Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw

11 september 2019 | Thijs Jacobs

Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw in Westfries Museum. Onder het motto “Proef de Gouden Eeuw” verzorgen chefkok Erwin Hendriks van NH Catering & Events en Onno Kokmeijer (twee michelinsterren) en founder van de Westfriese Tafel samen op 21 en 22 november een exclusief diner in de zeventiende-eeuwse Schutterijzaal van het Westfries Museum. Het Westfriese product en de Gouden Eeuw staan deze avonden centraal.

Op 20 en 21 november staat het Westfries Museum in het teken van culinaire hoogtepunten en koken op sterrenniveau onder leiding van Onno Kokmeijer en Erwin Hendriks. Beiden laten zich deze avonden met kookkunst op sterrenniveau inspireren door de vaste collectie
van het Westfries Museum én de tijdelijke expositie ‘Koele Wateren’ met werken uit het Rijksmuseum Amsterdam. Voorafgaand aan het diner krijgen de gasten onder het genot van een drankje en een hapje een persoonlijke toelichting door Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum en worden zij rondgeleid door het museum van de Gouden Eeuw.

Trots op de regio

Het diner wordt verzorgd door NH Catering & Events. Dat juist deze partij met dit initiatief kwam is geen toeval. Eigenaar Henk Jonkman is bestuurslid van De Westfriese Tafel en altijd op zoek naar manieren om het Westfriese product nog beter over het voetlicht te brengen. “Samen met Onno en Erwin zijn we altijd op zoek naar een manier om de Westfriese producten nóg meer onder de aandacht te brengen. Wij hebben in de regio zoveel mooie en vaak ondergewaardeerde producten en juist daar zetten wij ons voor in. De liefde die de telers, slagers, makers en ambachtslieden in onze regio voor hun vak hebben, is een passie die schaars is. Daar moeten we trots op zijn.”

Westfriese Tafel

Kokmeijer en Hendriks koken deze avond uitsluitend met Westfriese producten. Onno Kokmeijer is een geboren Westfries en al jaren houder van 2 Michelinsterren met zijn restaurant Ciel Bleu in het Okura Amsterdam. Met zijn vierde plek in de top honderd van het blad Lekker van 2019 behoort Onno Kokmeijer tot de absolute top in Nederland. Met het exclusieve Gouden Eeuw diner krijgt het Westfriese streekproduct een uniek podium. Onno Kokmeijer, Duco de Vries, Peter Commandeur founders van de Westfriese tafel zijn natuurlijk ontzettend trots op de producten uit de regio. Wij zetten ons dan ook in om deze prachtige producten een groter podium te geven en meer mensen te inspireren met al het moois uit onze regio. Met een diner als dit combineren wij het beste uit de regio Westfriesland op culinair en cultureel gebied.”

Gouden kans

De samenwerking met het Westfries Museum met bood een gouden kans om al het moois uit de regio op het gebied van eten en kunst bij elkaar te brengen in ‘de parel’ van Westfriesland, het Westfries Museum. Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, dat eerder diverse tentoonstellingen organiseerde over eten in de Gouden Eeuw, sluit zich hier van harte bij aan. “Behalve onze eigen prachtige collectie uit de Gouden Eeuw, bieden wij met de expositie Koele Wateren bovendien een uniek extraatje: veertig oogstrelende werken uit de collectie van het Rijksmuseum met water in de hoofdrol.”

Eten en kunst all-in

Tijdens deze exclusieve diners in de intieme zeventiende-eeuwse Schutterijzaal, omringd door de vier nachtwachten van de Rembrandt van Hoorn, is er plaats voor maximaal 40 personen per avond.

Dit all-in “Gouden Eeuw” arrangement omvat:


• Toegang tot het West fries museum inclusief de tijdelijke tentoonstelling uit het
Rijksmuseum ‘Koele wateren’
• Exclusieve avondopenstelling van het museum voor de 40 andere dinerende gasten
• Exclusieve toelichting op de topstukken door een van onze experts
• 5-gangen twee Michelin sterren diner geïnspireerd op de werken uit het museum en volledig
bereid met enkel en alleen producten uit de regio West-Friesland
• Drankenarrangement

Meer informatie en reserveren

Het Gouden Eeuw diner is een samenwerking tussen NH Catering & Events (High-end partycateraar en Eventorganisator uit Oosthuizen) en het Westfries Museum in Hoorn met als vaandeldrager en aanvoerder Stichting De Westfriese tafel, een stichting die zich inzet voor de promotie van het Westfriese product en de zijn telers. Dit bijzondere culturele en culinaire evenement is voor kunstliefhebbers en culinaire ontdekkers die nieuwsgierig zijn naar het mooiste van Westfriesland en een bijzondere avond willen beleven in de mooiste locatie van Westfriesland. Het diner vindt plaats op donderdag 21 en vrijdag 22 november 2019 in het Westfries Museum in Hoorn. Aanvang 18.30 uur. Kaarten a € 197,50 per persoon zijn verkrijgbaar via goudeneeuwdiner@nh-catering.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: