Ciel Bleu presenteert nieuw boek: Guestronomy

5 december 2016 | Jorien Slager

Ciel Bleu Restaurant presenteert Guestronomy, het tweede boek van chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en gastheer Pasquinel Kolk. Het 368 pagina’s tellende boek is niet alleen een kookboek, maar ook een kleurrijke verzameling reportages, portretten, achtergrondverhalen en persoonlijke anekdotes van mensen die Ciel Bleu maken tot wat het is. Jurriaan Geldermans schreef het boek en Ivo Geskus verzorgde de fotografie.

In Guestronomy staat de gast centraal. De lezer wordt meegenomen in de wereld van Ciel Bleu, waarbij men een kijkje krijgt in de belevingswereld van zowel het restaurant- als keukenteam. De chefs hebben een bezoek gebracht aan verschillende producenten die door hun liefde voor hun producten een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Naast deze reportages bevat Guestronomy onder meer een beschrijving van de skyline van Amsterdam gezien vanaf de 23e etage, interviews met diverse oud-collega’s die bij Ciel Bleu in de leer zijn geweest en persoonlijke anekdotes van ambassadeurs die vertellen over hun eigen culinaire interesses. De 52 recepten maken het boek compleet.

Kokmeijer: “Wij zijn met Ciel Bleu een nieuwe weg ingeslagen, waarbij de gast nog meer centraal staat dan voorheen. In Guestronomy nemen we de lezer mee in die gedachtegang en laten we zien wat dat voor ons betekent. Het boek geeft inzichten die een bezoek aan Ciel Bleu verdieping geven maar ook tot de verbeelding spreken.”

Het boek is geschreven door auteur en culinair journalist Jurriaan Geldermans. De samenwerking met Geldermans is niet nieuw, hij schreef ook ‘De eigenzinnige Franse keuken’, het eerste boek van Ciel Bleu dat in 2007 verscheen. Foto’s zijn van de hand van fotograaf Ivo Geskus van SpecialPixels. Hij is er in geslaagd zowel de bijzondere ontmoetingen tussen de chefs en producenten als de gerechten op geheel eigen wijze vast te leggen. Guestronomy is een uitgave van Stichting Kunstboek en is voor € 75,00 te koop bij de betere boekhandel of bij Hotel Okura Amsterdam.

Limited editions

Naast de reguliere verkoop van het boek is er ook een gelimiteerde editie gemaakt, bestaande uit 75 boeken die door 11 kunstenaars van de Amsterdamse Outsider Art Galerie zijn voorzien van een uniek kunstwerk. Iedere kunstenaar heeft zich op zijn of haar manier laten inspireren door Ciel Bleu, resulterend in 75 limited editions met een eigen omslag. Per verkocht exemplaar gaat €50 naar de Outsider Art Galerie.

Over Ciel Bleu Restaurant

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd in Hotel Okura Amsterdam op de 23e etage, heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal tien gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van tien tot 24 personen. In augustus 2016 onderging het interieur van Ciel Bleu een volledige metamorfose naar een ontwerp van Bert Verwey.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: