U heeft gezocht op : Ciel Bleu

12 maart 2019 Food Restaurant
Japanse restaurants in Hotel Okura ontvangen primeur uit Japan

Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka – de twee gerenommeerde Japanse restaurants van Hotel Okura Amsterdam – hebben als eerste restaurants in Nederlands de certificering ontvangen voor bedrijven in het buitenland die Japans eten ondersteunen. Tijdens de ceremonie die in H...

9 januari 2019 Awards Culinair
Winnaars NK Leermeester-Leerling 2019 bekend

Het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling is gewonnen door Jasper Panis en Koen van den Hurk van Bord’Eau*. Hun winst werd zojuist bekendgemaakt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amster...

3 december 2018 Awards
Gault&Millau roept Onno Kokmeijer uit tot Beste Chef 2019

Tijdens de presentatie van de nieuwe Gault&Millau gids 2019 is Onno Kokmeijer uitgeroepen tot Beste Chef van 2019. Samen met zijn rechterhand Arjan Speelman nam hij de prestigieuze prijs in Amsterdam vanmiddag in ontvangt. "Bij Ciel Bleu werken we al vijftien jaar aan de weg naar succes. De...

15 november 2018 Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

1 november 2018 Awards Culinair
Dit is de top 10 van de Lekker Top-500 2019

De Lekker Top-500, editie 2019, laat enkele verschuivingen zien in de top 10. Inter Scaldes en De Librije wisselden elkaar af als nummer eén en twee. Pure C komt de top 10 binnen. De top 10 zie je hieronder. De top 10 1 Inter Scaldes 2 De Librije 3 De Leest 4 Ciel Bleu 5 Tri...

26 oktober 2018 Cocktails Achtergronden
Nieuwe cocktailselectie voor Twenty Third Bar

Twenty Third Bar, vernoemd naar haar locatie op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam, introduceert een nieuw cocktailmenu. De bartenders maken met de nieuwe cocktailselectie een knipoog naar de stad die aan hun voeten ligt. Het panoramische uitzicht over Amsterdam vanaf ruim 78 meter hoogte i...

23 oktober 2018 Achtergronden Culinair
Topchefs koken 24 uur lang voor het goede doel

Op zondag 17 februari 2019, om precies 00:00 uur, gaat de derde editie van 24H Chefs van start: hét culinaire event van Nederland waarbij 24 topchefs 24 uur achter elkaar koken voor het goede doel. Tijdens deze kookmarathon kunnen vierhonderd gasten in acht dagdelen genieten van een bijzonder...

17 oktober 2018 Awards
Bekendmaking deelnemende 'Jonge Koks'

De acht deelnemers, die op 9 januari 2019 met elkaar concurreren tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Jonge Koks t/m 25 jaar, zijn bekend. Deze culinaire wedstrijd voor jonge food professionals, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. ...

12 oktober 2018
Bekendmaking deelnemende ‘Leermeester-Leerling’-teams

De acht deelnemende teams, die op 8 januari 2019 de strijd met elkaar aangaan tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s, zijn bekend. Deze spannende kookwedstrijd voor leermeesters en hun leerlingen, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens d...

5 september 2018 Amsterdam Culinair
Ciel Bleu verstevigt samenwerking met zusterrestaurant Elements in Bangkok

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam en het door Michelin met één ster bekroonde Elements in The Okura Prestige Bangkok verstevigen hun samenwerking. Dit vertaalt zich in een adviserende rol van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en de aanstelling van een ni...

30 augustus 2018 Michelin
Driesterrenchef Kevin Fehling kookt in Ciel Bleu

Ciel Bleu viert nogmaals de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij met een culinair evenement: The Table at Ciel Bleu. Op 7 oktober 2018 verzorgen chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman in samenwerking met hun bevriende driesterrenchef Kevin Fehling van Restaurant The Table in H...

9 juli 2018 Amsterdam Culinair
Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs

Ciel Bleu (Hotel Okura Amsterdam) heeft de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij gevierd met een culinair evenement: Chefs Favourites. Tijdens deze exclusieve middag werd een podium gegeven aan 8 getalenteerde chefs die na een succesvolle periode in de keuken van Ciel Bleu hun ...

25 juni 2018 Michelin Bocuse d'Or
Lars Drost en de pijn van Turijn

Ruim een week geleden wurmde hij zijn witte koksmuts van zijn bezwete voorhoofd. Trots, voldaan en zelfverzekerd zocht hij een stoel op. De Europese finale van de Bocuse d'Or zat er op voor Lars Drost. De afgelopen vijf uur en vijfendertig minuten koken was een explosie van de energie die de afg...

12 juni 2018 Awards Culinair Bocuse d'Or
Nederland loopt finale Bocuse d'Or mis

Chef Lars Drost (25 jaar) en commis (leerling-kok) Mike Klaassen (19 jaar) van Ciel Bleu Restaurant (twee Michelinsterren) hebben de finale van de Bocuse d'Or niet gehaald. De twee bleven op de 'Olympische Spelen voor koks' steken op een dertiende plaats. Niet toereikend voor de finale. ...

28 mei 2018 Video Bocuse d'Or
Makro maakt serie over gastronomisch talent:  ‘De weg naar Bocuse d’Or’

De voorbereidingen van het vooraanstaande Bocuse d’Or, dé revolutionaire gastronomische kookwedstrijd, zijn in volle gang. Ook Nederland is bij deze belangrijke professionele kookwedstrijd. Samen met Makro bereiden Lars Drost (25) en zijn commis Mike Klaassen (19) (beide werkzaam bij Ci...

15 mei 2018 Wijn
Lendl Mijnhijmer is beste sommelier van Nederland

Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland. De sommelier van Restaurant Twenty Seven in Amsterdam ontving op het Leerhotel het Klooster in Amersfoort tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers de Trophée Henriot. Tijdens een groots galadiner waar werd gekookt door verschil...

18 april 2018 Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po...

16 maart 2018 Achtergronden Bocuse d'Or
Team NL door naar Europese finale Bocuse d’Or

De laatste stap op weg naar de Europese finale is gezet: chef Lars Drost (Ciel Bleu) en commis Mike Klaassen (Ciel Bleu) zijn door de wedstrijdorganisatie van Bocuse d’Or geselecteerd. De Europese finale van de Gastronomische Olympische Spelen vindt plaats in Turijn, Italië op 11 en 12 ju...

30 januari 2018 Awards Michelin
De Librije vierde keer op rij Beste Restaurant van Nederland

De 500 beste chefs en restauranteigenaren van Nederland hebben gesproken. Ook dit jaar is De Librije uitgeroepen tot ‘Beste Restaurant van Nederland.’ Voor het vierde jaar op rij weet het restaurant uit Zwolle de titel op haar naam te zetten. Terugkerende winnaars Niet alleen De Li...

11 januari 2018 Awards Restaurant
Genomineerden Restaurant Awards bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. 4-op-1-rij voor het culinaire Koningskoppel? Tij...

11 december 2017 Amsterdam Michelin
Ciel Bleu Restaurant voor het tiende jaar op rij bekroond met twee Michelinsterren

Tijdens de presentatie van de Nederlandse Michelingids voor 2018 is bekend gemaakt dat Ciel Bleu Restaurant zich voor het tiende jaar op rij de trotse bezitter van twee Michelinsterren mag noemen. Het tweesterrenrestaurant – gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam – ontv...

7 december 2017 Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op derestaurantkrant.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen van afgelopen jaar op derestaurantkrant.nl. 1. Dit worden de biertrends voor 2017 Bier is populair, ook in restaurants. Aan het begin van dit jaar voorspel...

30 oktober 2017 Awards Culinair
Horecava 2018: Deelnemers HANOS Gouden Koksmuts bekend

De acht teams die de jaarlijkse strijd om de HANOS Gouden Koksmuts aangaan, zijn bekend. De spannende wedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren wordt gehouden op de eerste dag van de Horecava. De vakbeurs voor foodprofession...

30 oktober 2017 Awards Culinair
De top 10 van de Lekker 2018

Naar de Lekker wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken door Nederlandse topchefs. Vandaag, maandag 30 oktober, is de lijst - de Lekker 2018 - naar buiten gebracht en wij presenteren je de top 10. Het is stuivertje wisselen tussen De Librije en Inter Scaldes, aangezien vorig jaar de rollen waren omge...

27 oktober 2017 Bier Events Utrecht
De Leckere opent zijn eerste café met cook-off

Op zondag 5 november organiseert ‘De Leckere’ bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht een cook-off die moet bepalen wat er op de menukaart komt te staan bij het eerste ‘De Leckere Café’. Hobby-koks bereiden ter plekke hun meest bijzondere recepten waarin op een ingenieuz...

19 september 2017 Amsterdam Bocuse d'Or
Lars Drost van Ciel Bleu winnaar finale Bocuse d’Or Nederland

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Lars Drost van Ciel Bleu in Amsterdam de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Lars Drost gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen m...

18 september 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Gert van der Heijden van Het Roode Koper

Andere kandidaten Gert van der Heijden is de laatste kandidaat in onze reeks mini-documentaires. Hiervoor warern we te gast bij Kees Visser van restaurant Bij Kees, Thomas Beekhuis van DOT Groningen, Marco van der Wijngaard van 't Amsterdammertje en Lars Drost van restaurant Ciel Bleu. Hun mini d...

6 september 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Lars Drost van Restaurant Ciel Bleu

Op 18 september is tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D?Or Nederland.  De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een korte mini documentaires. Vand...

1 september 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Marco van der Wijngaard van ’t Amsterdammertje

Op 18 september is tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een korte mini documentaires....

28 augustus 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Thomas Beekhuis van Dot Groningen

Op 18 september vindt tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland plaats. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een reeks korte min...

27 augustus 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Kees Visser van restaurant Bij Kees

Op 18 september vindt tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland plaats. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een reeks korte min...

12 juni 2017 Culinair Bocuse d'Or
Vijf kandidaten finale Bocuse d’Or Nederland bekend

Na een spannende finale in het FrieslandCampina Innovation Center waar de klokken van de wedstrijd terug tikten, gingen 10 kandidaten de strijd aan voor een plek in de landelijke finale van Bocuse d’Or Nederland. Wedstrijdleider SVH Meesterkok Marco Poldervaart over de presentaties: “...

9 juni 2017 Culinair Interview
Interview: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top

In de kop van Noord-Holland, aan de rand van Schoorlse Duinen, ligt Merlet. Een hotel met restaurant dat al bijna twintig jaar een Michelinster mag dragen. En dat is bijzonder, zeker wanneer je beseft dat deze ster onder maar liefs vijf chefs is behouden. “Merlet is een bedrijf met een culi...

30 mei 2017 Food Culinair Interview
Interview: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

Onno Kokmeijer is de man van de koningskrab en de culinaire tovenaar die koken in een hotel binnen Nederland naar een hoger niveau heeft getild. “Toen ik hier veertien jaar geleden startte als chef, werd de kok in een hotelkeuken gezien als ‘iemand die een kunstje gaat flikken’. Da...

30 mei 2017 Culinair Bocuse d'Or
Kandidaten voorronde Bocuse d’Or Nederland bekend

Op maandag 12 juni is de voorronde van de finale Bocuse d’Or Nederland bij het innovation centre van FrieslandCampina. Ook deze keer is er een sterk deelnemersveld van ambitieuze koks. Zij gaan strijden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or Nederland. Aan de national...

25 mei 2017 Food Culinair Interview
Persoonlijke vragen aan Onno Kokmeijer

Onno Kokmeijer maakt heel wat mee... Gasten die een rekening van 45.000 euro aftikken ziet hij ook in zijn Ciel Bleu Restaurant. Wie hard werkt, moet ook hard ontspannen, dus Onno vertelde ons over zijn gezin, zijn favoriete vakantielanden, over zijn 'guilty pleasures' en nog veel meer. F...

23 mei 2017 Culinair
Gratis: de culinaire editie van Hotel & Food & Beverage

Hotel & Food & Beverage 2017 is verschenen en gratis te downloaden via deze link. In deze culinaire special gingen we op bezoek bij drie sterrenrestaurants. Onno Kokmeijer, de chef van het Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam, Peter Postma van Kaatje bij de Sluis en Martin van Bourgonje, de man...

10 mei 2017 Video Culinair
Video: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

“Ik wil af van à la carte”, onthulde Onno Kokmeijer, de chef-kok van Ciel Bleu Restaurant op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam. Eén van de beste en meest toonaangevende chefs van Nederland ging in gesprek met Hospitality Management. Eind mei verschijnt immers de s...

6 april 2017 Awards Bier
56 winnende bieren bij Dutch Beer Challenge

Op woensdag 22 maart 2017 werd in Rotterdam de derde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. In totaal 83 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 297 verschillende bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Tijdens de prijsuitreiking in het H...

21 december 2016 Awards Restaurant
Genomineerden Restaurant Awards 2017 bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. Hattrick voor het culinaire Koningskoppel? ...

5 december 2016 Chefs
Ciel Bleu presenteert nieuw boek: Guestronomy

Ciel Bleu Restaurant presenteert Guestronomy, het tweede boek van chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en gastheer Pasquinel Kolk. Het 368 pagina’s tellende boek is niet alleen een kookboek, maar ook een kleurrijke verzameling reportages, portretten, achtergrondverhalen en persoonlijke anekd...

24 oktober 2016 Culinair
Dit is de top 10 van de Lekker 500

Dit is de top 10 van de Lekker Top 100 2017. De Librije is niet langer de nummer één; Inter Scaldes heeft het stokje overgenomen. De hoogste nieuwe binnenkomer is restaurant Tribeca in Heeze. Het restaurant komt vanuit het niets binnen op plek 20. Een knappe prestatie. ...

26 september 2016 Diner Opening Restaurant
Ciel Bleu heropent na metamorfose

Ciel Bleu Restaurant van het hoofdstedelijke Hotel Okura Amsterdam heeft een totale metamorfose ondergaan. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant is volledig verbouwd. Architect Bert Verwey, wederom verantwoordelijk voor het krachtige, uitgebalanceerde en mondiale ontwerp, heeft zichzelf ...

14 september 2016 Achtergronden Culinair
Galadiner levert 200.000,- op voor onderzoek speekselklierkanker

Restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft donderdag 8 september met een galadiner voor het goede doel 202.291,- euro opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar speekselklierkanker. Ruim 430 gasten genoten tijdens Taste4Life bij Okura Hotel Amsterdam van gerechten van door Micheli...

21 januari 2016
Wat is het beste Nederlandse restaurant?

Wat is het beste restaurant van Nederland volgens de kenners? De beste nieuwkomer? Het meest romantische restaurant? De vijfhonderd beste chefs van Nederland hebben gestemd. Voor dertien uiteenlopende categorieën hebben zij hun favoriete restaurant aangewezen. Per categorie is de top vijf onthuld...

13 januari 2016
Lars Drost Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016

Lars Drost, chef de partie in Ciel Bleu Okura Hotel in Amsterdam, heeft op 13 januari 2016 het Zilveren Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016 uitgereikt door Onno Kokmeijer, juryvoorzitter en SVH Meesterkok. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava in Ams...

29 oktober 2015
Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend

Nederlandse toprestaurants gaan tijdens de Horecava de strijd weer aan voor het veroveren van de Gouden Koksmuts. Zes van de acht teams die meedoen, zijn bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie* in Osnabrück wordt wederom de juryvoorzitter van de wedstrijd. Hij wordt bijgestaan door...

22 oktober 2015
Restaurant zonder personeel in Amsterdam

Een 3D-printer staat er nog net niet, maar in het restaurant Foodsy mogen gasten werkelijk alles zelf doen. Het nieuwe horeca-initiatief zal het eerste restaurant zijn dat volledig zonder personeel draait. Op donderdag 5 november opent sterrenkok en Edwin Sander in Amsterdam de deuren van zijn con...

2 oktober 2015
Nieuw: restaurant C draait om graden Celsius

Restaurant C opent begin oktober aan de Wibautstraat 125 in Amsterdam. In het restaurant draait alles om graden Celsius. C staat naar eigen zeggen voor koud en warm, diversiteit en dynamiek, toegankelijkheid en voor kwaliteit en service. Het is een initiatief van Michiel van der Eerde en zijn broer...

22 september 2015
SVH ondersteunt Bocuse d'Or als partner

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is gisteren gepresenteerd als nieuwe partner van "Bocuse d'Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken Nederland. In de Partnerlounge op Gastvrij Rotterdam hebben Jonnie Boer (De Librije *, Zwolle), voorzitter van de Stichting Bocuse d'Or Nederland, ...

15 september 2015
Bocuse d'Or: De ontknoping nadert!

Vijf talentvolle koks strijden op maandag 21 september 2015 tijdens Gastvrij Rotterdam in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Een jury van sterrenkoks en SVH Meesterkoks gaat bepalen wie Nederland mag vertegenwoordigen bij de Europese finale van deze prestigieuze kookwedstrijd in Boedapest in...

3 september 2015
Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or

Een vakjury van SVH Meesterkoks die gelauwerd zijn met vele Michelinsterren, zal op 21 september acte de presence geven bij de Nederlandse finale van van de kookwedstrijd Bocuse d’Or tijdens Gastvrij Rotterdam. Foto: Jonnie Boer. © De Librije Juryleden De juryleden zijn: Jonnie Boer (De L...

24 augustus 2015
Angélique Schmeinck presenteert Bocuse d'Or

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck zal op 21 september 2015 de Nederlandse finale van de kookwedstrijd Bocuse d’Or presenteren. Dit meldt de website van de kookwedstrijd. Angélique Schmeinck Angélique Schmeinck is een van de twee vrouwelijke Nederlandse SVH Meesterkoks in Nederland. Ze is ...

2 juli 2015
Onno Kokmeijer wordt gastchef

Vanaf 15 oktober 2015 biedt Executive Chef Onno Kokmeijer van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam culinaire ondersteuning aan het kersverse food-, design- en kunstinitiatief ArtDeli. Hij vult de menukaart aan met zijn bijzondere gerechten. Zo wordt de kunst zélfs tot in de ke...

16 juni 2015
Uitslag voorronde Bocuse d’Or

Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam) en Gert van der Heijden (Landgoedhotel Het Rode Koper, Leuvenum) hebben zich tijdens de voorronde voor de Nederlandse finale Bocuse d’Or gekwalificeerd. De jonge talentvolle koks kookten zich gisteren in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen n...

20 mei 2015
Jelle Conijn wint Slag op de Schelde

Kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door Jelle Conijn, sous-chef van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar Takis Panagakis van restaurant Mazie in Den Haag. Jury Samen met z...

31 maart 2015
Van der Schans beste gastvrouw (video)

Het gastvrijheidsniveau in de Nederlandse horeca zit in de lift. Dit bleek gisteren tijdens jaarlijkse uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs in The Dylan in Amsterdam. De prijs werd onder grote belangstelling van gastronomisch Nederland uitgereikt aan Nathalie van der Schans (Ciel...

27 maart 2015
Van Gogh bewonderen bij Ciel Bleu

Tot en met 29 mei is bij de Chef’s Table in de keuken van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu een Van Gogh Museum Relievo tentoongesteld. Deze driedimensionale reproductie van Van Gogh’s ‘Korenveld onder onweerslucht’ uit 1890 is tijdens het diner te bewonderen. Genoeg reden voor SVH Meesterkok...

23 maart 2015
Soenil Bahadoer SVH Meesterkok

Op 20 maart is Soenil Bahadoer, patron cuisinier van restaurant De Lindehof in Nuenen, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. Eigen signatuur De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restau...

23 februari 2015
Pasquinel Kolk geïnaugureerd

Pasquinel Kolk, gastheer van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam, is officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Hij heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca. Op zondag 22 februari werden de officiële versierselen aan hem uitgereikt door SVH Meesterga...

15 januari 2015
Koen van den Hurk beste jonge kok 2015

Koen van den Hurk, chef de partie van restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode heeft de Zilveren Koksmes gewonnen. Gisteren kreeg hij de prijs Nationaal Kampioen Jonge Koks uitgereikt door Albert Kooy, juryvoorzitter en SVH Meesterkok. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava in Amsterdam RAI. ...

14 januari 2015
Winnaars Gouden Koksmes

Leermeester-souschef Lars Drost en zijn leerling Arief Wijnhard van Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam hebben op dinsdag 13 januari het Gouden Koksmes en de titel Nationaal Kampioen Leermeester-Leerling verworven. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava in Amsterdam RAI. De beide deelnemer...

3 december 2014
Hoppakee. Zomaar een 'Top 10'

Ja, je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er een lijstje van maken. Voor de grap zochten wij op IENS eens naar 'Internationale, romantische restaurants in Nederland, die rekening houden met notenallergie'. We presenteren je de top tien! 1 Ciel Bleu (Hotel Okura Amsterdam) Amsterdam ...

26 november 2014
Pasquinel Kolk is Meestergastheer

Op 24 november is Pasquinel Kolk (35), Restaurant Service Manager van Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer. Kolk wordt de veertigste SVH Meestergastheer in Nederland. SVH Meesterproef De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Said Mah er ...

19 november 2014
Overzicht Nederlandse michelinsterren

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de sterrenparade van Michelin maken de balans op. Wij ook. Hier een overzicht van alle sterrenzaken in Nederland na de bewogen dag van afgelopen maandag. Utr...

30 september 2014
Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

De acht toprestaurants die met hun brigade en topchef tijdens de komende Horecava deelnemen aan de Gouden Koksmuts zijn bekend. Ook laat het Koksgilde, de organisator van de Nationale Kampioenschappen voor koks, weten dat Thomas Bühner van restaurant La Vie * in Osnabrück de juryvoorzitter wordt ...

8 augustus 2014
Primeur: Vis&Seizoen Festival

Vers Vis Handel Jan van As organiseert op 2,3 en 4 oktober in de Markthal van het Food Center Amsterdam het Vis&Seizoen Festival In de Markthal van het Food Center Amsterdam zullen sterrenkoks en restaurants uit Amsterdam gasten drie dagen culinair verwennen en inspireren met gerechten en demonstr...

7 juli 2014
Academie voor Gastronomie feliciteert geslaagden

Vorige week ontvingen 33 gedreven vakmensen uit de horeca en wijnwereld het hoog aangeschreven diploma Professioneel Gastronoom-Sommelier niveau 3. Deze wijn-spijs certificaten werden in De Echoput te Apeldoorn uitgereikt door oprichter Peter Klosse, Edwin Raben van Edwines.com en Anja Vondenhoff, ...

28 mei 2014
Discrete restaurants voor geheime liefdes

Restaurants worden vaak bezocht door verliefde stelletjes. Sommige liefdes worden, om welke reden dan ook, verborgen gehouden voor de buitenwereld. Ashleymadison.com weet dat als geen ander. De datingsite publiceert daarom de Geheime Liefde Restaurant Top 5, eetgelegenheden voor iedere situatie. N...

11 maart 2014
Lunch valt in de prijzen

Het Martinuscollege in Grootebroek levert een topprestatie. Merel en Frederiek - leerlingen van deze school - hebben de eerste prijs behaald tijdens de regionale culinaire vakwedstrijd 2014. Zij bereidden een viergangenlunch, die op waarde werd geschat door onder andere Marcel de Leeuw. Op naa...

14 januari 2014
Ciel Bleu meest gastvrije restaurant

Ciel Bleu, het tweesterrenrestaurant van het Okura Hotel in Amsterdam, is tijdens Horecava 2014 verkozen tot Meest Gastvrije Restaurant van Nederland. Guido van Woerkom, directeur van ANWB, reikte aan Pasquinel Kolk, servicemanager van Ciel Bleu, de Restaurant Gastvrijheid Award (zie foto) met oor...

29 oktober 2013
Alle awards GaultMillau 2014 bekend

Richard van Oostenbrugge van restaurant Bord’Eau is tijdens de GaultMillau 2014 Awards verkozen tot Chef van het jaar. De award voor Belofte van het Jaar is uitgereikt aan Joris Bijdendijk van restaurant Bridges, eveneens gelegen in Amsterdam. De prijsuitreiking vond plaats in de Amsterdam RAI....

1 juli 2013
Ekkebus slaagt voor Meesterproef

Richard Ekkebus van Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong is door Robert Kranenborg geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Nadat Richard eerder op een KLM-vlucht van Amsterdam naar Hongkong haast letterlijk de sterren van de hemel kookte legde hij met volle overtuiging de proef ...

13 mei 2013
Grand Hotel Karel V heeft nieuwe chef

Vito Reekers wordt de nieuwe chef de cuisine van Grand Hotel Karel V. Jasper Gronert wordt zijn rechterhand. Beiden zijn momenteel souschef onder Jeroen Robberegt en al langere tijd medeverantwoordelijk voor de culinaire kwaliteit van Grand Restaurant Karel V. Onder de leiding van Vito wil het hot...

22 april 2013
Topchefs koken voor Leger des Heils

Zes chef-koks van toprestaurants in Amsterdam serveren een aspergelunch voor het Leger des Heils. De deelnemende chefs komen van Ciel Bleu, La Rive, Vinkeles, De Kerstentuin, Ron Gastrobar en Le Garage. De lunch is een samenwerking met deelnemers van 50|50 Food, het arbeidsre-integratieproject va...

20 februari 2013
Meestertitel voor sommelier Parkheuvel

Jaco van Hensbergen is benoemd als SVH Wijnmeester. De dertigjarige sommelier van restaurant Parkheuvel in Rotterdam is een van de jongste professionals die deze titel heeft behaald. Voor de uitreiking van de Meestertitel was Christiaan Pol Roger, van het Franse champagnehuis, speciaal naar Nederla...

9 januari 2013
Kwekkeboom wint Zilveren Koksmes

Emiel Kwekkeboom is de winnaar geworden van het NK voor Jonge Koks. Hij won de zilveren koksmes. Kwekkeboom werkt bij restaurant La Rive in het Amstel Hotel. Nummer twee en drie Ollie Schuiling van Restaurant Ivy werd nummer twee in de wedstrijd. Schuiling: "Het is een mooie plek, een plekje ho...

7 januari 2013
Gouden koksmuts gaat naar Eijkelkamp

De Gouden Koksmuts 2013 is gewonnen door Roy Eijkelkamp, souschef van restaurant De Bokkedoorns. Wynand Vogel reikte de prijs uit op de Horecava 2013. Amuse en viergangenmenu Ratchawat (Keng) Vichianrat van restaurant La Rive werd nummer twee in de strijd. Jonathan Zandbergen van Het Veerhuys mo...

11 december 2012
Koks toprestaurants strijden om titels tijdens NK Horeca

Het NK Horeca kent in 2013 een sterk deelnemersveld. Er zijn koks van gerenommeerde bedrijven die deelnemen aan de wedstrijden. Duurzaam koken Er zijn deelnemers van onder meer De Bokkedoorns*, La Rive*, The Fat Duck***, De Leest**, Ciel Bleu**, Librije’s Zusje**, Oud Sluis***, Ivy* en Bord'ea...

10 december 2012
Franse topchefs op Horecava 2013

Franse en Nederlandse Meesterkoks zetten zich samen met SVH in om de vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca te vergroten. Op de Horecava zullen diverse Franse topchefs masterclasses geven. Aanmelden "Iedereen kan zich opgeven" Ambacht loont De Franse en Nederlandse Meesterkoks zijn de aan...

15 november 2012
Mehdi Reschok wint sauswedstrijd

‘Wie maakt de lekkerste saus van Nederland’? Op die vraag is er een antwoord. Tijdens de finale in het Okura in Amsterdam won Mehdi Reschok van Park en Pluche uit Eindhoven de titel Saucier van het Jaar. Orginaliteit Na eerdere voorrondes bij HANOS Amsterdam en Eindhoven vond dinsdag 13 nove...

30 oktober 2012
Alle awards uit de GaultMillau 2013

De voornaamste GaultMillau Awards 2013, Chef van het Jaar en Belofte van het Jaar, gingen respectievelijk naar Paul van de Bunt (De Leuf, Ubachsberg) en Jos Grootscholten (Perceel, Capelle a/d IJssel). Maar er waren meer awards te vergeven. GaultMillau Awards 2013 • Chef van het Jaar: Paul van...

3 oktober 2012
GildenEvent12 bron van inspiratie

Het GildenEvent12 met als thema Meesterlijk trok op 1 oktober 700 bezoekers, die genoten hebben van een programma dat volop inspiratie bood. Een verslag met beeld en een 3D film. De gasten konden in CineMec in Ede in zes theaters terecht voor zeer gevarieerde vakpresentaties. Het evenement is een i...

11 september 2012
Programma GildenEvent12 bekend

Op 1 oktober vindt het GildenEvent12 plaats. Het doel van deze dag is om vakmensen in de horeca, recreatie, catering en zorg te inspireren over hun vak. Meesterlijk Van leerling tot en met meester, chef-koks, koks, gast- heren en vrouwen, restaurantmanagers, horecaondernemers; voor deze doelgro...

5 september 2012
Miljoenen dahlia's voor Alliance chefs

Veertien chefs van de Alliance Gastronomique zien op zondag 9 september hun passie voor koken verpakt in bloemen. Voor elke kok wordt in Valkenswaard minimaal één corsowagen geserveerd. Ambachtelijk werk "Koken en het bouwen van corsowagens hebben verrassende overeenkomsten", zegt een van drij...

8 augustus 2012
Personeel vroeg faillissement LN2 aan

Het faillissement van het Eindhovense restaurant LN2 is aangevraagd door een personeelslid dat nog loon moest krijgen van chef-kok en mede-eigenaar Ryan Bahadoer. Dit blijkt uit het openbare faillissementsverslag. Jaar open Het restaurant werd in juni van dit jaar failliet verklaard. LN2 was ...

7 augustus 2012
Kokmeijer blikt terug op Dance Valley

Om te laten zien dat gezond heel lekker kan zijn, heeft topchef Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu op 4 augustus tijdens Dance Valley bezoekers vanuit een foodtruck verleidelijk streetfood geserveerd. Verbaasd Het aanbod was een tikkeltje gezonder, dan wat festivalbezoekers gewend zijn. Een...

23 juli 2012
Festivalfood bezig aan revival

Stonden festivals tot voor kort niet bekend om het voortreffelijke eten, anno 2012 lijkt er een revolutie gaande te zijn. Afgezien van bands en bier werkt een topkok of sterrenrestaurant succesverhogend. Lange rijen Zo hadden patron-cuisiniers Rik Jansma van restaurant Basiliek en Erik de Mönni...

27 juni 2012
Nieuwe sommelier voor Ciel Bleu

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu heeft Willem van de Geer aangetrokken als sommelier. Van de Geer versterkt daarmee het team van SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh. Terugkeer In zijn functie is Van de Geer mede verantwoordelijk voor het aansturen van de bedieningsbrigade en het maken van wijn-...

1 juni 2012
Nieuwe sommelier voor Bridges

Restaurant Bridges van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam heeft een nieuwe sommelier. Jasper van den Hoogen neemt het stokje over van sommelier Hans Tuin. Wijnkelder Tuin ruilt Nederland in voor Zwitserland. De wijnkelder van het restaurant heeft al indruk gemaakt op Van den Hoogen: "De w...

18 maart 2012
Winnaars SVH NK Horeca 2012 bekend

Leerling-kok Edwin Sander uit Twello, leerling-gastheer Niek Groen uit Spierdijk en leerling-kastelein Luc van Nieuwamerongen uit Breda zijn er met de nationale titels vandoor gegaan tijdens het SVH NK Horeca. Na een zinderende finaledag zijn zaterdag 17 maart de nieuwe SVH Nationaal Kampioenen H...

9 maart 2012
Team De Kromme Dissel wint award

De Innovatie & Styling Award, in de strijd voor de Zilveren Oester, werd gewonnen door sous-chef Dietmar Baars en assistent-maître Geartsje de Bruin van restaurant De Kromme Dissel. Baars en de Bruin wisten de jury te overtuigen met hun bijzondere menukeuze en wijnen. De Zilveren Oester De ...

7 maart 2012
Zilveren Oester naar team Ciel Bleu

De Zilveren Oester 2012 is gewonnen door het team van Okura Amsterdam. Freek Dekker en Kevin Man van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu wisten de vakjury te overtuigen. Verbinding kookkunst en gastheerschap Dekker en Man wisten de jury te overtuigen met hun bijzondere menukeuze en wijnen en we...

31 januari 2012
@The Lobby wint Culinary Award

Restaurant '@The Lobby' van het hotel Crowne Plaza Amsterdam Schiphol heeft de European Culinary Award 2012 gewonnen. De jury roemde het restaurant om haar "constante culinaire kwaliteit, zowel qua smaak als presentatie". Afgelopen weekend werd in het Metos gebouw in Amsterdam door vijf Europese ...

12 december 2011
SVH geeft workshops 'No Waste'

Altijd al een masterclass willen volgen onder leiding van een SVH Meesterkok? Het is mogelijk op de Horecava. Tijdens de horecavakbeurs van 9 tot en met 12 januari in de RAI in Amsterdam organiseert SVH dagelijks één of meerdere masterclasses, waarbij het centrale thema ‘No Waste’ is. Mees...

12 december 2011
Eigen kaviaarlijn voor Onno Kokmeijer

Onno Kokmeijer, executive chef en manager van het met twee Michelinsterren bekroonde Ciel Bleu Restaurant in het Amsterdamse Okura Hotel, heeft zijn eigen kaviaarlijn gepresenteerd. Samen met de in Scheveningen gevestigde kaviaarimporteur Persian Caviar, onder andere bekend door de ontwikkeling va...

1 november 2011
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award verva...

2 augustus 2011
AF&BM steunt Kimberly Thorne tijdens WK

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM heeft onderwijs hoog in het vaandel staan. Om deze reden is de AF&BM een van de sponsoren van Kimberly Thorne, de kandidaat die Nederland in oktober vertegenwoordigt bij de World Skills in Londen op het onderdeel gastheerschap. Jong talent De 2...

29 maart 2011
Marco Poldervaart 130e SVH Meesterkok

Marco Poldervaart (39) eigenaar-chef van restaurant De Gastronoom in Harlingen is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Tijdens de ceremonie reikten Bob Schut, directeur Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), en SVH Meesterkok Marc van Gulick, het diploma en de bijbehorende versierselen uit. Trots ...

14 februari 2011
Benelux Restaurant Week aanstaande

Van 14 tot en met 20 maart 2011 organiseert DiningCity.com eenmalig de speciale Benelux Restaurant Week. Met 1.750 deelnemende restaurants is deze 'XL-editie' naar eigen zeggen het grootste horeca-evenement ter wereld. Tijdens deze week gaan naar verwachting zo’n 300.000 bezoekers uit eten in Nede...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: