Japanse restaurants in Hotel Okura ontvangen primeur uit Japan

12 maart 2019 | Yonne van Geene

Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka – de twee gerenommeerde Japanse restaurants van Hotel Okura Amsterdam – hebben als eerste restaurants in Nederlands de certificering ontvangen voor bedrijven in het buitenland die Japans eten ondersteunen. Tijdens de ceremonie die in Hotel Okura Amsterdam plaatsvond kregen de restaurants het certificaat toegekend in bijzijn van eregast Yoshiko Kijima, de afgevaardigde van de Japanse ambassade in Nederland. Dit certificaat wordt door de handelsorganisatie JETRO uitgereikt aan restaurants, bars en groothandels buiten Japan die volgens het Ministerie van Agricultuur, Bosbeheer en Visserij van Japan authentieke en van oorsprong Japanse producten gebruiken.

Executive Chef en Manager Masanori Tomikawa heeft naast Yamazato Restaurant, dat in 2002 als eerste authentiek Japanse restaurant in Europa een Michelinster ontving, ook Teppanyaki Restaurant Sazanka onder zijn hoede. Tomikawa: “Er heeft een enorme ontwikkeling plaatsgevonden op het gebied van het verkrijgen van de allerbeste Japanse ingrediënten. De kwaliteit van producten staat voorop in onze keukens en om onze gasten het beste te kunnen bieden, ontkomen we er niet aan bepaalde ingrediënten uit Japan te importeren. Dankzij JETRO en het Ministerie van Agricultuur, Bosbeheer en Visserij van Japan wordt het ons makkelijker gemaakt om aan Japanse producten te komen.” Naast Yamazato en Sazanka hebben Restaurant Shiro, Restaurant EN, Restaurant Raku en Hokkai Kitchen een certificaat in ontvangst mogen nemen in Hotel Okura Amsterdam.

Hotel Okura Amsterdam   

Hotel Okura Amsterdam heeft vier restaurants, waarvan er drie bekroond zijn door Michelin. Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka serveren een Japanse keuken, beide op geheel eigen wijze. Bij Yamazato, dat gewaardeerd is met één Michelinster, wordt de traditionele Japanse haute cuisine Kaiseki Ryori geserveerd. In Teppanyaki Restaurant Sazanka worden gerechten voor de ogen van gasten bereid aan een bakplaat. Ciel Bleu, gelegen op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, is bekroond met twee Michelinsterren. Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman laten zich inspireren door de wensen van internationale gasten. Serre is de plaats om te genieten van internationale specialiteiten in een informele sfeer. Bekroond met een Bib Gourmand, biedt Serre een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: