Onno Kokmeijer, Arjan Speelman en Martin Klein koken samen

5 maart 2020 | David Bakker

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu is opgenomen in het Ikarus-programma van april 2020. Restaurant Ikarus bevindt zich op de markante locatie Hangar-7 van luchthaven Salzburg.

Onder leiding van Patron Eckart Witzigmann en Executive Chef Martin Klein nodigt het prestigieuze restaurant maandelijks wereldwijde topchefs uit om als gastchef aan de slag te gaan. Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman hebben deze eer in april 2020. Die hele maand bereidt de brigade van Restaurant Ikarus de gerechten van de hand van het chefsduo uit Amsterdam.

Het ambitieuze Ikarus-concept, waarbij elke maand een andere chef wordt uitgenodigd om het menu samen te stellen, werd in 2003 gelanceerd. Befaamde gastchefs uit de hele wereld zorgen sindsdien voor een maandelijks wisselend menu in Restaurant Ikarus. Slechts enkele Nederlandse chefs zijn Onno Kokmeijer en Arjan Speelman voorgegaan en inmiddels staat een samenwerking met Restaurant Ikarus bij veel chefs wereldwijd op de wensenlijst.

Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu Restaurant: “Arjan en ik zijn vereerd dat we onderdeel zijn van het programma en Ciel Bleu mogen vertegenwoordigen in dit vooraanstaande restaurant. Begin februari heeft Martin een bezoek gebracht aan Amsterdam om onze stijl en gerechten te kunnen reproduceren in Salzburg. We hebben veel respect en erkenning voor elkaars werk en kunnen niet wachten om ons menu te serveren in april.”

Op 1 april wordt Ciel Bleu’s menu door Onno en Arjan gepresenteerd in Salzburg, waarna het vakkundige team van Martin de gerechten de rest van de maand bereidt.

Over Ciel Bleu Restaurant

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ontving in 2007 de tweede Michelinster onder leiding van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique en er zijn maar liefst drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: