Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend

29 oktober 2015 |
Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend<

Nederlandse toprestaurants gaan tijdens de Horecava de strijd weer aan voor het veroveren van de Gouden Koksmuts. Zes van de acht teams die meedoen, zijn bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie* in Osnabrück wordt wederom de juryvoorzitter van de wedstrijd. Hij wordt bijgestaan door Frank Fol, president Meesterkoks België, Robert Kranenborg, SVH Meesterkok, en Felix Wilbrink, culinair journalist voor de Telegraaf.

NK
De Nationale Kampioenschappen voor Koks worden gehouden tijdens de 60e Horecava, van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari 2016 in RAI Amsterdam. De eerste dag van de NK voor Koks is een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer.

Deelnemers
Van de acht deelnemende koks zijn er op dit moment zes bekend: Ciel Bleu Okura* (SVH Meesterkok Onno Kokmeijer), De Leuf* (chef de cuisine Bas van Kranen), Restaurant De Lindehof** (SVH Meesterkok Soenil Bahadoer), Restaurant Hotel Merlet* (chef de cuisine Jonathan Zandbergen), Restaurant Spetters* (chef de cuisine Laurent Smallegange) en Wollerich (chef de cuisine Gerard Wollerich).

Sterke bezetting
Hans Everse, voorzitter van het Koksgilde, de organisatie van de NK voor Koks: “Begin dit jaar hebben we met groot succes een nieuwe opzet ingevoerd voor de Gouden Koksmuts, met topteams uit gerenommeerde restaurants. In 2016 zetten we dit door en doen er weer fantastische teams mee. De jury kent eveneens een sterke bezetting met Thomas Bühner en Frank Fol. De bekende culinair journalist Felix Wilbrink van de Telegraaf was enthousiast over de vorige wedstrijd en doet graag weer mee als jurylid, evenals Robert Kranenborg, de ambassadeur van de NK voor Koks.”

Opdracht
De deelnemers krijgen de opdracht een amuse en een drie- of viergangenmenu te bereiden. Gekookt wordt met verse seizoensproducten die geshopt kunnen worden. Het is dus een wedstrijd waarbij alles ter plekke wordt bereid op basis van aanwezige producten. Creativiteit speelt hierin een belangrijke rol.

Bekijk hier alle teamvideo's!
Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: