Ciel Bleu presenteert nieuw boek: Guestronomy

5 december 2016 | Jorien Slager

Ciel Bleu Restaurant presenteert Guestronomy, het tweede boek van chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en gastheer Pasquinel Kolk. Het 368 pagina’s tellende boek is niet alleen een kookboek, maar ook een kleurrijke verzameling reportages, portretten, achtergrondverhalen en persoonlijke anekdotes van mensen die Ciel Bleu maken tot wat het is. Jurriaan Geldermans schreef het boek en Ivo Geskus verzorgde de fotografie.

In Guestronomy staat de gast centraal. De lezer wordt meegenomen in de wereld van Ciel Bleu, waarbij men een kijkje krijgt in de belevingswereld van zowel het restaurant- als keukenteam. De chefs hebben een bezoek gebracht aan verschillende producenten die door hun liefde voor hun producten een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Naast deze reportages bevat Guestronomy onder meer een beschrijving van de skyline van Amsterdam gezien vanaf de 23e etage, interviews met diverse oud-collega’s die bij Ciel Bleu in de leer zijn geweest en persoonlijke anekdotes van ambassadeurs die vertellen over hun eigen culinaire interesses. De 52 recepten maken het boek compleet.

Kokmeijer: “Wij zijn met Ciel Bleu een nieuwe weg ingeslagen, waarbij de gast nog meer centraal staat dan voorheen. In Guestronomy nemen we de lezer mee in die gedachtegang en laten we zien wat dat voor ons betekent. Het boek geeft inzichten die een bezoek aan Ciel Bleu verdieping geven maar ook tot de verbeelding spreken.”

Het boek is geschreven door auteur en culinair journalist Jurriaan Geldermans. De samenwerking met Geldermans is niet nieuw, hij schreef ook ‘De eigenzinnige Franse keuken’, het eerste boek van Ciel Bleu dat in 2007 verscheen. Foto’s zijn van de hand van fotograaf Ivo Geskus van SpecialPixels. Hij is er in geslaagd zowel de bijzondere ontmoetingen tussen de chefs en producenten als de gerechten op geheel eigen wijze vast te leggen. Guestronomy is een uitgave van Stichting Kunstboek en is voor € 75,00 te koop bij de betere boekhandel of bij Hotel Okura Amsterdam.

Limited editions

Naast de reguliere verkoop van het boek is er ook een gelimiteerde editie gemaakt, bestaande uit 75 boeken die door 11 kunstenaars van de Amsterdamse Outsider Art Galerie zijn voorzien van een uniek kunstwerk. Iedere kunstenaar heeft zich op zijn of haar manier laten inspireren door Ciel Bleu, resulterend in 75 limited editions met een eigen omslag. Per verkocht exemplaar gaat €50 naar de Outsider Art Galerie.

Over Ciel Bleu Restaurant

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd in Hotel Okura Amsterdam op de 23e etage, heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal tien gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van tien tot 24 personen. In augustus 2016 onderging het interieur van Ciel Bleu een volledige metamorfose naar een ontwerp van Bert Verwey.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: