Gault&Millau gids 2024: De Librije wederom op 1, Restaurant 212 hoogst genoteerde stijger

Auteur: Redactie
Awards 5 februari 2024
Gault&Millau gids 2024: De Librije wederom op 1, Restaurant 212 hoogst genoteerde stijger

Op maandag 5 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 18 awards, werd uiteraard ook 'gewoon' de stand van de gids bekendgemaakt. In dit overzicht vind je de ranglijst vanaf 18 punten, op een schaal tot 20 punten. 

De hoogst genoteerde stijger van dit jaar is Restaurant 212 in Amsterdam, met 18,5 punten. "Het is duidelijk dat dit restaurant zich blijft ontwikkelen. De verfijnde gerechten en voelbare passie spatten van de borden af", aldus de restaurantgids. Restaurant 212 is de enige stijger van onderstaande lijst. 

Dit jaar is Inter Scaldes in Kruiningen de hoogste nieuwe binnenkomer, met 16,5 punten. Een oude bekende naam, die opnieuw is beoordeeld vanwege de overname door Jeroen en Sanne Achtien en Pillows Hotels. Het restaurant behaalde vorig jaar 19,5 punten, en stond daarmee bovenaan de lijst samen met De Librije

De Librije, Zwolle (19,5 punten)
Ciel Bleu, Amsterdam (19 punten)
Tribeca, Heeze (19 punten)
212, Amsterdam (18,5 punten) 
Spectrum, Amsterdam (18,5 punten)
Brut 172, Reijmerstok (18,5 punten)
Vermeer, Amsterdam (18 punten)
De Lindenhof, Giethoorn (18 punten)
't Nonnetje, Harderwijk (18 punten)
De Lindehof, Nuenen (18 punten)
De Groene Lantaarn, Staphorst (18 punten)

Over Gault&Millau Nederland

Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse Restaurantgids die een historie heeft sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar', Terras van het Jaar' en ‘Bistronoom van het Jaar'. Gault&Millau Nederland is 100 procent onafhankelijk in zowel de beoordelingen als het genereren van inkomsten. Zo worden de beoordelingen altijd door anonieme inspecteurs gedaan, die zich niet bekendmaken en altijd zelf de rekening betalen. Alle inkomsten worden gegenereerd door middel van partnerships met toeleveranciers en entreegelden voor evenementen.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws