Galadiner levert 200.000,- op voor onderzoek speekselklierkanker

14 september 2016 | Thijs Jacobs

Restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft donderdag 8 september met een galadiner voor het goede doel 202.291,- euro opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar speekselklierkanker. Ruim 430 gasten genoten tijdens Taste4Life bij Okura Hotel Amsterdam van gerechten van door Michelin bekroonde chefs. Een veiling was onderdeel van het programma.

Aanleiding voor het galadiner is de ontdekking van speekselklierkanker bij gerenommeerd chef en Alliance Gastronomique-lid Wicher Löhr van restaurant Het Koetshuis in Bennekom. Vanwege deze zeldzame en relatief onbekende vorm van kanker, is veel geld nodig voor onderzoek naar behandelmogelijkheden.
Het Taste4Life Galadiner is tot stand gekomen in samenwerking met Patiëntenvereniging Speekselklierkanker en het Radboud Oncologie Fonds in Nijmegen. Een verloting en veiling met als doel geld in te zamelen waren onderdeel van de culinaire avond.

De leden van de Alliance Gastronomique werkten belangeloos mee aan de avond. Zowel de witte als de zwarte brigade zorgden voor een perfect verzorgde avond. De chefs verzorgden het menu en/of stelden arrangementen beschikbaar voor de veiling.

Onder de veilinghamer gingen onder andere een culinair arrangement voor zes personen bij tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht, een volledig verzorgd golfweekend voor twee personen bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, een kookworkshop voor achttien personen bij Hotel Okura Amsterdam en een culinaire zeildag voor acht personen op De Jonge Linde, de boot van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn.

In de keuken werkten talrijke chefs van topbedrijven, samen goed voor liefst 38 Michelinsterren, aan het galadiner. Daarbij onder andere Onno Kokmeijer van Ciel Bleu in Amsterdam, Martin Kruithof van De Lindenhof in Giethoorn, Arjan Bisschop van Bilderberg Landgoed Lauswolt, Michel van de Kroft van ‘t Nonnetje in Harderwijk, Gerard Wollerich van Wollerich in St. Oedenrode, Sander Spruijt van De Burgemeester in Linschoten, Hans den Engelsen van ‘t Raedthuys in Duiven, Rogér Rassin van La Rive in Amsterdam, Menno Post van De Bokkedoorns in Overveen en natuurlijk Wicher Löhr.

De avond werd gepresenteerd door musicalster, presentatrice en actrice Mariska van Kolck en muzikaal omlijst door een optreden van Xander de Buisonjé. De afterparty was in handen van dj Lungarno en saxofonist Rinus Groeneveld.

Wicher Löhr was na afloop emotioneel en sprak van een gedenkwaardige avond. ‘Kippenvel. Je weet niet wat de loterij en de veiling opbrengen. Als je dan ziet hoe enthousiast er wordt geboden, dan word je daar gewoon stil van. Indrukwekkend dat het door zoveel enthousiaste mensen wordt gesteund.’

Alliance Gastronomique is in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs als reactie op de destijds om zich heen grijpende smaakvervlakking, een tekort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten. Op dit moment heeft de vereniging 37 leden bestaande uit de top van de gastronomie. Volgend jaar bestaat de restaurantvereniging 50 jaar en daarmee is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Horeca Alliantie demonstreert 7 december op Malieveld

Géén enkel horecabedrijf mag nog kopje onder gaan door gebrek aan coronasteun van de overheid. De steunmaatregelen mogen niet verder worden afgebouwd, maar moeten gemaximaliseerd worden! Juist nú, nu de horeca alle reserves heeft opgebruikt en niet langer overleven kan. Dit is d ...

Financieel Ondernemen Digitaal Ondernemen Horeca & Belasting
7 redenen waarom uw administratie digitaal moet

Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean desk of een paperless office. Maar wat is er eigenlijk mis met een papieren administratie? Veel ondernemers werken nog met mappen. Inkomende facture ...

Hotelketens Gastronomie
Thuisbezorging door Van der Valk tijdens Kerst

Het is niemand ontgaan; de horeca gaat er inmiddels vanuit dat er geen massale openstelling komt deze Kerst. Ook op het Van der Valk concern heeft corona flinke impact. Hoewel overnachtende hotelgasten welkom zijn, ziet de Kerst er voor Nederlands grootste horecabedrijf dit jaar heel anders uit. Sti ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Gastronomie Corona
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: