Topchef aan de slag met geconcentreerde bouillons

28 januari 2016
Topchef aan de slag met geconcentreerde bouillons

Tijdens een lunch in restaurant Bij Teus in Houten inspireerde gastheer Martin Rotteveel samen met Onno Kokmeijer** een groep
collega-chefs en journalisten met verse ingrediënten en nieuwe toepassingen van Knorr Professional. Met culinaire spirit demonstreerden zij hoe de veelzijdige Geconcentreerde Bouillons gebruikt kunnen worden om een finishing touch aan uiteenlopende gerechten te geven. De lancering van de nieuwste visvariant was aanleiding voor een middag waarin een uitgebalanceerde verhouding tussen ambacht en innovatie centraal stond. Het duo Kokmeijer / Rotteveel toonde aan dat de inzetbaarheid van deze Geconcentreerde Bouillons een uitkomst kan zijn voor collega chefs. "Bij gebruik van deze producten gaat het echt om doseren. Ik raad al mijn collega chefs dan ook aan om te ontdekken voor welke toepassing zij het in hun eigen keuken kunnen gebruiken", aldus Onno Kokmeijer**.




*Nieuwe mogelijkheden*
De gastronomische wereld evolueert en maakt dankbaar gebruik van nieuwe technieken en mogelijkheden. Chefs worden tegenwoordig geconfronteerd met tal van uitdagingen die de prestaties in de keuken onder druk zetten. Krapte op de arbeidsmarkt, stijgende inkoopprijzen en marges die op scherp staan, zijn zaken waar chefs iedere dag mee te maken hebben. Tegelijkertijd verwachten de gasten een constante en betaalbare kwaliteit. Om chefs te helpen bij deze uitdagingen biedt Knorr Professional vier Geconcentreerde Bouillons. Deze werden gepresenteerd met een aantal inspirerende praktische toepassingen.




*Ook een visvariant*
Naast de smaken Kip, Rund en Groente is er vanaf nu dus ook een visvariant van de Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon. De lancering van de visvariant van Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon is een logische uitbreiding van de bestaande succesvolle lijn die chefs in staat stelt om bij ieder type gerecht een passende smaak toe te voegen. Het product is vloeibaar en verpakt in een handige fles met schenkdop. Een enkele druppel zorgt al voor een rijke finishing touch. De bouillon kan dan ook uitstekend gebruikt worden in o.a. marinades, vinaigrettes, sauzen en soepen.

*Rust en tijd*
Door de nieuwe realiteit in restaurants en de uitdagingen die dit met zich mee brengt, moeten chefs steeds vaker op zoek naar slimme culinaire oplossingen. Uiteraard zonder daarbij concessies te doen aan smaak of kwaliteit. Martin Rotteveel gaat op inspirerende wijze om met deze uitdagingen: "Ik kan alles heel vers bereiden en maak die basis af met de producten van Knorr Professional. Hierdoor heb ik meer rust en tijd om mijn keuken en menu's verder te ontwikkelen."

*Benieuwd naar de Geconcentreerde Bouillon van Knorr Professional?*
Vraag dan "hier":http://www.unileverfoodsolutions.nl/professional een proefverpakking aan.

*Over Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon*
De Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon helpt chefs in te spelen op de uitdagingen binnen de veranderende gastronomische wereld. De Geconcentreerde Bouillon is verkrijgbaar in de smaken Kip, Groente, Rund en Vis en is te gebruiken in zowel warme als koude gerechten. Dit ingrediënt brengt gerechten perfect op smaak en is eenvoudig en snel in gebruik. Het lost namelijk direct op, zonder dat het verdund hoeft te worden. Voor meer informatie, zie de website van Unilever Food Solutions.



*Over Unilever Food Solutions*
Unilever Food Solutions is sinds 1880 actief in de voedingssector en helpt chef-koks wereldwijd met het bereiden van smakelijke, voedzame maaltijden. Unilever Food Solutions produceert ingrediënten die tijdwinst opleveren, zonder in te boeten aan smaak of geur. Unilever Food Solutions werkt op een duurzame manier nauw samen met grote en kleine bedrijven, van zelfstandige restaurants tot hotelketens en cateringbedrijven in 74 landen. Voor meer informatie zie: "ufs.com.":http://www.ufs.com

Overig nieuws