Sterrenchefs nomineren hun favorieten voor TheFork Restaurant Awards

13 mei 2019 | Yonne van Geene

Nieuwe week, nieuw restaurant, nieuwe award. Gerenommeerde chefs zetten de spotlight op hun favoriete onlangs geopende restaurant voor TheFork Restaurants Awards. De 3 sterrenchefs waaronder Moshik Roth, Onno Kokmeijer en Lucas Rive nomineerden hun persoonlijke favorieten voor deze nieuwe award. Maar net als in het echte leven ligt het lot van deze nieuwkomers in handen van de gast. Vanaf vandaag bepalen zij de top 10 beste nieuwe restaurants door te stemmen op TheForkRestaurantsAwards.nl. 

Na de eerste editie in Italië (2018) is Nederland het tweede land waar de TheFork Restaurant Awards georganiseerd wordt. De award is in het leven geroepen om ieder jaar een unieke selectie aanstormend culinair talent en restaurants een podium te geven. Soenil Bahadoer, tweesterren restaurant De Lindehof: "Als de oude gastronomische garde dragen we verantwoordelijkheid voor een nieuwe generatie. Zij zijn onze toekomst en de toekomst van dit vak. Deze award is een mogelijkheid om hen de kans te bieden zichzelf verder te ontwikkelen en hen een podium te geven om hun talent met anderen te delen."

Culinair Nederland  

Joyce Teune, B2B Director TheFork: "We reizen naar Italië en Spanje voor een geweldige pasta of paella, maar Nederland wordt culinair nog vaak over het hoofd gezien. Zo onterecht als je kijkt hoeveel mooie restaurants hier elk jaar openen. We hebben veel om trots op te zijn! Met TheFork Restaurants Awards willen we Nederlandse restaurants internationaal op de kaart zetten en nieuwe zaken een steuntje in de rug geven."

De Jury

Voor TheFork Restaurants Awards nomineerden 31 Nederlands gastronomische grootheden restaurants die openden tussen januari 2018 en februari 2019 en zich nog geen sterrenzaak mogen noemen. Die zoektocht blijft niet alleen beperkt tot de Randstad. De jury van chefs zocht en vond talent van Amsterdam tot aan Helmond. Wie er wint is aan de gasten. TheFork-gebruikers bepalen vanaf vandaag de top 10 door te stemmen op de restaurants.

De favoriete restaurants en genomineerden van gerenommeerde chefs:

Richard van Oostenbrugge / 101 Gowrie

Stefan van Sprang / Aim

Egon van Hoof / Bar Alt

Luc Kusters / Boompjes

Onno Kokmeijer / Café Cliché

Lucas Rive / Carstens

Moshik Roth / BARDAK

Tonny Berentsen / Fico

Dennis Kuipers / Frenchie

Michel van der Kroft / Frunk

Jan de Wit / Graham’s Kitchen

Jef Verschuur / Kook Atelier

Wilco Berends / La Rive

Mark Gratama / MAITA

Dennis Middeldorp / Maris Piper

Ronald Veldhuijzen / ML Bistro

Chris Naylor / NENI

Raoul Meuwese / Restaurant & Wijnbar Glaswerk

Marcel van Lier / Restaurant 6&24

Soenil Bahadoer / Restaurant Doyy

Dennis van den Beld / Restaurant Smink

Alain Alders / Restaurant-wijnlounge ’t Fnidsen

Jarno Eggen / Sukerieje

Remco Kuijpers / Tapisco

Mike Cornelissen / The Green Rose

Martin Kruithof / The Lemon Tree

Sidney Schutte / Tommy’s & Zuurveen

Fred Mustert / Vandal

Tim Golsteijn / Lars

Jozua Jaring / Graphite

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: