Sterrenchefs nomineren hun favorieten voor TheFork Restaurant Awards

13 mei 2019 | Yonne van Geene
Sterrenchefs nomineren hun favorieten voor TheFork Restaurant Awards

Nieuwe week, nieuw restaurant, nieuwe award. Gerenommeerde chefs zetten de spotlight op hun favoriete onlangs geopende restaurant voor TheFork Restaurants Awards. De 3 sterrenchefs waaronder Moshik Roth, Onno Kokmeijer en Lucas Rive nomineerden hun persoonlijke favorieten voor deze nieuwe award. Maar net als in het echte leven ligt het lot van deze nieuwkomers in handen van de gast. Vanaf vandaag bepalen zij de top 10 beste nieuwe restaurants door te stemmen op TheForkRestaurantsAwards.nl. 

Na de eerste editie in Italië (2018) is Nederland het tweede land waar de TheFork Restaurant Awards georganiseerd wordt. De award is in het leven geroepen om ieder jaar een unieke selectie aanstormend culinair talent en restaurants een podium te geven. Soenil Bahadoer, tweesterren restaurant De Lindehof: "Als de oude gastronomische garde dragen we verantwoordelijkheid voor een nieuwe generatie. Zij zijn onze toekomst en de toekomst van dit vak. Deze award is een mogelijkheid om hen de kans te bieden zichzelf verder te ontwikkelen en hen een podium te geven om hun talent met anderen te delen."

Culinair Nederland  

Joyce Teune, B2B Director TheFork: "We reizen naar Italië en Spanje voor een geweldige pasta of paella, maar Nederland wordt culinair nog vaak over het hoofd gezien. Zo onterecht als je kijkt hoeveel mooie restaurants hier elk jaar openen. We hebben veel om trots op te zijn! Met TheFork Restaurants Awards willen we Nederlandse restaurants internationaal op de kaart zetten en nieuwe zaken een steuntje in de rug geven."

De Jury

Voor TheFork Restaurants Awards nomineerden 31 Nederlands gastronomische grootheden restaurants die openden tussen januari 2018 en februari 2019 en zich nog geen sterrenzaak mogen noemen. Die zoektocht blijft niet alleen beperkt tot de Randstad. De jury van chefs zocht en vond talent van Amsterdam tot aan Helmond. Wie er wint is aan de gasten. TheFork-gebruikers bepalen vanaf vandaag de top 10 door te stemmen op de restaurants.

De favoriete restaurants en genomineerden van gerenommeerde chefs:

Richard van Oostenbrugge / 101 Gowrie

Stefan van Sprang / Aim

Egon van Hoof / Bar Alt

Luc Kusters / Boompjes

Onno Kokmeijer / Café Cliché

Lucas Rive / Carstens

Moshik Roth / BARDAK

Tonny Berentsen / Fico

Dennis Kuipers / Frenchie

Michel van der Kroft / Frunk

Jan de Wit / Graham’s Kitchen

Jef Verschuur / Kook Atelier

Wilco Berends / La Rive

Mark Gratama / MAITA

Dennis Middeldorp / Maris Piper

Ronald Veldhuijzen / ML Bistro

Chris Naylor / NENI

Raoul Meuwese / Restaurant & Wijnbar Glaswerk

Marcel van Lier / Restaurant 6&24

Soenil Bahadoer / Restaurant Doyy

Dennis van den Beld / Restaurant Smink

Alain Alders / Restaurant-wijnlounge ’t Fnidsen

Jarno Eggen / Sukerieje

Remco Kuijpers / Tapisco

Mike Cornelissen / The Green Rose

Martin Kruithof / The Lemon Tree

Sidney Schutte / Tommy’s & Zuurveen

Fred Mustert / Vandal

Tim Golsteijn / Lars

Jozua Jaring / Graphite

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: