Onno Kokmeijer, Arjan Speelman en Martin Klein koken samen

Auteur: David Bakker
Events 5 maart 2020
Onno Kokmeijer, Arjan Speelman en Martin Klein koken samen

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu is opgenomen in het Ikarus-programma van april 2020. Restaurant Ikarus bevindt zich op de markante locatie Hangar-7 van luchthaven Salzburg.

Onder leiding van Patron Eckart Witzigmann en Executive Chef Martin Klein nodigt het prestigieuze restaurant maandelijks wereldwijde topchefs uit om als gastchef aan de slag te gaan. Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman hebben deze eer in april 2020. Die hele maand bereidt de brigade van Restaurant Ikarus de gerechten van de hand van het chefsduo uit Amsterdam.

Het ambitieuze Ikarus-concept, waarbij elke maand een andere chef wordt uitgenodigd om het menu samen te stellen, werd in 2003 gelanceerd. Befaamde gastchefs uit de hele wereld zorgen sindsdien voor een maandelijks wisselend menu in Restaurant Ikarus. Slechts enkele Nederlandse chefs zijn Onno Kokmeijer en Arjan Speelman voorgegaan en inmiddels staat een samenwerking met Restaurant Ikarus bij veel chefs wereldwijd op de wensenlijst.

Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu Restaurant: “Arjan en ik zijn vereerd dat we onderdeel zijn van het programma en Ciel Bleu mogen vertegenwoordigen in dit vooraanstaande restaurant. Begin februari heeft Martin een bezoek gebracht aan Amsterdam om onze stijl en gerechten te kunnen reproduceren in Salzburg. We hebben veel respect en erkenning voor elkaars werk en kunnen niet wachten om ons menu te serveren in april.”

Op 1 april wordt Ciel Bleu’s menu door Onno en Arjan gepresenteerd in Salzburg, waarna het vakkundige team van Martin de gerechten de rest van de maand bereidt.

Over Ciel Bleu Restaurant

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ontving in 2007 de tweede Michelinster onder leiding van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique en er zijn maar liefst drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer.

Overig nieuws