U heeft gezocht op : Japan

21 oktober 2020 Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

9 oktober 2020 Bezorgen Achtergronden
Vijf jaar Deliveroo in Nederland: dit zijn onze eetgewoonten

Deze maand is het alweer vijf jaar geleden dat Deliveroo zich in Nederland vestigde. Inmiddels zijn we heel wat patatjes, pizza’s en poké bowls verder, dus tijd om de balans op te maken: wat heeft de bezorgdienst ons op culinair gebied gebracht in de afgelopen jaren? Daarvoor is Deliver ...

24 september 2020 Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams ...

21 september 2020 Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he ...

14 september 2020 Achtergronden Culinair
TheFork verlaagt drempel om restaurant te bezoeken

Uit onderzoek van TheFork is gebleken dat de vrees voor corona besmetting bij consumenten is gedaald, maar dat het consumentenvertrouwen nog niet volledig is hersteld. Gasten reserveren daarom minder snel bij een restaurant. TheFork wil de drempel voor gasten verlagen om weer uit eten te gaan en wil ...

11 juni 2020 Bocuse d'Or
Europese finale Bocuse d’Or opnieuw uitgesteld

Het internationale organisatiecomité van Bocuse d’Or (I.O.C.) heeft besloten de Europese finale van de kookwedstrijd opnieuw uit te stellen. Er heerst teveel onzekerheid over het al dan niet openen van de grenzen en de mogelijkheid om te reizen voor de deelnemende teams. Aanvankelijk ...

29 februari 2020 Culinair Interview Longread
Restaurant Amarone heeft de strijd gewonnen

Zes maanden na de brand in Restaurant Amarone staan chef de cuisine Jan van Dobben (rechts op de foto) en maître Jasper Verhagen weer te trappelen. De frustratie van maanden bureaucratische rompslomp heeft plaatsgemaakt voor opluchting, jeugdig enthousiasme en ambitie. Die bewuste dinsdaga ...

28 februari 2020 Interview Longread
Godfried van der Lugt: “We willen met Gault&Millau benaderbaar zijn”

Godfried van der Lugt staat bijna twee jaar aan het roer als Managing Director van Gault&Millau Nederland. De gids heeft identiteit en ambities. “We hebben de gastronomie aan ons weten te binden, dat willen we nu ook op de consumentenmarkt gaan doen.” Want dat is uiteindelijk waar ...

17 februari 2020 Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i ...

29 januari 2020 Culinair Internationaal
Jan Smink pakt derde prijs internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire

Chef Jan Smink heeft de derde prijs gewonnen bij de befaamde internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega nam het op 28 januari 2020 in Parijs op tegen zeven internationale topchefs en maakte indruk op de internationale jury met ...

28 januari 2020 Internationaal Michelin
63 nieuwe sterren in Franse Michelingids

Met plezier onthult MICHELIN de 2020-selectie voor Frankrijk, die 63 nieuwe sterren bevat. De MICHELIN Gids Frankijk 2020 telt in totaal 628 sterrenrestaurants, verdeeld over het gehele land. Naast de selectie van de sterren, zet de Gids dit jaar ook de chefs in de spotlights die kiezen voor een ...

27 januari 2020 Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi ...

14 januari 2020 Opening Utrecht
In maart  openen NODA en Meneer Potter aan de Utrechtse Neude

De bruisende Neude is een begrip en niet alleen in het Utrechtse. Dit charmante plein in de Domstad staat garant voor bedrijvigheid, toch bleef het voormalige postkantoor een tijd akelig donker. Tot nu. Vanaf vrijdag 13 maart 2020 krijgt het imposante gebouw opnieuw een publieke functie en openen - ...

22 november 2019 Achtergronden Culinair
Relais & Châteaux chefs slijpen de messen over duurzame vis

Een totaal van 11 chefs van het gerenommeerde hotel- en restaurantlabel Relais & Châteaux slijpt de messen over het thema hoe duurzame en lokale vis zo smakelijk mogelijk op de kaart te krijgen. Jef Schuur en Nadine Mögling waren de gastheer en -vrouw voor deze bijzondere culinaire bi ...

4 november 2019 Achtergronden Culinair
Schilo van Coevorden en Albert Adrià verzorgen aftrap jubileumjaar

Gisteravond hebben Executive Chef Schilo van Coevorden en Albert Adrià, bekend van het wereldberoemde restaurant El Bulli en eigenaar van het gastronomische amusementspark El Barri (Pakta, Enigma, Hoja Santa, Tickets, Bodega 1900), de reeks van vijf samenwerkingen met topchefs in Taiko afgetr ...

23 oktober 2019 Longread
Nederlanders ontbijten vaker en 'uitdagender' buiten de deur

Doordeweeks een bammetje kaas met een glaasje melk en op zondag bij wijze van uitzondering een supermarktcroissant met halfvolle jam en een glas jus d’orange. Zo zag het ontbijt er voor miljoenen Nederlanders decennialang uit, maar zelfs de meest doorgewinterde kaaskop ontbijt tegenwoordig wel ...

22 oktober 2019 Opening Rotterdam
[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft dez ...

14 oktober 2019 Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me ...

1 oktober 2019 Economie trends
De ‘traditionele Chinees’ verliest het van de nieuwe, gezonde Aziatische keuken

In circa 10 jaar is het aantal Chinees-Indische restaurants met ruim 22% gedaald, dit in tegenstelling tot de rest van de restaurantsector die met 15% groeide. Nederland telt momenteel nog circa 1.600 Chinees-Indische restaurants, waarmee dit nog steeds de meest voorkomende buitenlandse keuken is. J ...

30 september 2019 Awards
OpenTable en KAYAK onthullen ‘s werelds beste restaurants die het waard zijn om voor te reizen

Vandaag onthullen OpenTable en KAYAK de 25 restaurants die het waard zijn om voor te reizen. Deze restaurants bezorgen fijnproevers over de hele wereld, variërend van Australië tot Canada, Japan, Mexico, Verenigde Arabische Emiraten en heel Europa en Amerika, authentieke restaurant ervari ...

17 september 2019 Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa ...

17 september 2019 Wet- en regelgeving
Einde quotum werkvergunningen specialistische Aziatische koks

Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat is opgelegd in de bijzondere regeling voor het verkrijgen van een werkvergunning voor specialistische Aziatische koks. De tijdelijke regeling, die nu ...

10 september 2019 Events Culinair
Executive Chef van Conservatorium Hotel nodigt wereldberoemde chefs uit

Ter ere van het vijfjarig jubileum van toprestaurant Taiko Amsterdam gaat Executive Chef Schilo van Coevorden terug naar zijn roots en zijn grote inspiratiebronnen. In 2019/2020 kookt hij met vijf topchefs waar hij een bijzondere band of herinnering mee heeft. Zondag 3 en maandag 4 november trapt ...

28 augustus 2019 trends
Bangkok: Paradijs voor visfoodies

Op naar Thailand en daar eten we...VIS! Hoewel het land van de glimlach bekend staat om haar waanzinnige Pad Thai en heerlijk geurende groene en rode curry is er in Bangkok ook een waanzinnige Japanse viscultuur. Er wonen zo’n 50.000 Japanners in de hoofdstad van Thailand en dit maakt dat j ...

5 augustus 2019 Interview
Interview: "Vis eet je in het seizoen!"

Ruim de helft van de vis die wereldwijd gegeten wordt, is gekweekt. Dat is niet erg, vindt visexpert Wil van Merkensteijn. “Het voordeel van gekweekte vis is de constante kwaliteit die gewaarborgd kan worden, daarmee is het al een vorm van convenience.” Wil van Merkensteijn is ruim 10 ...

25 juli 2019 Opening
Foodhallen Rotterdam opent zomers terras

Midden tussen de industriële pakhuizen en hypermoderne woontorens op de Kop van Zuid opent het zonnige en gezellige terras van de Foodhallen Rotterdam. Op het terras met ruim 200 zitplaatsen en geïnspireerd op de haven, kun je genieten van alle drankjes en gerechten uit de Foodhallen. E ...

2 juli 2019 Opening
Ter Marsch & Co verbouwd vanwege verbouwing NH Hotel

De afgelopen maanden heeft bar en grillrestaurant Ter Marsch & Co hard gewerkt aan de heropening van haar zaak aan de Amsterdamse Bloemenmarkt en het resultaat is spraak- en smaakmakend. Ter Marsch & Co creëerde samen met ontwerpbureau Dark&Stormy een spraakmakend interieur waar zij ...

24 juni 2019 Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij ...

21 juni 2019 Food trends
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w ...

10 juni 2019 Achtergronden Culinair
Culinair feestje tijdens jubileum Rungis

Je moet van goeden huize komen om ruim 300 doorgewinterde chefs en ondernemers te laten watertanden. De 30-jarige groente- en fruit specialist Rungis kreeg het maandag 3 juni voor elkaar op landgoed Vollenhoven in De Bilt. Met dertig van hun vaste telers en andere producenten zorgen eigenaren Gert J ...

3 juni 2019 Achtergronden Culinair
Aantal all-you-can-eat restaurants verdrievoudigd

Het aantal wereldrestaurants in Nederland is de afgelopen drie jaar bijna verdrievoudigd. We telden er 25 in 2016, 71 in 2019. Als daar de 35 Live-Cooking formules van Van der Valk bij worden opgeteld, zijn er al meer dan 100 van deze 'all you can eat' formules. Dit becijfert Van Spronsen &a ...

27 mei 2019 Culinair Interview Longread
Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mooie aanbieding wanneer ze het felbegeerde papiertje op zak hebben. Niet alleen door het enorme tekort aan goede koks, maar ook omdat zij op jonge leef ...

12 maart 2019 Food
Japanse restaurants in Hotel Okura ontvangen primeur uit Japan

Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka – de twee gerenommeerde Japanse restaurants van Hotel Okura Amsterdam – hebben als eerste restaurants in Nederlands de certificering ontvangen voor bedrijven in het buitenland die Japans eten ondersteunen. Tijdens de ceremonie die in H ...

7 maart 2019 trends
Restaurantgasten kunnen nu direct boeken vanuit Instagram

OpenTable kondigt vandaag een nieuwe dienst aan op Instagram in Nederland. Restaurants uit het OpenTable netwerk kunnen een reserveringslink op hun Instagram profiel plaatsen, zodat gasten direct via Instagram een tafel kunnen boeken. OpenTable biedt de dienst ook aan in andere landen zoals, het Ver ...

21 februari 2019 trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met ...

16 januari 2019 Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair ...

5 november 2018 Interview
Het dessert, daar kun je meer mee doen

Het dessert is een vast onderdeel van de menukaart, je kunt niet zonder. Toch is het in de realiteit van de drukke restaurantkeuken vaak een ondergeschoven kindje, waarbij ijs van de groothandel, fabrieksgemaakte taarten en buitenshuis gefabriceerde patisserie vaak de boventoon voeren. Ga je zelf aa ...

18 september 2018 Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer ...

5 september 2018 Amsterdam Culinair
Ciel Bleu verstevigt samenwerking met zusterrestaurant Elements in Bangkok

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam en het door Michelin met één ster bekroonde Elements in The Okura Prestige Bangkok verstevigen hun samenwerking. Dit vertaalt zich in een adviserende rol van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en de aanstelling van een ni ...

23 augustus 2018 Internationaal Interview
Interview Pierre Hermé: de keizer van de macaron

Patissier Pierre Hermé heeft macaronwinkels over de hele wereld. Van Japan tot Amerika en van Thailand tot Marokko. En dat is dan nog maar een fractie van alle landen waar Hermé gevestigd is. Afgelopen jaar opende hij een dessertbar en winkel in samenwerking met het beautymerk L’ ...

31 juli 2018 Michelin F&B Longread
Interview ML in Haarlem: "Opeens van tien naar zestig werknemers"

ML in Haarlem opende in het voorjaar haar deuren. Althans, op de nieuwe locatie aan het Klokhuisplein en met de voorzieningen die er nu zijn. Chef-kok en compagnon Kevin Kion leidt ons rond en vertelt over het concept, hotelkamers, de Michelinster en over de verbouwing. “Hiervoor zat het r ...

11 juli 2018 Awards Culinair Branded Content
De Kromme Watergang wint QL Hering Berlin Gardener’s Award

Restaurant De Kromme Watergang is de winnaar van de QL Hering Berlin Gardener’s Award 2018. Chef-kok Edwin Vinke (2 Michelinsterren) ontving samen met zijn partner Blanche Vinke en haar vader Louis van Eetveldt op 29 juni 2018 de prijs, bestaande uit twee speciaal door de eigentijdse porselein ...

10 juli 2018 Amsterdam Events
Zomerfestivals bij Koninklijk Instituut voor de Tropen

Na het grote succes van Umami Park in juni staan er nog twee van deze heerlijke Aziatische foodfestivals op het programma bij KIT in Amsterdam. Ook in het weekend van 25 augustus en dat van 22 september wordt de sfeervolle binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen gebruikt waar ze voor ...

21 juni 2018 Events Culinair
Gault&Millau Theater op Folie Culinaire 2018

Gault&Millau krijgt een eigen bezoekerspaviljoen op Folie Culinaire 2018, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met mooie wijnen. Folie Culinaire vindt plaats tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht (8 t/m 10 oktober) en wordt gezien als hét int ...

21 juni 2018 Achtergronden Internationaal
Achtergrond: het rookverbod in een internationale context geplaatst

In Nederland is onder horecaondernemers onrust ontstaan over het voornemen van staatssecretaris van VWS, Paul Blokhuis, om roken op terrassen te verbieden. Is die ophef wel terecht? In andere landen gaat men namelijk nog een stapje verder om roken te ontmoedigen. We zetten een aantal praktijkvoorbee ...

19 juni 2018 Culinair Rotterdam
Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone Rotterdam over aan Jan van Dobben

Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam per 1 juli 2018 over aan chef Jan van Dobben. Van Dobben was sinds juli 2017 al mede-eigenaar en werkt sinds 2012 bij Amarone. De 29-jarige Van Dobben is nu 100% eigenaar van het Rotterdamse restaurant, waarin zijn echtgenote en oenoloog Yoshik ...

3 mei 2018 Interview
"Albert Kooy: "Groenten moet je sexy maken"

Vlees of vis bij zowel het voor- als hoofdgerecht. Het is gangbaar in de Nederlandse restaurantwereld, maar niet gezond voor mens en milieu. Zeker niet in de hoeveelheden die de horeca nu nog op het bord legt. Albert Kooy is SVH master chef en executive chef van Stenden University Hotel. “We m ...

18 april 2018 Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po ...

3 april 2018 Culinair Michelin
Vader van de Franse keuken

Paul Bocuse is een begrip. Niet alleen in zijn geboorteland Frankrijk, maar in de hele wereld. De Fransman is namelijk dé vertegenwoordiger van de nouvelle cuisine. Hij heeft de kookstijl van Auguste Escoffier, die het beroep van chef professionaliseerde, verder ontwikkeld. Bocuse is op 11 fe ...

20 maart 2018
Perzisch restaurant Mori's gaat sluiten; te weinig goed personeel

Eigenaar Mori Ramini heeft besloten zijn restaurant aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht te verkopen. Dat laat hij aan de Utrechtse website DUIC weten. Het lukte hem niet om een goede kok en genoeg personeel te vinden. “Het werd me te veel”, laat Ramini in een reactie aan DUIC weten. Aans ...

19 maart 2018 Achtergronden Wijn
Nederland is grote invoerder van Champagne

In 2017 hebben de verzendingen van Champagne-flessen naar Nederland een belangrijke groei met 7,7% in volume en 11,1% in waarde gekend. Nederland is hiermee wereldwijd de dertiende Champagne-invoerder met 2 536 816 naar Nederland verzonden flessen in 2017. Dit cijfer houdt bovendien geen rekening me ...

14 maart 2018 Food trends
5 food trends die je binnenkort overal ziet

2018 wordt het jaar van... Ja, van wat eigenlijk? Wij denken het te weten en presenteren je vijf food trends die dit jaar zullen domineren. Met een focus op gezondheid en duurzaamheid natuurlijk, want dat is uiterst belangrijk. 1. Natuurlijke 'mood boosters' Snacks en drankjes worden o ...

7 maart 2018
Dutch Yellowtail als alternatief voor blauwvintonijn

Op vrijdag 6 april 2018 zal Nederlands grootste landbased viskwekerij Kingfish Zeeland B.V. officieel worden geopend door drs. Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de provincie Zeeland. Dutch Yellowtail (Kingfish / Hiramasa / Seriola Lalandi) is een vissoort die te vergelijken is met de stevige bite va ...

1 maart 2018
10 jaar De RestaurantKrant: Michiel Deenik blikt terug (en vooruit)

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2011 met patron cuisinier en ondernemer Michiel Deenik, toen vanweg ...

1 maart 2018 Michelin
Beste Zuid-Amerikaanse chef als gastchef naar Rijks

Chef Mitsuharu 'Micha' Tsumura kookt samen met executive chef Joris Bijdendijk op 9 en 10 april in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. De uit Lima afkomstige Tsumura werd door zijn vader aangemoedigd om van zijn passie voor koken zijn beroep te maken. Na zijn studie in de VS g ...

27 februari 2018 Events
Folie Culinaire maakt eerste sterrenchefs bekend 

Met nog dik 7 maanden te gaan, presenteert Folie culinaire de eerste internationale sterrenchefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Lucas Felzine van restaurant Uma en Santiago Torrijos bekend van restaurant Atelier Rodier beide gevestigd in Parijs en Karen T ...

15 februari 2018 Food Achtergronden
Nieuw: Koreaans streetfood in Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal opent in de komende weken drie nieuwe keukens, en breidt hiermee het aanbod in één klap flink uit. Vanaf dit weekend kun je als gast in de foodhal Koreaans streetfood bestellen. En in de eerste week van maart openen een Indiase keuken én een gloednieuw burge ...

6 februari 2018 Michelin
De MICHELIN gids Frankrijk 2018: 621 restaurants onderscheiden

Michelin onthult de nieuwe editie van de MICHELIN gids Frankrijk, met een selectie van 621 sterrenrestaurants, waarvan er 57 nieuw zijn. Vlakbij het circuit van Castellet, midden in de Provence, ligt Restaurant Christophe Bacquié dat in de nieuwe MICHELIN gids drie sterren krijgt. In dit rest ...

25 januari 2018 trends
Uber Eats voorspelt foodtrends voor 2018: houtskool en black-food

Het nieuwe jaar is van start gegaan en vandaag onthult Uber Eats de foodtrends voor 2018. Wat gaan de meest gebruikte ingrediënten worden en welke gerechten worden het meest populair? Op basis van data en zoekopdrachten van gebruikers van de afgelopen zes maanden voorspelt Uber Eats in 2018 uit ...

25 januari 2018 Opening
The Commons opent haar deuren

Amsterdam is een nieuwe hotspot rijker: bar en restaurant The Commons opent haar deuren op de Wibautstraat. Gevestigd naast The Student Hotel Amsterdam City, co-working locatie TSH Collab en de VondelGym, is het dé plek waar je tijdens een diner of lunch je avonturen, ideeën en passies k ...

25 januari 2018 Koffie & thee Utrecht
STAN & CO Utrecht lanceert HEALTEA

Bar-restaurant STAN & CO in Utrecht heeft als motto is ‘for the good life’ en staat bekend om haar eigengereide twist. Om het nieuwe jaar energiek te beginnen, heeft zij een nieuw, healthy theeconcept gelanceerd: HEALTEA! Thee die naast lekker ook nog eens goed voor je is. De pitt ...

22 december 2017 Bezorgen
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij ...

21 december 2017 Events
Ter Marsch & Co lanceert de wietburger

Burgerbar Ter Marsch & Co staat bekend om haar prijswinnende burgers, passie voor smaak, innovatie en verrassende ingrediënten. Afgelopen jaar introduceerden zij de Wiedewietsaus op basis van biologische cannabis. Een ode aan Amsterdam en de Hollandse wietcultuur. Voor komend jaar hebben zi ...

14 december 2017 Opening
Twee nieuwe pop-up zaken in Hofhouse Den Haag

De nieuwste hotspot van Den Haag, food court Hofhouse aan de Rijnstraat 10, opent twee nieuwe pop-up zaken. Foodliefhebbers kunnen zich laten verrassen door de verrukkelijke Oosterse en Westerse keuken van Madame Gao en de heerlijke Singapore Style gerechten bij Boogie Street Food. Uiteraard zijn oo ...

14 december 2017 Internationaal Michelin
Michelingids Bangkok: 17 restaurants bekroond met Michelinster

Michelin heeft in de eerste Micheling Gids Bangkok maar liefst 98 restaurants opgenomen. Deze selectie belicht hoe de stad met zowel de nationale authentieke als de internationale keuken, miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt. Gaggan, Le Normandie en Mezzaluna zijn bekroond met twee Mich ...

11 december 2017 Amsterdam Michelin
Ciel Bleu Restaurant voor het tiende jaar op rij bekroond met twee Michelinsterren

Tijdens de presentatie van de Nederlandse Michelingids voor 2018 is bekend gemaakt dat Ciel Bleu Restaurant zich voor het tiende jaar op rij de trotse bezitter van twee Michelinsterren mag noemen. Het tweesterrenrestaurant – gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam – ontv ...

1 december 2017 Amsterdam Opening
Joya brengt kenmerkende Aziatische smaken met Franse finesse

Onlangs opende Restaurant Joya aan de Spuistraat 3G te Amsterdam. Dit Restaurant serveert Thaise en Japanse gerechten die speciaal gemaakt zijn om te delen. Wat echter uniek is aan het restaurant is dat de presentatie op een Franse wijze is uitgewerkt en het interieur veel moderner is ingestoken, da ...

28 november 2017 Utrecht
Sparkling in Utrecht gaat sluiten

Restaurant Sparkling in Utrecht gaat sluiten. Dat laat eigenaar Rick van der Ploeg weten aan De Utrechtste Internet Courant. Het restaurant zal voor het laatst open gaan op 31 december 2017. Naar eigen zeggen heeft Van der Ploeg een aanbod gekregen van een derde partij en was dit het goede momen ...

9 november 2017 Internationaal Michelin
Nederlandse chef behaalt Michelinster in Japan

De Nederlander Conrado Tromp heeft als chef-kok in Japan een Michelinster behaald heeft als topkok een Michelinster behaald. Hij werkt in restaurant La Baie, Osaka. Dit lezen we op rijnmond.nl. Hotelketens Dinsdag werd de ster uitgedeeld en het was direct groot feest. Tromp werkt al ruim 20 ja ...

3 november 2017 Food trends
Dit zijn de foodtrends voor 2018 volgens Waitrose

Waitrose publiceerde onlangs het jaarlijkse 'Food And Drinks Report 2017-18', waarin een panel van 2000 deelnemers werd ondervraagd en de gegevens van miljoenen klanten werden gebruikt om de trends van 2017 en van 2018 te presenteren. In 2018 gaan we massaal de volgende gerechten eten, aldus ...

25 oktober 2017 Economie Bezorgen
Maaltijdbezorging nog nooit zo populair

In het tweede kwartaal van 2017 zijn er 38,6 miljoen versbereide maaltijden bezorgd. Hieraan gaven Nederlanders in totaal 440,5 miljoen euro uit. Gemiddeld 11,40 euro per maaltijd. ABN AMRO verwacht dat de omzet van maaltijdbezorgers in 2017 tussen 1,3 en 1,4 miljard euro zal bedragen. Voor 2018 ...

24 oktober 2017 Opening Internationaal
Watertuin opent het grootste restaurant van Europa in Wenen

Watertuin Vienna is de zesdee locatie van het succesvolle concept ”all-in live cooking restaurant” Watertuin. Na Naaldwijk, Spijkenisse, Schiedam, Hendrik-Ido-Ambacht en Bergen op Zoom is de eerste buitenlandse locatie een feit. Met ruim 800 zitplaatsen op 4.000 vierkante meter en 3.000 ...

19 oktober 2017 Culinair Internationaal
10 restaurants om voor naar New York te reizen

Dat New York oneindig veel goede restaurants telt is geen geheim meer. In deze stad ontstaan food trends die over de hele wereld worden gekopieerd. Maar welke restaurants zijn nou echt de moeite waard en zo bijzonder om speciaal naar New York voor af te reizen? Foodies en lekkerbekken opgelet, deze ...

4 oktober 2017 Internationaal Michelin
Derde ster voor sushirestaurant in Londen

Sushirestaurant The Araki in Londen heeft een derde michelinster gekregen. Dat werd duidelijk tijdens de presentatie van de '2018 Michelin Guide of Great Britain and Ireland' eerder deze week. Opvallend is dat er in The Akari maar negen stoelen zitplaatsen zijn. De chef van The Araki, Mit ...

4 oktober 2017 Culinair
Video: Lunchroom in Voorschoten serveert exclusieve vissoort

Lunchroom Nayolie in Voorschoten serveert een zeer bijzondere vis: de Yellowtail Kingfish, ook wel Hamachi genoemd. Dit is speciaal, aangezien de vis eerder alleen in Australië en Japan gekweekt werd en daarna naar Nederland werd geëxporteerd. Dit lezen we op unity.nu. Vers uit Zeelan ...

2 oktober 2017 Opening
Umaimon Amsterdam powered by Takumi Düsseldorf is geopend

Afgelopen week opende Umaimon Amsterdam powered by Takumi Düsseldorf haar deuren. Deze Japanse ramen noedelbar is een begrip in Düsseldorf en serveert nu ook ‘Japanese soul food’ op steenworp afstand van het Leidseplein in Amsterdam. Umaimon Amsterdam is de nieuwe hotspot voor ...

27 september 2017 Personalia Culinair
Bas van Kranen wordt Executive Chef Bord'Eau Restaurant Gastronomique

Een lichte, frisse keuken met een menu vol sprankelende smaaksensaties, herkenbare gerechten en unieke texturen. Dit is de stijl en de kracht van dynamische chef Bas van Kranen die vanaf 1 januari 2018 het stokje zal overnemen van Richard van Oostenbrugge en leiding zal geven aan het getalenteerde k ...

26 september 2017 Achtergronden Internationaal
Park Plaza Hotels viert de Truffeldagen in Kroatië

De Truffeldagen in Istrië die in oktober plaatsvinden, trekken fijnproevers van over de hele wereld naar deze nog bijna onontdekte regio in Noord-Kroatië. De Park Plaza Hotels & Resorts in Pula en Medulin vormen de ideale uitvalsbasis om deze gastronomische bestemming te verkennen. ...

12 september 2017 Rotterdam
Amarone kookt met ERU kazen in pop-up-restaurant op Gastvrij Rotterdam 

Het Rotterdamse restaurant Amarone gaat een samenwerking aan met Koninklijke ERU om koks te inspireren over de culinaire toepassingen van de ERU Cheese Spreads. De samenwerking wordt vanaf 18 september gelanceerd op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam met een pop-up-restaurant waar bezoekers het re ...

1 september 2017 Awards Amsterdam
Foodbloggers Awards: Dubbel prijs voor Hoofdstad Brasserie

Het was een groot succes tijdens de eerste editie van de Foodbloggers Awards toen bleek dat Hoofdstad Brasserie, de informele brasserie van De L’Europe, twee keer in de prijzen viel als: Beste Hotelrestaurant gekozen door de juryleden en Publieksfavoriet, gekozen door iedereen die een stem hee ...

9 augustus 2017 Culinair
OpenTable nu ook actief in Nederland

OpenTable, de wereldleider in online restaurant reserveringen en net als Booking.com onderdeel van The Priceline Group (NASDAQ:PCLN), heeft vandaag aangekondigd het internationale bereik verder uit te breiden met de introductie in Amsterdam. OpenTable zal met restaurants samenwerken om hen te hel ...

26 juli 2017 Awards
Drie World Luxury Restaurants Awards voor The Entourage Group

De World Luxury Restaurant Awards onderscheiden elk jaar toonaangevende restaurants om hiermee de internationale competitie te versterken en uiteindelijk de kwaliteit van het eten en de service in de high-end restaurantindustrie verder te laten groeien. De deelnemende restaurants werden beoordeeld o ...

25 juli 2017 Achtergronden
Nieuw seizoen Koken met Van Boven

Yvette van Boven is vanaf 4 september weer bij de VPRO te zien met 10 nieuwe afleveringen van Koken met Van Boven; ook voor niet-keukenprinsen en prinsessen een lust om naar te kijken. Naast haar keukengeheimen deelt Van Boven ook interessante wetenswaardigheden over de ingrediënten die zij haa ...

18 juli 2017
Mauve Restaurant & Bar is getransformeerd

In hartje Laren aan de Brink is Mauve Restaurant & Bar gevestigd. Mauve is een begrip in ’t Gooi en is al jaren de ontmoetingsplek in Laren voor een hapje en een drankje. Deze zomer is de zaak uitgebreid met een extra ruimte, Mauve Bar, en is het zonovergoten terras gerestyled en vergroot. ...

12 juli 2017
Keukengeheimen: Pierre Marcollini, chocolatier

Marina de Massiac volgde een koksopleiding bij Le Cordon Bleu Culinary Arts School in Parijs en bij het Ducasse Institute. Momenteel is ze werkzaam als freelance kok. In haar rubriek ?Keukengeheimen? spreekt ze met internationale keukensterren. Deze keer sprak ze met internationaal vermaard chocolat ...

4 juli 2017 Personalia
Chef Jan van Dobben mede-eigenaar van sterrenrestaurant Amarone Rotterdam

Chef Jan van Dobben is per juli 2017 mede-eigenaar van restaurant Amarone. De 28-jarige van Dobben werkt sinds 2012 bij Amarone en staat nu samen met eigenaar Gert Blom aan het roer van het Rotterdamse sterrenrestaurant. Met deze stap wil Gert Blom de continuïteit en de kwaliteit van het sin ...

3 juli 2017 Wet- en regelgeving
129 restaurants onder verscherpt toezicht van NVWA

129 horecazaken in Nederland stonden tussen november 2015 en augustus 2016 onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dit werd duidelijk nadat RTL-Nieuws via een wob-verzoek de inspectierapporten van deze restaurants heeft kunnen inzien. Boete Gedurende d ...

29 juni 2017 Food Internationaal
Hoe en waar maak je de beste foodfoto's?

Bijna de helft (44%) van de wereldwijde reizigers ziet het als hun hobby om de verschillende wereldkeukens te ontdekken. Het is voor vele reizigers dan ook een traktatie om van lokale lekkernijen in een culinaire hoofdstad te genieten. Meer dan de helft van de mensen (51%) bekent binnen 24 uur na aa ...

19 juni 2017 Food Toerisme F&B
Dit zijn de beste culinaire bestemmingen

Maar liefst driekwart van de reizigers wereldwijd zegt als volgende reisbestemming hoogstwaarschijnlijk een plek te kiezen die bekend staat om zijn geweldige eten en drinken. Culinair toerisme is daarmee een groeiende trend. Booking.com heeft hier onderzoek naar gedaan en een top 10 samengesteld ...

16 juni 2017
Video: Dit restaurant brengt gerechten tot leven

De term 'beleving' is een begrip geworden in de horeca. Waar veel restaurants dit vinden in een goede service en streekgebonden producten, is het Japanse kunstenaars collectief Teamlab met een wel heel bijzonder concept gekomen. In Tokio zijn zij een restaurant gestart waar acht gasten pe ...

12 juni 2017 Events Culinair
Veel bezoekers voor Haags sushi-festival

De eerste editie van Sushi Festival JOY in Den Haag was een groot succes. Maar liefst 18.500 bezoekers genoten afgelopen weekend in het Westbroekpark van heerlijke sushi en andere Aziatische streetfood gerechtjes. Naast zichzelf tegoed doen aan heerlijk eten en drinken, werd er door de bezoekers ook ...

9 juni 2017 Culinair Michelin
Dit zijn de steden met de meeste Michelinsterren

Amsterdam mag zich gelukkig prijzen met 16 restaurants met één of meer Michelinsterren. Dat is nog niets wanneer je dat vergelijkt met deze tien steden, die een fenomenaal aantal sterrenzaken en sterren herbergen. Tip voor culinaire reizigers: bezoek Japan! Tokio, Japan. 304 s ...

30 mei 2017 Food Culinair Interview
Interview: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

Onno Kokmeijer is de man van de koningskrab en de culinaire tovenaar die koken in een hotel binnen Nederland naar een hoger niveau heeft getild. “Toen ik hier veertien jaar geleden startte als chef, werd de kok in een hotelkeuken gezien als ‘iemand die een kunstje gaat flikken’. Da ...

23 mei 2017 Awards Culinair
Team restaurant De Librije wint kookwedstrijd Slag op de Schelde

De derde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van restaurant De Librije in Zwolle. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant Elea in Rijswijk. Dessert met asperges, zeesla en codiu ...

8 mei 2017 Food trends
Nederland importeert gigantisch veel avocado's

Nederland importeerde in 2016 voor een recordbedrag van 433 miljoen euro aan avocado’s. Daarmee is Nederland na de VS de grootste avocado-importeur ter wereld. Vier op de vijf ingevoerde avocado’s zijn niet voor Nederlandse consumptie, maar gaan door naar andere landen. Dat meldt het C ...

26 april 2017 Food Achtergronden
NPO 3 komt in mei met Foodweken

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier ...

25 april 2017 Internationaal Michelin
Thailand krijgt eigen Michelingids

Thailand krijgt zijn eigen versie van de Michelingids. Dat heeft het toeristenbureau van het land bekend gemaakt. De gids wordt gepubliceerd in het Thais en in het Engels. Thailand is daarme het zesde land in Azië dat een michelingids krijgt. De anderen landen zijn China, Japan, Zuid Korea, ...

18 april 2017 Opening
‘s Werelds eerste app-based restaurant komt naar Nederland!

De Zweedse restaurantketen Pinchos is van plan om uit te breiden in Nederland. Pinchos heeft een uniek concept. Gasten kunnen namelijk met de Pinchos App, beschikbaar voor iOs en Android, reserveren, bestellen en betalen. Pinchos is hiermee het eerste restaurant ter wereld dat mensen via hun mobiel ...

21 februari 2017 Awards Internationaal Mensen
Ekkebus op plek 3 in Asia's 50 Best Restaurants

Restaurant Amber in Hong Kong van de Nederlandse Chef-kok Richard Ekkebus is derde geworden tijdens Asia's 50 Best Restaurants. De eerste plek was voor Restaurant Gaggan in Bangkok van de Indiase chef Gaggan Anand. Het was voor het derde jaar op rij dat hij op deze positie staat. Asia's 5 ...

20 februari 2017
Restaurant Luxor Leiden gaat sluiten

Restaurant Luxor in Leiden gaat sluiten en wordt omgetoverd tot een Japans 'all-you-can-eat' restaurant. Op de website van Luxor staat de volgende mededeling: Geachte Luxor bezoeker, Na 8 jaar en heel veel plezier gaan wij afscheid nemen van ons fantastisch restaurant Luxor, het all y ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: