Onno Kokmeijer, Arjan Speelman en Martin Klein koken samen

5 maart 2020 | David Bakker

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu is opgenomen in het Ikarus-programma van april 2020. Restaurant Ikarus bevindt zich op de markante locatie Hangar-7 van luchthaven Salzburg.

Onder leiding van Patron Eckart Witzigmann en Executive Chef Martin Klein nodigt het prestigieuze restaurant maandelijks wereldwijde topchefs uit om als gastchef aan de slag te gaan. Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman hebben deze eer in april 2020. Die hele maand bereidt de brigade van Restaurant Ikarus de gerechten van de hand van het chefsduo uit Amsterdam.

Het ambitieuze Ikarus-concept, waarbij elke maand een andere chef wordt uitgenodigd om het menu samen te stellen, werd in 2003 gelanceerd. Befaamde gastchefs uit de hele wereld zorgen sindsdien voor een maandelijks wisselend menu in Restaurant Ikarus. Slechts enkele Nederlandse chefs zijn Onno Kokmeijer en Arjan Speelman voorgegaan en inmiddels staat een samenwerking met Restaurant Ikarus bij veel chefs wereldwijd op de wensenlijst.

Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu Restaurant: “Arjan en ik zijn vereerd dat we onderdeel zijn van het programma en Ciel Bleu mogen vertegenwoordigen in dit vooraanstaande restaurant. Begin februari heeft Martin een bezoek gebracht aan Amsterdam om onze stijl en gerechten te kunnen reproduceren in Salzburg. We hebben veel respect en erkenning voor elkaars werk en kunnen niet wachten om ons menu te serveren in april.”

Op 1 april wordt Ciel Bleu’s menu door Onno en Arjan gepresenteerd in Salzburg, waarna het vakkundige team van Martin de gerechten de rest van de maand bereidt.

Over Ciel Bleu Restaurant

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ontving in 2007 de tweede Michelinster onder leiding van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique en er zijn maar liefst drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: