Ciel Bleu verstevigt samenwerking met zusterrestaurant Elements in Bangkok

5 september 2018 | Thijs Jacobs

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam en het door Michelin met één ster bekroonde Elements in The Okura Prestige Bangkok verstevigen hun samenwerking. Dit vertaalt zich in een adviserende rol van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en de aanstelling van een nieuwe Chef de Cuisine in Elements - Inspired by Ciel Bleu: Keng Vichianrat.

Elements

Elements werd door Michelin in 2017 in de eerste editie van de culinaire gids in Bangkok bekroond met één Michelinster. Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu Restaurant: “De bekroning door Michelin is een enorme erkenning, die je elk jaar opnieuw moet verdienen. Het is daarom van belang om voortdurend te blijven innoveren en verbeteren: om één Michelinster te waarborgen, moet je streven naar twee sterren.” Chefs Onno en Arjan vieren dit jaar hun 10-jarig jubileum van twee Michelinsterren in Ciel Bleu. Dat maakt hen de aangewezen personen binnen de Okura-keten om een adviesrol in te nemen. Kokmeijer: “We blijven beiden in Amsterdam, dus het is van belang dat we in Elements iemand hebben op wie we blind kunnen vertrouwen. Diegene hebben we gevonden in de persoon van Keng Vichianrat.”

La Rive

Keng Vichianrat is 10 jaar lang werkzaam geweest bij La Rive in het Amstelhotel waar hij doorgroeide tot Chef de Cuisine. Hier heeft hij aanzienlijke ervaring opgedaan en aan veel nationale en internationale kookwedstrijden deelgenomen. Vichianrat zal de rol van Chef de Cuisine vertegenwoordigen bij Elements per oktober. “Ik was aangenaam verrast toen ik door Onno Kokmeijer gevraagd werd, het is een enorme eer als je wordt benaderd door een tweesterrenchef.” De topchef heeft een sterke connectie met Thailand: “Ik ben opgegroeid dichtbij Bangkok, dus ik spreek de taal en ken de cultuur. Teruggaan naar Thailand voelt voor mij dan ook als thuiskomen.” Vichianrat kijkt met een vooruitstrevende blik naar zijn nieuwe positie binnen het restaurant: “De keuken van Elements blijft hetzelfde: Frans met Japanse ingrediënten. Ik heb zeker de ambitie om met Elements een culinaire stempel op Bangkok te drukken.” Hoewel de thuisbasis van Onno en Arjan Amsterdam blijft, zullen verschillende teamleden van Ciel Bleu regelmatig naar Bangkok gaan om kennis en ervaring uit te wisselen.

Over Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ontving in 2007 de tweede Michelinster onder leiding van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique en er zijn maar liefst drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Op de foto: Feestelijk moment in Ciel Bleu n.a.v. het intensiveren van de samenwerking tussen Ciel Bleu en Elements. Op de foto v.l.n.r. Senior Service Manager Pasquinel Kolk, Chef de Cuisine Arjan Speelman, Chef de Cuisine Keng Vichianrat, Souschef Jelle Conijn, Assistent Service Manager Wout Jans, Head Sommelier Noël Vanwittenbergh en Executive Chef & Manager Onno Kokmeijer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: