Ciel Bleu presenteert nieuw boek: Guestronomy

5 december 2016 | Jorien Slager
Ciel Bleu presenteert nieuw boek: Guestronomy

Ciel Bleu Restaurant presenteert Guestronomy, het tweede boek van chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en gastheer Pasquinel Kolk. Het 368 pagina’s tellende boek is niet alleen een kookboek, maar ook een kleurrijke verzameling reportages, portretten, achtergrondverhalen en persoonlijke anekdotes van mensen die Ciel Bleu maken tot wat het is. Jurriaan Geldermans schreef het boek en Ivo Geskus verzorgde de fotografie.

In Guestronomy staat de gast centraal. De lezer wordt meegenomen in de wereld van Ciel Bleu, waarbij men een kijkje krijgt in de belevingswereld van zowel het restaurant- als keukenteam. De chefs hebben een bezoek gebracht aan verschillende producenten die door hun liefde voor hun producten een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Naast deze reportages bevat Guestronomy onder meer een beschrijving van de skyline van Amsterdam gezien vanaf de 23e etage, interviews met diverse oud-collega’s die bij Ciel Bleu in de leer zijn geweest en persoonlijke anekdotes van ambassadeurs die vertellen over hun eigen culinaire interesses. De 52 recepten maken het boek compleet.

Kokmeijer: “Wij zijn met Ciel Bleu een nieuwe weg ingeslagen, waarbij de gast nog meer centraal staat dan voorheen. In Guestronomy nemen we de lezer mee in die gedachtegang en laten we zien wat dat voor ons betekent. Het boek geeft inzichten die een bezoek aan Ciel Bleu verdieping geven maar ook tot de verbeelding spreken.”

Het boek is geschreven door auteur en culinair journalist Jurriaan Geldermans. De samenwerking met Geldermans is niet nieuw, hij schreef ook ‘De eigenzinnige Franse keuken’, het eerste boek van Ciel Bleu dat in 2007 verscheen. Foto’s zijn van de hand van fotograaf Ivo Geskus van SpecialPixels. Hij is er in geslaagd zowel de bijzondere ontmoetingen tussen de chefs en producenten als de gerechten op geheel eigen wijze vast te leggen. Guestronomy is een uitgave van Stichting Kunstboek en is voor € 75,00 te koop bij de betere boekhandel of bij Hotel Okura Amsterdam.

Limited editions

Naast de reguliere verkoop van het boek is er ook een gelimiteerde editie gemaakt, bestaande uit 75 boeken die door 11 kunstenaars van de Amsterdamse Outsider Art Galerie zijn voorzien van een uniek kunstwerk. Iedere kunstenaar heeft zich op zijn of haar manier laten inspireren door Ciel Bleu, resulterend in 75 limited editions met een eigen omslag. Per verkocht exemplaar gaat €50 naar de Outsider Art Galerie.

Over Ciel Bleu Restaurant

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd in Hotel Okura Amsterdam op de 23e etage, heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal tien gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van tien tot 24 personen. In augustus 2016 onderging het interieur van Ciel Bleu een volledige metamorfose naar een ontwerp van Bert Verwey.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: