Ciel Bleu verstevigt samenwerking met zusterrestaurant Elements in Bangkok

5 september 2018 | Thijs Jacobs

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam en het door Michelin met één ster bekroonde Elements in The Okura Prestige Bangkok verstevigen hun samenwerking. Dit vertaalt zich in een adviserende rol van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en de aanstelling van een nieuwe Chef de Cuisine in Elements - Inspired by Ciel Bleu: Keng Vichianrat.

Elements

Elements werd door Michelin in 2017 in de eerste editie van de culinaire gids in Bangkok bekroond met één Michelinster. Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu Restaurant: “De bekroning door Michelin is een enorme erkenning, die je elk jaar opnieuw moet verdienen. Het is daarom van belang om voortdurend te blijven innoveren en verbeteren: om één Michelinster te waarborgen, moet je streven naar twee sterren.” Chefs Onno en Arjan vieren dit jaar hun 10-jarig jubileum van twee Michelinsterren in Ciel Bleu. Dat maakt hen de aangewezen personen binnen de Okura-keten om een adviesrol in te nemen. Kokmeijer: “We blijven beiden in Amsterdam, dus het is van belang dat we in Elements iemand hebben op wie we blind kunnen vertrouwen. Diegene hebben we gevonden in de persoon van Keng Vichianrat.”

La Rive

Keng Vichianrat is 10 jaar lang werkzaam geweest bij La Rive in het Amstelhotel waar hij doorgroeide tot Chef de Cuisine. Hier heeft hij aanzienlijke ervaring opgedaan en aan veel nationale en internationale kookwedstrijden deelgenomen. Vichianrat zal de rol van Chef de Cuisine vertegenwoordigen bij Elements per oktober. “Ik was aangenaam verrast toen ik door Onno Kokmeijer gevraagd werd, het is een enorme eer als je wordt benaderd door een tweesterrenchef.” De topchef heeft een sterke connectie met Thailand: “Ik ben opgegroeid dichtbij Bangkok, dus ik spreek de taal en ken de cultuur. Teruggaan naar Thailand voelt voor mij dan ook als thuiskomen.” Vichianrat kijkt met een vooruitstrevende blik naar zijn nieuwe positie binnen het restaurant: “De keuken van Elements blijft hetzelfde: Frans met Japanse ingrediënten. Ik heb zeker de ambitie om met Elements een culinaire stempel op Bangkok te drukken.” Hoewel de thuisbasis van Onno en Arjan Amsterdam blijft, zullen verschillende teamleden van Ciel Bleu regelmatig naar Bangkok gaan om kennis en ervaring uit te wisselen.

Over Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ontving in 2007 de tweede Michelinster onder leiding van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique en er zijn maar liefst drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Op de foto: Feestelijk moment in Ciel Bleu n.a.v. het intensiveren van de samenwerking tussen Ciel Bleu en Elements. Op de foto v.l.n.r. Senior Service Manager Pasquinel Kolk, Chef de Cuisine Arjan Speelman, Chef de Cuisine Keng Vichianrat, Souschef Jelle Conijn, Assistent Service Manager Wout Jans, Head Sommelier Noël Vanwittenbergh en Executive Chef & Manager Onno Kokmeijer.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: