Sterrenchefs nomineren hun favorieten voor TheFork Restaurant Awards

13 mei 2019 | Yonne van Geene

Nieuwe week, nieuw restaurant, nieuwe award. Gerenommeerde chefs zetten de spotlight op hun favoriete onlangs geopende restaurant voor TheFork Restaurants Awards. De 3 sterrenchefs waaronder Moshik Roth, Onno Kokmeijer en Lucas Rive nomineerden hun persoonlijke favorieten voor deze nieuwe award. Maar net als in het echte leven ligt het lot van deze nieuwkomers in handen van de gast. Vanaf vandaag bepalen zij de top 10 beste nieuwe restaurants door te stemmen op TheForkRestaurantsAwards.nl. 

Na de eerste editie in Italië (2018) is Nederland het tweede land waar de TheFork Restaurant Awards georganiseerd wordt. De award is in het leven geroepen om ieder jaar een unieke selectie aanstormend culinair talent en restaurants een podium te geven. Soenil Bahadoer, tweesterren restaurant De Lindehof: "Als de oude gastronomische garde dragen we verantwoordelijkheid voor een nieuwe generatie. Zij zijn onze toekomst en de toekomst van dit vak. Deze award is een mogelijkheid om hen de kans te bieden zichzelf verder te ontwikkelen en hen een podium te geven om hun talent met anderen te delen."

Culinair Nederland  

Joyce Teune, B2B Director TheFork: "We reizen naar Italië en Spanje voor een geweldige pasta of paella, maar Nederland wordt culinair nog vaak over het hoofd gezien. Zo onterecht als je kijkt hoeveel mooie restaurants hier elk jaar openen. We hebben veel om trots op te zijn! Met TheFork Restaurants Awards willen we Nederlandse restaurants internationaal op de kaart zetten en nieuwe zaken een steuntje in de rug geven."

De Jury

Voor TheFork Restaurants Awards nomineerden 31 Nederlands gastronomische grootheden restaurants die openden tussen januari 2018 en februari 2019 en zich nog geen sterrenzaak mogen noemen. Die zoektocht blijft niet alleen beperkt tot de Randstad. De jury van chefs zocht en vond talent van Amsterdam tot aan Helmond. Wie er wint is aan de gasten. TheFork-gebruikers bepalen vanaf vandaag de top 10 door te stemmen op de restaurants.

De favoriete restaurants en genomineerden van gerenommeerde chefs:

Richard van Oostenbrugge / 101 Gowrie

Stefan van Sprang / Aim

Egon van Hoof / Bar Alt

Luc Kusters / Boompjes

Onno Kokmeijer / Café Cliché

Lucas Rive / Carstens

Moshik Roth / BARDAK

Tonny Berentsen / Fico

Dennis Kuipers / Frenchie

Michel van der Kroft / Frunk

Jan de Wit / Graham’s Kitchen

Jef Verschuur / Kook Atelier

Wilco Berends / La Rive

Mark Gratama / MAITA

Dennis Middeldorp / Maris Piper

Ronald Veldhuijzen / ML Bistro

Chris Naylor / NENI

Raoul Meuwese / Restaurant & Wijnbar Glaswerk

Marcel van Lier / Restaurant 6&24

Soenil Bahadoer / Restaurant Doyy

Dennis van den Beld / Restaurant Smink

Alain Alders / Restaurant-wijnlounge ’t Fnidsen

Jarno Eggen / Sukerieje

Remco Kuijpers / Tapisco

Mike Cornelissen / The Green Rose

Martin Kruithof / The Lemon Tree

Sidney Schutte / Tommy’s & Zuurveen

Fred Mustert / Vandal

Tim Golsteijn / Lars

Jozua Jaring / Graphite

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: