Je hebt gezocht op: ciel bleu

Dit zijn de 18 Gault&Millau awardwinnaars 2024
5 februari 2024Nieuws

Dit zijn de 18 Gault&Millau awardwinnaars 2024

De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024 zijn 5 februari 2024 bekendgemaakt in Tivoli Vredenburg. Onder het toeziend oog van de top van de Nede...

Gault&Millau gids 2024: De Librije wederom op 1, Restaurant 212 hoogst genoteerde stijger
5 februari 2024Nieuws

Gault&Millau gids 2024: De Librije wederom op 1, Restaurant 212 hoogst genoteerde stijger

Op maandag 5 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 18 awards, werd uiter...

Tweesterrenchef coacht Nederlands team Bocuse d’Or in wedstrijdkeuken van Hotel Okura Amsterdam
1 februari 2024Nieuws

Tweesterrenchef coacht Nederlands team Bocuse d’Or in wedstrijdkeuken van Hotel Okura Amsterdam

Niemand minder dan tweesterrenchef Arjan Speelman van restaurant Ciel Bleu heeft de rol van coach op zich genomen voor het Nederlandse team dat op 19...

4 Nederlandse restaurants in (gedeelde) top 10 van La Liste Top 1000
21 november 2023Nieuws

4 Nederlandse restaurants in (gedeelde) top 10 van La Liste Top 1000

La Liste heeft zijn ranglijst voor 2024 met de duizend beste restaurants van de wereld onthuld. Deze lijst wordt samengesteld door een algoritme aan d...

Sterrenchef Onno Kokmeijer wil ‘signaal afgeven’ met stap naar cateringwereld
3 oktober 2023Nieuws

Sterrenchef Onno Kokmeijer wil ‘signaal afgeven’ met stap naar cateringwereld

SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, voormalig executive chef en restaurantmanager van Ciel Bleu**, kiest voor de zich snel ontwikkelende wereld van caterin...

35-jarig ‘t Kalkoentje viert jubileum met hommage aan leermeesterschap
21 september 2023Nieuws

35-jarig ‘t Kalkoentje viert jubileum met hommage aan leermeesterschap

Toprestaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 35 jaar. Chef-patron Nico Klaver vierde het jubileum samen met zijn team met een speciale lunch di...

Noël Vanwittenbergh ontvangt nieuwe Joop Braakhekke Hospitality Award
18 september 2023Nieuws

Noël Vanwittenbergh ontvangt nieuwe Joop Braakhekke Hospitality Award

De nieuwe Joop Braakhekke Hospitality Award is gelanceerd én uitgereikt tijdens de opening van de tiende editie van Gastvrij Rotterdam. Noë...

Gault&Millau voegt onder meer Nelson Tanate toe aan line-up 100Chefs
28 augustus 2023Nieuws

Gault&Millau voegt onder meer Nelson Tanate toe aan line-up 100Chefs

Gault&Millau heeft de line-up van ‘100Chefs by Gault&Millau’ compleet. Tijdens het evenement, dat op zaterdag 30 september en zond...

Zes chefs bereiken Nederlandse finale van Bocuse d’Or
20 juni 2023Nieuws

Zes chefs bereiken Nederlandse finale van Bocuse d’Or

Zes chefs hebben zich maandagavond weten te plaatsen voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Vanwege het grote aantal aanmeldingen zag Bo...

Dertien chefs strijden om plek in Nederlandse finale Bocuse d’Or
15 juni 2023Nieuws

Dertien chefs strijden om plek in Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni staat de Cookoff voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or op het programma. Dertien chefs strijden tijdens dit ev...

Chef-kok en eigenaar van De Treeswijkhoeve Dick Middelweerd: “Begrip voor elkaars werk is de kracht van onze vriendschap”
18 mei 2023Nieuws

Chef-kok en eigenaar van De Treeswijkhoeve Dick Middelweerd: “Begrip voor elkaars werk is de kracht van onze vriendschap”

'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...

Belangenvereniging restaurants: Alliance Gastronomique
15 maart 2023Nieuws

Belangenvereniging restaurants: Alliance Gastronomique

Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...

De top van de Gault&Millau gids: vanaf 18 punten
13 februari 2023Nieuws

De top van de Gault&Millau gids: vanaf 18 punten

Op maandag 13 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2023 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 20 awards, werd...

Teide Schepers van restaurant Bij Jef wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022
2 november 2022Nieuws

Teide Schepers van restaurant Bij Jef wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022

Teide Schepers van restaurant Bij Jef in Den Hoorn (Texel) is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022. Deze prestigi...

De Top-100 van Lekker500
1 november 2022Nieuws

De Top-100 van Lekker500

Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...

Pittige praktijkproeven in finale Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
30 september 2022Nieuws

Pittige praktijkproeven in finale Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Maandag 26 september 2022 namen de tien finalisten van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) 2022 het tegen elkaar op tijden...

"Ik hoef niet meer te denken: zit hier een Michelin-inspecteur tussen?"
14 september 2022Nieuws

"Ik hoef niet meer te denken: zit hier een Michelin-inspecteur tussen?"

Op zijn 25ste nam Willem Schaafsma het luxe Restaurant Eindeloos over, dat hij kende uit zijn stagetijd. Opgeleid in Randstedelijke sterrenzaken was z...

Annoncer sluit partnerovereenkomst met restaurantvereniging Alliance Gastronomique
25 juli 2022Nieuws

Annoncer sluit partnerovereenkomst met restaurantvereniging Alliance Gastronomique

Ontwikkelaar en leverancier van keukenmanagementsysteem Annoncer heeft een partnerovereenkomst afgesloten met restaurantvereniging Alliance Gastronomi...

Michelinsterren Nederland 2022: het complete overzicht
2 juni 2022Nieuws

Michelinsterren Nederland 2022: het complete overzicht

Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...

Sommelier Job Seuren: "Natuurwijn is een hype"
25 mei 2022Nieuws

Sommelier Job Seuren: "Natuurwijn is een hype"

Job Seuren en Leon Mazairac hebben veel dezelfde ideeën over eten, drinken en gastvrijheid. Toch duurde hun samenwerking bij Leons restaurant Pod...

Finalisten Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022 bekend
3 mei 2022Nieuws

Finalisten Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022 bekend

De jury van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs heeft zes kandidaten geselecteerd voor de finale van deze prestigieuze wedstrijd voor gastvrijhei...

Yamazato viert 50-jarig jubileum in samenwerking met Ciel Bleu
16 februari 2022Nieuws

Yamazato viert 50-jarig jubileum in samenwerking met Ciel Bleu

Van 3 tot en met 19 maart creëren de executive chefs van restaurant Yamazato en Ciel Bleu gezamenlijk een Omakase menu met 16...

Na bijna twintig jaar stopt Onno Kokmeijer bij Ciel Bleu**
30 december 2021Nieuws

Na bijna twintig jaar stopt Onno Kokmeijer bij Ciel Bleu**

Onno Kokmeijer gaat per 1 januari 2022 het tweesterrenrestautrant Ciel Bleu verlaten. Arjan Speelman, die met Kokmeijer jarenlang een ambitieus en suc...

Lekker top-500: Gastronomische top-vijf van Jonnie Boer tot Syrco Bakker
29 november 2021Nieuws

Lekker top-500: Gastronomische top-vijf van Jonnie Boer tot Syrco Bakker

Jonnie Boer is terug op de eerste plaats van de Lekker Top-100. De Zwolse topchef, die al ruim dertig jaar scoort met zijn restaurant De Librije, vers...

Freek Dekker nieuwe chef Restaurant Vessel
8 november 2021Nieuws

Freek Dekker nieuwe chef Restaurant Vessel

Freek Dekker is vanaf 11 november 2021 de nieuwe chef van restaurant Vessel in hotel BOAT&CO. Tevens lanceert de ervaren chef een nieuw menu dat m...

Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)
14 mei 2021Nieuws

Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De...

Alle Michelinsterren in één overzicht
29 maart 2021Nieuws

Alle Michelinsterren in één overzicht

Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...

Chef-kok Vito Reekers opent restaurant in Utrecht
8 september 2020Nieuws

Chef-kok Vito Reekers opent restaurant in Utrecht

Vito Reekers, sinds 2013 chef de cuisine bij restaurant Karel 5, opent in het najaar van 2020 een eigen restaurant in Utrecht. De 35-jarige chef-kok n...

Gastoloog Jeannine Sok: "Gastvrijheid na corona belangrijker dan ooit"
21 april 2020Nieuws

Gastoloog Jeannine Sok: "Gastvrijheid na corona belangrijker dan ooit"

Ze mist de horeca, het sociale smeermiddel van de maatschappij en komt in actie met als doel de horeca in deze bijzondere tijd op haar eigen wijze te...

Onno Kokmeijer, Arjan Speelman en Martin Klein koken samen
5 maart 2020Nieuws

Onno Kokmeijer, Arjan Speelman en Martin Klein koken samen

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu is opgenomen in het Ikarus-programma van april 2020. Restaurant Ikarus bevindt zich op de markante locatie Hangar-7 va...

Alle Michelinsterren op een rijtje
13 januari 2020Nieuws

Alle Michelinsterren op een rijtje

Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland)  De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Hollan...

Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars
2 december 2019Nieuws

Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culin...

Nieuwe chef Park Plaza Victoria Amsterdam
27 november 2019Nieuws

Nieuwe chef Park Plaza Victoria Amsterdam

Sander Bierenbroodspot mag zich de nieuwe Executive Chef noemen van Park Plaza Victoria Amsterdam, waar ook Carstens Brasserie is gevestigd. Met zijn...

Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw
11 september 2019Nieuws

Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw

Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw in Westfries Museum. Onder het motto “Proef de Gouden Eeuw” verzorgen che...

 Eerste diploma's SVH Gastronomie uitgereikt
2 juli 2019Nieuws

Eerste diploma's SVH Gastronomie uitgereikt

Op maandag 1 juli hebben deelnemers van het Alliance College een primeur gepakt: zij hebben als allereerste het diploma SVH Gastronomie in ontvangst g...

Winnaars gastronomische wedstrijd Future Talents Bekend
10 april 2019Nieuws

Winnaars gastronomische wedstrijd Future Talents Bekend

Maandag 8 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit...

Japanse restaurants in Hotel Okura ontvangen primeur uit Japan
12 maart 2019Nieuws

Japanse restaurants in Hotel Okura ontvangen primeur uit Japan

Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka – de twee gerenommeerde Japanse restaurants van Hotel Okura Amsterdam – hebben als ee...

Winnaars NK Leermeester-Leerling 2019 bekend
9 januari 2019Nieuws

Winnaars NK Leermeester-Leerling 2019 bekend

Het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling is gewonnen door Jasper Panis en Koen van den Hurk van Bord’Eau*. Hun winst werd zojuist bekend...

Gault&Millau roept Onno Kokmeijer uit tot Beste Chef 2019
3 december 2018Nieuws

Gault&Millau roept Onno Kokmeijer uit tot Beste Chef 2019

Tijdens de presentatie van de nieuwe Gault&Millau gids 2019 is Onno Kokmeijer uitgeroepen tot Beste Chef van 2019. Samen met zijn rechterhand Arja...

Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan
15 november 2018Nieuws

Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het resta...