Zes chefs bereiken Nederlandse finale van Bocuse d’Or

Auteur: redactie
Awards Gastronomie Events 20 juni 2023
Zes chefs bereiken Nederlandse finale van Bocuse d’Or V.l.n.r.: Jos van der Noll (Le Nord), Louis Craninckx (Odille), Djailany van de Laarschot (Nastrium), Marco van der Wijngaard (’t Amsterdammertje*), Mark Captein (Orangerie De Pol) en Mitchell Tromp (Cuisine D’Amis)

Zes chefs hebben zich maandagavond weten te plaatsen voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Vanwege het grote aantal aanmeldingen zag Bocuse d’Or Nederland zich genoodzaakt om een extra voorronde in het leven te roepen om zo een schifting voor de daadwerkelijke finale te maken. Elf chefs streden maandag in de Rotterdamse Kookfabriek om een plekje in de eindstrijd, waarvan er uiteindelijk zes doorgingen.

Louis Craninckx (Odille), Jos van der Noll (Le Nord), Djailany van de Laarschot (Nastrium), Mark Captein (Orangerie De Pol), Mitchell Tromp (Cuisine D’Amis) en Marco van der Wijngaard (’t Amsterdammertje*) zijn de chefs die zich mogen gaan opmaken voor de Nederlandse finale op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september. De chefs kregen de opdracht om uit een Mystery Box, plus door de sponsoren en partners van Bocuse d’Or ter beschikking gestelde extra ingrediënten, een amuse en een hoofdgerecht te koken.

Vakjury

Deze gerechten werden daarop beoordeeld door een vakjury bestaande uit Arjan Speelman (sterrenchef bij Ciel Bleu** gevestigd in Hotel Okura), François Geurds, (SVH Meesterkok bij FG Foodlabs* en FG Restaurant**), Marcel de Leeuw (SVH Meesterkok, Chef2Chef Manager bij Nestlé professional), Alain Alders (SVH Meesterkok, F&B manager bij The Duke Golf Nistelrode) en Marco Poldervaart (SVH Meesterkok bij ’t Havenmantsje).

De juryleden waren onder de indruk van het niveau dat tijdens de Cookoff werd tentoongesteld. “Vandaag hebben we gezien dat er veel culinaire ambitie in de Nederlandse keukens is. Het grote aantal aanmeldingen laat zien dat de wedstrijd Bocuse d’Or als nooit tevoren leeft in de Nederlandse gastronomie. We hebben mooie presentaties gezien, en dat is knap, gezien onder druk koken en onder druk een goed geheel neerzetten een hele uitdaging is. Dat hoort bij deze wedstrijd”, aldus Geurds, die tevens voorzitter van Bocuse d’Or Nederland is.

De zes overgebleven chefs strijden op 18 september om een plekje in de Europese finale van de Bocuse d’Or. Deze eindstrijd staat op 19 en 20 maart 2024 op het programma in het Noorse Trondheim. De wereldfinale van de prestigieuze kookwedstrijd vindt in 2025 plaats in het Franse Lyon.

Officiële partners

Deelname aan de prestigieuze internationale Bocuse d’Or wedstrijden wordt mogelijk gemaakt door de officiële partners van Bocuse d’Or Nederland: Perridon Holdings, CHEF Néstle Professional, Tork, De RestaurantKrant, BRITA, VanDrie Group, BModesto, Imperial Heritage Caviar, Koppert Cress, SVH, Le Nouveau Chef, François Geurds Group, Gastvrij Rotterdam, Entree, Spijker en Co en Raspberry Craft.

Fotografie: Buro Food

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws