Mike Klaassen versterkt team Ciel Bleu** als chef de cuisine

Auteur: redactie
Personalia 26 februari 2024
Mike Klaassen versterkt team Ciel Bleu** als chef de cuisine

Ciel Bleu Restaurant** versterkt het team met de aanstelling van Mike Klaassen (25). Per 1 maart vervult Mike de rol van chef de cuisine in de keuken van tweesterrenchef Arjan Speelman. Samen met maître Francesco Simonelli richten het trio en hun teams zich op het verder verhogen van de culinaire beleving in het restaurant, dat gevestigd is op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam.

Klaassen neemt veel ervaring mee. In 2013 startte hij zijn culinaire carrière in Restaurant Lucas Rive* waar hij, dankzij chef Lucas Rive, de liefde voor het vak heeft ontdekt. Eerst in de afwas en daarna in de keuken. Voordat hij zijn carrière over de grens voortzette, volgde eerst rollen bij toonaangevende sterrenzaken, zoals Restaurant Librije’s Zusje** (Spectrum), Restaurant ’t Nonnetje** en Ciel Bleu Restaurant**.

Vanaf 2019 bekleedde Klaassen de rol van chef de partie in Restaurant Amber** te Hong Kong. Verdere internationale ambitie bracht hem naar The French Laundry*** in Californië. Dit is een van de beste restaurants ter wereld waar Klaassen zich opwerkte tot Sous Chef. Deze ervaring neemt hij mee terug naar Nederland. Naar Ciel Bleu, waar hij terug is van weggeweest. Al die tijd heeft Klaassen contact gehouden met Speelman.

 Klaassen, chef de cuisine, Ciel Bleu Restaurant: “Ik verheug me er enorm op om weer aan de slag te gaan bij Ciel Bleu. Een kleine vijf jaar later en veel ervaring rijker. Met die ervaring draag ik graag bij aan het uitbouwen van het succes van het beste restaurant in Amsterdam. Ik zie de teamspirit bij Ciel Bleu als belangrijkste driver voor dit succes. Alleen als je plezier hebt in het werk kun je een geweldige gastbeleving neerzetten.”

“Het is fantastisch om Mike in ons team te verwelkomen”, stelt Speelman, executive chef, Ciel Bleu Restaurant. “De combinatie van Mikes nuchtere karakter en hoge ambitieniveau maken hem een uitblinker in zijn vakgebied. Hij heeft in de top van de wereld meegelopen en daar veel inspiratie opgedaan. Ik heb er veel vertrouwen in dat we vanuit onze gezamenlijke visie op de toekomst van Ciel Bleu wat moois neer gaan zetten met elkaar.”

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws