Lars Drost Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016

13 januari 2016 |
Lars Drost Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016<

Lars Drost, chef de partie in Ciel Bleu Okura Hotel in Amsterdam, heeft op 13 januari 2016 het Zilveren Koksmes gewonnen. Hij kreeg
de prijs als Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016 uitgereikt door Onno Kokmeijer, juryvoorzitter en SVH Meesterkok. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava in Amsterdam RAI.

Jonge koks
Acht jonge koks uit topbedrijven streden om het kampioenschap. De deelnemers mochten niet ouder zijn dan 25 jaar. Tweede werd Yornie van Dijk, chef de partie in Restaurant Ratatouille in Harderwijk. De derde plaats was voor Kevin Kion, chefkok in Restaurant Hout in Haarlem.

Prijzen
De opdracht was het à la minute bereiden van een amuse en een driegangenmenu voor vier personen op basis van verse seizoensingrediënten, die ter plekke moesten worden geshopt. De creativiteit van de koks stond dus centraal. De winnaar won naast het Zilveren Koksmes een Big Green Egg, kalfsvlees van VanDrie Group ter waarde van € 750, een messenkoffer van Wüsthof, een masterclass van Versvishandel Jan van As, een geldprijs van € 500 van Index Hospitality Systems en een cheque van het Gastronomisch Gilde van € 250.

Hoge notering
De jury, bestaande uit voorzitter en SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, executive chef Ciel Bleu Okura Hotel, Alfred van Dijk, Chef de Cuisine Restaurant Het Oude Dykhuys, Lisserbroek en lid van het Culinary Team The Netherlands en Waldrik Kremer, eveneens lid van dit team en patron cuisinier van Sogno Catering in Tilburg, beoordeelde de prestatie van de winnaar met het hoogst aantal punten. Hierbij werd niet alleen op smaak gelet. Ook de presentatie, de bereiding, de originaliteit en juist gebruik van ingrediënten waren van groot belang.

Gastronomisch Gilde
De wedstrijd is mede georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, de grootste vakvereniging van professionals in eten, drinken en gastvrijheid in Nederland met 3400 leden.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: