Sterrenchefs nomineren hun favorieten voor TheFork Restaurant Awards

13 mei 2019 | Yonne van Geene

Nieuwe week, nieuw restaurant, nieuwe award. Gerenommeerde chefs zetten de spotlight op hun favoriete onlangs geopende restaurant voor TheFork Restaurants Awards. De 3 sterrenchefs waaronder Moshik Roth, Onno Kokmeijer en Lucas Rive nomineerden hun persoonlijke favorieten voor deze nieuwe award. Maar net als in het echte leven ligt het lot van deze nieuwkomers in handen van de gast. Vanaf vandaag bepalen zij de top 10 beste nieuwe restaurants door te stemmen op TheForkRestaurantsAwards.nl. 

Na de eerste editie in Italië (2018) is Nederland het tweede land waar de TheFork Restaurant Awards georganiseerd wordt. De award is in het leven geroepen om ieder jaar een unieke selectie aanstormend culinair talent en restaurants een podium te geven. Soenil Bahadoer, tweesterren restaurant De Lindehof: "Als de oude gastronomische garde dragen we verantwoordelijkheid voor een nieuwe generatie. Zij zijn onze toekomst en de toekomst van dit vak. Deze award is een mogelijkheid om hen de kans te bieden zichzelf verder te ontwikkelen en hen een podium te geven om hun talent met anderen te delen."

Culinair Nederland  

Joyce Teune, B2B Director TheFork: "We reizen naar Italië en Spanje voor een geweldige pasta of paella, maar Nederland wordt culinair nog vaak over het hoofd gezien. Zo onterecht als je kijkt hoeveel mooie restaurants hier elk jaar openen. We hebben veel om trots op te zijn! Met TheFork Restaurants Awards willen we Nederlandse restaurants internationaal op de kaart zetten en nieuwe zaken een steuntje in de rug geven."

De Jury

Voor TheFork Restaurants Awards nomineerden 31 Nederlands gastronomische grootheden restaurants die openden tussen januari 2018 en februari 2019 en zich nog geen sterrenzaak mogen noemen. Die zoektocht blijft niet alleen beperkt tot de Randstad. De jury van chefs zocht en vond talent van Amsterdam tot aan Helmond. Wie er wint is aan de gasten. TheFork-gebruikers bepalen vanaf vandaag de top 10 door te stemmen op de restaurants.

De favoriete restaurants en genomineerden van gerenommeerde chefs:

Richard van Oostenbrugge / 101 Gowrie

Stefan van Sprang / Aim

Egon van Hoof / Bar Alt

Luc Kusters / Boompjes

Onno Kokmeijer / Café Cliché

Lucas Rive / Carstens

Moshik Roth / BARDAK

Tonny Berentsen / Fico

Dennis Kuipers / Frenchie

Michel van der Kroft / Frunk

Jan de Wit / Graham’s Kitchen

Jef Verschuur / Kook Atelier

Wilco Berends / La Rive

Mark Gratama / MAITA

Dennis Middeldorp / Maris Piper

Ronald Veldhuijzen / ML Bistro

Chris Naylor / NENI

Raoul Meuwese / Restaurant & Wijnbar Glaswerk

Marcel van Lier / Restaurant 6&24

Soenil Bahadoer / Restaurant Doyy

Dennis van den Beld / Restaurant Smink

Alain Alders / Restaurant-wijnlounge ’t Fnidsen

Jarno Eggen / Sukerieje

Remco Kuijpers / Tapisco

Mike Cornelissen / The Green Rose

Martin Kruithof / The Lemon Tree

Sidney Schutte / Tommy’s & Zuurveen

Fred Mustert / Vandal

Tim Golsteijn / Lars

Jozua Jaring / Graphite

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: