Talent van de Toekomst krijgt nieuwe opzet

27 februari 2017 | Roy Spijker

Er is een nieuwe opzet voor Talent van de Toekomst, dat op 10 april voor de zevende keer op rij wordt georganiseerd. Volgens de organisatie is er veel internationale interesse voor het evenement, wat heeft geleid tot een nieuwe opzet van het programma. Hierin wordt nog sterker een beroep gedaan op de kennis en kunde van de deelnemers en is de mogelijkheid ontstaan voor internationale deelname aan Talent van de Toekomst.

Talent van de  Toekomst wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Talent van de Toekomst Bokaal. In 2017 zal er naast de deelname van een groot aantal vakscholen uit Nederland, ook belangstelling zijn voor deelnemers van vakscholen uit Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Groot Brittannië en België.

Black-box wedstrijd

In totaal zullen zestien witte brigades tegen elkaar strijden in een Black-box wedstrijd. De verschillende onderdelen van het gastheerschap worden getest bij 12 zwarte brigades. De absolute top van de Nederlandse gastronomie zal het aanstormend talent tijdens de wedstrijd onder de loep nemen.

De witte brigades worden beoordeeld door onder andere Jacob Jan Boerma (drie sterren), Dick Middelweerd (twee sterren), Erik van Loo (twee sterren), Onno Kokmeijer (twee sterren) en Joris Bijdendijk (één ster). Zij zullen jureren op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak.

Petro Kools (twee sterren), Cindy Borger (twee sterren), Nadine Mögling (één ster) en Milo Berlijn nemen de beoordeling van de zwarte brigades voor hun rekening. De gastvrouwen en gastheren worden tijdens de wedstrijd beoordeeld op presentatie, vakkennis, productkennis en wijnspijscombinatie.

Foto: Talent van de Toekomst 2016

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: