Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw

11 september 2019 | Thijs Jacobs

Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw in Westfries Museum. Onder het motto “Proef de Gouden Eeuw” verzorgen chefkok Erwin Hendriks van NH Catering & Events en Onno Kokmeijer (twee michelinsterren) en founder van de Westfriese Tafel samen op 21 en 22 november een exclusief diner in de zeventiende-eeuwse Schutterijzaal van het Westfries Museum. Het Westfriese product en de Gouden Eeuw staan deze avonden centraal.

Op 20 en 21 november staat het Westfries Museum in het teken van culinaire hoogtepunten en koken op sterrenniveau onder leiding van Onno Kokmeijer en Erwin Hendriks. Beiden laten zich deze avonden met kookkunst op sterrenniveau inspireren door de vaste collectie
van het Westfries Museum én de tijdelijke expositie ‘Koele Wateren’ met werken uit het Rijksmuseum Amsterdam. Voorafgaand aan het diner krijgen de gasten onder het genot van een drankje en een hapje een persoonlijke toelichting door Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum en worden zij rondgeleid door het museum van de Gouden Eeuw.

Trots op de regio

Het diner wordt verzorgd door NH Catering & Events. Dat juist deze partij met dit initiatief kwam is geen toeval. Eigenaar Henk Jonkman is bestuurslid van De Westfriese Tafel en altijd op zoek naar manieren om het Westfriese product nog beter over het voetlicht te brengen. “Samen met Onno en Erwin zijn we altijd op zoek naar een manier om de Westfriese producten nóg meer onder de aandacht te brengen. Wij hebben in de regio zoveel mooie en vaak ondergewaardeerde producten en juist daar zetten wij ons voor in. De liefde die de telers, slagers, makers en ambachtslieden in onze regio voor hun vak hebben, is een passie die schaars is. Daar moeten we trots op zijn.”

Westfriese Tafel

Kokmeijer en Hendriks koken deze avond uitsluitend met Westfriese producten. Onno Kokmeijer is een geboren Westfries en al jaren houder van 2 Michelinsterren met zijn restaurant Ciel Bleu in het Okura Amsterdam. Met zijn vierde plek in de top honderd van het blad Lekker van 2019 behoort Onno Kokmeijer tot de absolute top in Nederland. Met het exclusieve Gouden Eeuw diner krijgt het Westfriese streekproduct een uniek podium. Onno Kokmeijer, Duco de Vries, Peter Commandeur founders van de Westfriese tafel zijn natuurlijk ontzettend trots op de producten uit de regio. Wij zetten ons dan ook in om deze prachtige producten een groter podium te geven en meer mensen te inspireren met al het moois uit onze regio. Met een diner als dit combineren wij het beste uit de regio Westfriesland op culinair en cultureel gebied.”

Gouden kans

De samenwerking met het Westfries Museum met bood een gouden kans om al het moois uit de regio op het gebied van eten en kunst bij elkaar te brengen in ‘de parel’ van Westfriesland, het Westfries Museum. Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, dat eerder diverse tentoonstellingen organiseerde over eten in de Gouden Eeuw, sluit zich hier van harte bij aan. “Behalve onze eigen prachtige collectie uit de Gouden Eeuw, bieden wij met de expositie Koele Wateren bovendien een uniek extraatje: veertig oogstrelende werken uit de collectie van het Rijksmuseum met water in de hoofdrol.”

Eten en kunst all-in

Tijdens deze exclusieve diners in de intieme zeventiende-eeuwse Schutterijzaal, omringd door de vier nachtwachten van de Rembrandt van Hoorn, is er plaats voor maximaal 40 personen per avond.

Dit all-in “Gouden Eeuw” arrangement omvat:


• Toegang tot het West fries museum inclusief de tijdelijke tentoonstelling uit het
Rijksmuseum ‘Koele wateren’
• Exclusieve avondopenstelling van het museum voor de 40 andere dinerende gasten
• Exclusieve toelichting op de topstukken door een van onze experts
• 5-gangen twee Michelin sterren diner geïnspireerd op de werken uit het museum en volledig
bereid met enkel en alleen producten uit de regio West-Friesland
• Drankenarrangement

Meer informatie en reserveren

Het Gouden Eeuw diner is een samenwerking tussen NH Catering & Events (High-end partycateraar en Eventorganisator uit Oosthuizen) en het Westfries Museum in Hoorn met als vaandeldrager en aanvoerder Stichting De Westfriese tafel, een stichting die zich inzet voor de promotie van het Westfriese product en de zijn telers. Dit bijzondere culturele en culinaire evenement is voor kunstliefhebbers en culinaire ontdekkers die nieuwsgierig zijn naar het mooiste van Westfriesland en een bijzondere avond willen beleven in de mooiste locatie van Westfriesland. Het diner vindt plaats op donderdag 21 en vrijdag 22 november 2019 in het Westfries Museum in Hoorn. Aanvang 18.30 uur. Kaarten a € 197,50 per persoon zijn verkrijgbaar via goudeneeuwdiner@nh-catering.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: