Chef-kok Marco van der Wijngaard in startblokken voor Europese finale Bocuse d’Or

Auteur: redactie
Awards Events 14 maart 2024
Chef-kok Marco van der Wijngaard in startblokken voor Europese finale Bocuse d’Or

Chef-kok Marco van der Wijngaard (31) vertegenwoordigt Nederland dinsdag 19 en woensdag 20 maart 2024 tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or in het Noorse Trondheim. De chef-kok reist eind deze week samen met zijn team af naar Trondheim waar de Europese finale wordt gehouden. Twintig Europese landen doen mee.

Van der Wijngaard strijdt samen met zijn commis Stijn de Jong (20) voor een plek op het hoogste podium van Bocuse d’Or, de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld. Afgelopen maanden hebben de chefs keihard getraind. Ze worden gecoacht door sterrenchefs François Geurds van FG Restaurant en Arjan Speelman van restaurant Ciel Bleu.

Van der Wijngaard en De Jong stappen dinsdag om 9.50 uur de wedstrijdarena in met startnummer 6. Van de twintig landen gaan er tien door naar de wereldfinale.

Bocuse d’Or Europa 2024

De volgorde van de deelnemende landen ziet er als volgt uit:

Dinsdag 19 maart 2024

1. IJsland

2. Polen

3. Frankrijk

4. Spanje

5. Tsjechië

6. Nederland

7. Denemarken

8. Italië

9. Duitsland

10. Noorwegen

Woensdag 20 maart 2024

1. Estland

2. België

3. Verenigd Koninkrijk

4. Zweden

5. Slowakije

6. Turkije

7. Letland

8. Finland

9. Zwitserland

10. Hongarije

Bocuse d’Or

Van der Wijngaard won vorig jaar de Nederlandse finale en vertegenwoordigt Nederland voor de tweede keer tijdens een Europese finale van Bocuse d’Or. De grote wereldfinale van Bocuse d’Or vindt in januari 2025 plaats en wordt gehouden in de Franse stad Lyon. In totaal gaan teams uit 24 landen van over de hele wereld de strijd aan. Op dit moment vinden op alle continenten voorrondes plaats. Tijdens deze voorrondes moeten de deelnemende landenteams zich kwalificeren voor een plaats bij de wereldfinale in Lyon.

Wedstrijd live te volgen

De gehele wedstrijd is dinsdag 19 maart en woensdag 20 maart online live te volgen.

Officiële partners

Deelname aan de internationale Bocuse d’Or wedstrijden wordt mogelijk gemaakt door de officiële partners van Bocuse d’Or Nederland: Bidfood, Gastvrij Rotterdam, Kia De Beer, TORK, Le Nouveau Chef, Hotel Okura Amsterdam, MASCOT, BRITA, Koppert Cress, SVH, VanDrie Group, VINVIN, BModesto, Sunset of Holland, Raspberry Craft, Imperial Heritage Caviar, Spijker en Co, François Geurds Group, ’t Havenmantsje, Devapo, Veltman Vis, ATL Seafood, Binnenwerk, Manon Herrewijnen, Quakeltje Glas, Entree Magazine en De RestaurantKrant.

Fotografie: Buro Food

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws