doen er weer fantastische teams mee. De jury kent eveneens een sterke bezetting met Thomas Bühner en Frank Fol. De bekende culinair journalist Felix Wilbrink van de Telegraaf was enthousiast over de vorige wedstrijd en doet graag weer mee als jurylid, evenals Robert Kranenborg, de ambassadeur van de NK voor Koks.”

*Opdracht*
De deelnemers krijgen de opdracht een amuse en een drie- of viergangenmenu te bereiden. Gekookt wordt met verse seizoensproducten die geshopt kunnen worden. Het is dus een wedstrijd waarbij alles ter plekke wordt bereid op basis van aanwezige producten. Creativiteit speelt hierin een belangrijke rol.

"Bekijk hier alle teamvideo's!":https://foodreporter.nl/goudenkoksmuts

~Mirte Bouman~

Overig nieuws