Topchef aan de slag met geconcentreerde bouillons

28 januari 2016 |
Topchef aan de slag met geconcentreerde bouillons

Tijdens een lunch in restaurant Bij Teus in Houten inspireerde gastheer Martin Rotteveel samen met Onno Kokmeijer een groep
collega-chefs en journalisten met verse ingrediënten en nieuwe toepassingen van Knorr Professional. Met culinaire spirit demonstreerden zij hoe de veelzijdige Geconcentreerde Bouillons gebruikt kunnen worden om een finishing touch aan uiteenlopende gerechten te geven. De lancering van de nieuwste visvariant was aanleiding voor een middag waarin een uitgebalanceerde verhouding tussen ambacht en innovatie centraal stond. Het duo Kokmeijer / Rotteveel toonde aan dat de inzetbaarheid van deze Geconcentreerde Bouillons een uitkomst kan zijn voor collega chefs. "Bij gebruik van deze producten gaat het echt om doseren. Ik raad al mijn collega chefs dan ook aan om te ontdekken voor welke toepassing zij het in hun eigen keuken kunnen gebruiken", aldus Onno Kokmeijer.




Nieuwe mogelijkheden
De gastronomische wereld evolueert en maakt dankbaar gebruik van nieuwe technieken en mogelijkheden. Chefs worden tegenwoordig geconfronteerd met tal van uitdagingen die de prestaties in de keuken onder druk zetten. Krapte op de arbeidsmarkt, stijgende inkoopprijzen en marges die op scherp staan, zijn zaken waar chefs iedere dag mee te maken hebben. Tegelijkertijd verwachten de gasten een constante en betaalbare kwaliteit. Om chefs te helpen bij deze uitdagingen biedt Knorr Professional vier Geconcentreerde Bouillons. Deze werden gepresenteerd met een aantal inspirerende praktische toepassingen.




Ook een visvariant
Naast de smaken Kip, Rund en Groente is er vanaf nu dus ook een visvariant van de Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon. De lancering van de visvariant van Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon is een logische uitbreiding van de bestaande succesvolle lijn die chefs in staat stelt om bij ieder type gerecht een passende smaak toe te voegen. Het product is vloeibaar en verpakt in een handige fles met schenkdop. Een enkele druppel zorgt al voor een rijke finishing touch. De bouillon kan dan ook uitstekend gebruikt worden in o.a. marinades, vinaigrettes, sauzen en soepen.

Rust en tijd
Door de nieuwe realiteit in restaurants en de uitdagingen die dit met zich mee brengt, moeten chefs steeds vaker op zoek naar slimme culinaire oplossingen. Uiteraard zonder daarbij concessies te doen aan smaak of kwaliteit. Martin Rotteveel gaat op inspirerende wijze om met deze uitdagingen: "Ik kan alles heel vers bereiden en maak die basis af met de producten van Knorr Professional. Hierdoor heb ik meer rust en tijd om mijn keuken en menu's verder te ontwikkelen."

Benieuwd naar de Geconcentreerde Bouillon van Knorr Professional?
Vraag dan hier een proefverpakking aan.
Over Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon
De Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon helpt chefs in te spelen op de uitdagingen binnen de veranderende gastronomische wereld. De Geconcentreerde Bouillon is verkrijgbaar in de smaken Kip, Groente, Rund en Vis en is te gebruiken in zowel warme als koude gerechten. Dit ingrediënt brengt gerechten perfect op smaak en is eenvoudig en snel in gebruik. Het lost namelijk direct op, zonder dat het verdund hoeft te worden. Voor meer informatie, zie de website van Unilever Food Solutions.



Over Unilever Food Solutions
Unilever Food Solutions is sinds 1880 actief in de voedingssector en helpt chef-koks wereldwijd met het bereiden van smakelijke, voedzame maaltijden. Unilever Food Solutions produceert ingrediënten die tijdwinst opleveren, zonder in te boeten aan smaak of geur. Unilever Food Solutions werkt op een duurzame manier nauw samen met grote en kleine bedrijven, van zelfstandige restaurants tot hotelketens en cateringbedrijven in 74 landen. Voor meer informatie zie: "ufs.com.":http://www.ufs.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: