U heeft gezocht op : Hoorn

26 september 2019 Awards
Prestigieuze Glazen Kalf prooi voor Yannicy Seuren

Yannicy Seuren heeft op dinsdag 24 september tijdens Gastvrij Rotterdam de wedstrijd Het Glazen Kalf 2019 gewonnen. Samen met drie andere koks streedt Seuren om deze prestigieuze prijs. De sous-chef van Chez l’Hêtre uit Venlo mocht na drie uur koken Het Glazen Kalf de lucht in houden. Ju...

24 september 2019 Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

18 september 2019 Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

11 september 2019 Food Culinair
Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw

Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw in Westfries Museum. Onder het motto “Proef de Gouden Eeuw” verzorgen chefkok Erwin Hendriks van NH Catering & Events en Onno Kokmeijer (twee michelinsterren) en founder van de Westfriese Tafel samen op 21 en 22 novembe...

27 augustus 2019 Personalia
Felix Bekkers mede-eigenaar van House of Watt

Per 1 september 2019 wordt Felix Bekkers mede-eigenaar van House of Watt in Amsterdam. De 28-jarige Bekkers is al sinds de oprichting betrokken bij deze Amsterdamse evenmentenlocatie als Chef Kok. In zijn nieuwe rol als mede-eigenaar zal hij zich echter ook gaan richten op de “voorkant” ...

5 juni 2019 Interview Longread
Jan-Paul Kroese, Amstel Hotel, over het sterverlies, omzet uit F&B en (di)eetwensen van gasten

Jan-Paul Kroese is de kersverse general manager van het InterContinental Amstel Amsterdam, in de volksmond natuurlijk gewoon het Amstel hotel genoemd. Zijn staat van dienst past bij dit illustere hotel, dat in 1867 in gebruik werd genomen na een bouwperiode van precies één jaar en een ...

7 mei 2019 Achtergronden Longread
De voor- en nadelen van kaas

Een bijzondere uitkomst van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK: 97 procent van alle Nederlanders eet weleens kaas en veertig procent eet het dagelijks. Nederlander kunnen niet zonder dit oer-Hollandse product. Ondanks alle lactose-intoleranties beukt kaas nog altijd door alle trends heen. Tra...

8 april 2019 Michelin Interview Longread
Interview: Flicka in Kerkdriel in eerste jaar bekroond met Michelinster

Halverwege het interview pakt chef-kok Thomas van Santvoort de zwarte kaars op tafel vast, die naar zijn mening waarschijnlijk niet recht genoeg in de kandelaar zit. “Ik probeer ieder stipje op ieder bord hetzelfde te zetten”, vertelt hij, terwijl hij naar tevredenheid de kaars loodrecht...

15 maart 2019 Michelin Interview
Interview: Posthoorn in Monnickendam, al tien jaar een Michelinster

De Posthoorn, ML in Haarlem, Bij Jef en Kaatje bij de Sluis, allen restaurants met een Michelinster en een hotel, maar wel in die volgorde. Waar instituten als Château Neercanne en het Amstel Hotel hun ster de afgelopen jaren kwijt raakten, lijken de ‘kleine’ hotels te overleven in...

18 februari 2019 Bier Personalia Brouwerijen
Peer Swinkels directievoorzitter Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers kondigt vandaag het vertrek aan van Jan-Renier Swinkels, die na ruim twaalf jaar het directievoorzitterschap overdraagt aan zijn neef, Peer Swinkels. Jan-Renier geeft de familiebrouwerij hiermee ruimte voor doorstroming en vernieuwing. Onder zijn leiding is invulling gegev...

4 februari 2019 Awards F&B
Lieke Weerdenburg F&B Professional of the Year 2019

Tijdens het AF&BM-jaargala in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky heeft Lieke Weerdenburg, F&B Manager van Van der Valk Hotel Uden Veghel, de F&B Professional of the Year Award 2019 in ontvangst genomen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Lieke Weerdenburg, Caroline van den Hooge...

15 januari 2019 Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

9 januari 2019 Awards F&B
Finalisten AF&BM’s F&B Professional of the Year ’19 bekend

Op woensdag 9 januari is op de Horecava in het InnovationLAB duidelijk geworden welke drie F&B Professionals het in de finale tegen elkaar op gaan nemen om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year 2019’. Gedurende een aantal weken kon er gestemd worden op de tien gen...

11 december 2018 Awards F&B
De 10 genomineerden voor AF&BM F&B Professional of the Year

Jaarlijks gaat de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) op zoek naar dé F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor ...

8 november 2018 Personalia Personeel Culinair
Nieuwe chef voor Villa Heidebad

Conferentiehotel Villa Heidebad in Epe heeft in Tom Oudshoorn een nieuwe chef gevonden. Oudshoorn is geen onbekende in Epe, Tom maakte eerder furore als chef bij ‘t Soerel waar hij een bib gourmand kookte en waar het restaurant opgenomen werd in de categorie ‘Op de drempel van de Top 100...

7 november 2018 Onderwijs
Uit heel Europa naar Middelbare Hotelschool Friesland voor vakwedstrijden AEHT

Ze komen uit alle hoeken. Van Finland tot Portugal, en van scholen als Touristicko (Split) tot de Ecole d’Hotellerie (Diekirch). Wie maakt de beste koffie? Het fijnste gebak? Het mooiste gerecht? Of weet gasten héél soepel te bedienen? Van 12 tot en met 16 november 2018 zijn zo&r...

27 september 2018 Events
Kookwedstrijden BBB Maastricht: van orgaanvlees tot duurzame vis

Horecavakbeurs BBB Maastricht organiseert maandag 8 t/m woensdag 10 oktober verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer en om mooie prijzen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met tribune met verschillende thema...

27 september 2018 Awards Culinair
Godfried van der Lugt vaart nieuwe koers met Gault&Millau

De allereerste Gault&Millau onder het bewind van Godfried van der Lugt wordt op 3 december in Amsterdam gepresenteerd. In het voorjaar startte Van der Lugt in zijn functie als Managing Director met een schone lei en half november gaat ‘zijn’ gids naar de drukker. “We willen een...

25 juli 2018 Bier
Swinkels Family Brewers gaat samenwerking aan met lokale craftbrouwers

Swinkels Family Brewers kondigt met trots een strategische samenwerking aan met brouwerijen Maximus uit Utrecht en Oersoep uit Nijmegen. Dit betekent dat Swinkels Family Brewers de distributie gaat doen voor de bieren van beide brouwerijen in horeca, supermarkten en slijters. De brouwerijen blijven ...

23 juli 2018 Culinair Michelin Interview 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Jef Schuur blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week blikt Jef Schuur, Patron Cuisinier Bij Jef*, terug op het interview dat wij met hem h...

2 juli 2018 Food Achtergronden
Bizar: de 'Regenboog Eetbare Glitter Eenhoorn Pizza'

Hij bestaat echt: de 'Regenboog Eetbare Glitter Eenhoorn Pizza'. Pizzeria Dagwood in Californië maakte hem als tijdelijke actie, maar omdat er zoveel vraag naar is, staat de pizza alweer op de kaart. Gerechten met aparte kleuren zijn overigens helemaal in. Onlangs kwam een Amerikaan...

21 juni 2018 Tech Advertorial
De Lindenhof Giethoorn kiest voor Micros en Suite8

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Maar de patron-cuisinier Martin Kruithof telt ook internationaal mee. Dat bewijzen de twee Michelinsterren die een kroon op zijn creatieve talent betekenen. Dat zijn naam als topkok stevig verankerd is,...

13 november 2017 Awards Culinair
Zeeuwse glorie: Mezger wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober t/m 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire liefhebbers voordelig kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. De HEERLIJK-gasten hebben na hun etentje een review achter gelaten en de re...

6 september 2017 Opening
Sligro Almelo weer open na verbouwing

Maandag 18 september om 10.00 uur wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Almelo heropend. Martin Kruithof (restaurant De Lindenhof in Giethoorn), Sandra Ysbrandy (Bekend van o.a. het NPO-programma Tijd voor Max) en Hugo de Leeuw (vestigingsdirecteur Sligro Almelo) zullen gezamenlijk de offi...

3 juli 2017 Awards Mensen
Restaurant Vroeg verkozen tot leerbedrijf van het jaar van ROC Midden Nederland

Restaurant Vroeg uit Bunnik is gekozen tot het leerbedrijf van het jaar van ROC Midden Nederland. Tijdens de relatiemiddag in stadion Galgenwaard hebben de aanwezige gasten uit zes genomineerde leerbedrijven Vroeg tot winnaar verkozen. "We zijn eerder al eens uitgeroepen als leerbedrijf van ...

22 juni 2017 Food Opening Rotterdam
Osteria Vicini opent ijssalon

Al ruim 5 jaar is Remco Witberg eigenaar van een klein stukje Italië middenin Rotterdam-Kralingen. Vele buurtbewoners hebben Osteria Vicini in hun hart gesloten en strijken geregeld neer voor een goede espresso, heerlijke lunch of diner of een aperitief aan de bar. Vanaf 1 juli kunnen de gasten...

13 juni 2017 Wijn Mensen
Aandacht voor wijn bij horecaopleidingen verschilt sterk

Maandagmiddag ontvingen Jorrit Verhulst (24) en Teide Schepers (17) beiden de Wijnacademie Wisseltrofee vanwege hun uitstekende kennis op het gebied van wijn. De wedstrijd werd voor de 4de keer gehouden om hotelscholen en ROC ’s te stimuleren de kennis bij studenten zo goed mogelijk te laten a...

8 juni 2017 Awards Michelin Mensen
Soigné wint publieksprijs HEERLIJK10Daagse

Heerlijk, heerlijker, heerlijkst. Waar kun je het heerlijkst eten in Nederland? Naar welk restaurant gaan de gasten het liefst zo snel mogelijk terug? Het HEERLIJK10Daagse publiek heeft inmiddels bepaald. Van 26 mei t/m 4 juni hebben de brigades van de toprestaurants extra hard hun best gedaan om...

6 juni 2017 Chefs Michelin
Gerenommeerde chefs en sexy patisserie op Folie Culinaire 2017

Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht, maakt de tweede line-up van masterclasses bekend. Tussen 9 en 11 oktober zullen de Nederlandse tweesterrenchef Jarno Eggen, de Franse toppatissier Cécile Farkas Moritel en de Belgische tweesterrenchef A...

6 juni 2017 Wijn
Rosés, champagnes en mousserende wijnen van het jaar bekendgemaakt

Op vrijdag 2 juni zijn tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark de rosé-, champagne- en mousserende wijnen van het jaar onderscheiden. De winnende wijnen werden gekozen in het kader van het Proefschrift Wijnconcours, dat dit jaar voor de 29e keer wordt uitgeschreven door The Wine & Fo...

22 mei 2017 Culinair
Groupon Culi Weken van start gegaan

Nederland heeft op culinair gebied veel te bieden. Wie uit eten wil, kan kiezen uit talloze restaurants, bistro’s en andere eetgelegenheden. Uit onderzoek van Groupon blijkt dat 21% van de Nederlanders ook g...

3 april 2017 Fletcher Personalia Hotel
Nieuw gezicht in de keuken en bediening van Wageningsche Berg

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg heeft per 1 februari een nieuw gezicht in de keuken en in de bediening. Met de aanstelling van de nieuwe chef-kok en Restaurant Manager wil het hotel haar restaurant opnieuw op de kaart zetten en een andere koers gaan varen. Chef-kok Edwin Terpstra h...

10 maart 2017
Alliance Gastronomique viert 50-jarig bestaan

Alliance Gastronomique bestaat 50 jaar. De vereniging met 37 aangesloten restaurants in Nederland en België is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa. Het jubileumjaar is donderdag 9 maart afgetrapt bij De Bokkedoorns in Overveen, met onder andere de lancering van de jubi...

1 februari 2017 Internationaal Blog Gabriella Esselbrugge
Blog Gabriella Esselbrugge: de wittebroodsweken

Tijdelijke contracten Om de kosten iets te drukken dacht ik dat het beter was om afscheid te nemen van een gedeelte van het team. Tijdelijke contracten zijn niet gebruikelijk in China, dus moesten we - vond ik - op pad om te kijken of we een aantal mensen elders konden onderbrengen. We spraken m...

24 januari 2017 Culinair Bocuse d'Or
Jan Smink had goed gevoel over Bocuse d'Or-deelname

Het team van Bocuse d’or Nederland, onder leiding van Jan Smink (Librije*), nam vandaag deel aan de wereldfinale van Bocuse d’Or in Lyon. De uitslag van de prestigieuze kookwedstrijd wordt morgen bekend. Aan de grote finale van Bocuse d’Or in het Franse Lyon, die morgen verder g...

27 december 2016 Michelin Restaurant
Rijks ervaart ondanks Michelinster geen stress

De kersverse winnaars van een Michelinster begonnen met kerst al vroeg met de voorbereidingen. Met de klanken van typische kerstklassiekers op de achtergrond werkt chef-kok Jos Timmer samen met zijn keukenbrigade aan de laatste voorbereidingen van de kerstlunch en het diner. 'Ons menu vanavond e...

20 december 2016 Wet- en regelgeving
'Disfunctioneren moet bewezen worden, aannemelijk maken is onvoldoende'

Als een werknemer zijn taken niet goed uitvoert of de gestelde resultaten niet behaalt, kan dit een reden voor de werkgever zijn om de arbeidsovereenkomst te willen ontbinden. Het ontslaan van een werknemer op grond van disfunctioneren is onder het nieuwe ontslagrecht beslist niet makkelijk. Het is ...

24 november 2016 Awards Restaurant
Chef Marcus wint #itsaDONdeal

Na een eerste editie vorige jaar heeft Don Papa Rum zijn cocktail competitie dit jaar verrassend uitgebreid met de deelname van chefs. Alle deelnemers werden eerst door de winnaar van vorig jaar Kevin Kroon (Door74) lekker gemaakt met zijn ervaringen tijdens zijn gewonnen reis naar de Filipijnen, vo...

8 november 2016 Internationaal Blog Gabriella Esselbrugge
Blog Gabriella Esselbrugge: het feestje begint!

Ik landde op het vliegveld van Shanghai en zou nog even bij twee leveranciers langsgaan. Op het vliegveld stond mijn zakenpartner Jack al klaar. Ik was blij om hem te zien; we hadden zoveel lol gehad tijdens onze WeChat-videoconferenties gedurende de afgelopen weken dat het fijn was om elkaar nu liv...

24 oktober 2016 Culinair
Dit is de top 10 van de Lekker 500

Dit is de top 10 van de Lekker Top 100 2017. De Librije is niet langer de nummer één; Inter Scaldes heeft het stokje overgenomen. De hoogste nieuwe binnenkomer is restaurant Tribeca in Heeze. Het restaurant komt vanuit het niets binnen op plek 20. Een knappe prestatie. ...

18 oktober 2016 Food Awards
Glazen Kalf voor talent Arjan Kuipers

Het Glazen Kalf is vorige week gewonnen door Arjan Kuipers, chef van De Ertepeller in Papendrecht. Kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box vier hoofdgerechten te maken. Ze kregen hier anderhalf uur de tijd voor. De wedstrijd vond plaats tijdens het vakevene...

13 oktober 2016 Restaurant
Restaurant Maneki weer dupe van brand

De nooduitgang van restaurant Maneki in Hoorn heeft op woensdagavond vlam gevat. Twee scooters bij het pand vlogen in brand, waarna de vlammen oversloegen op de deur naar het magazijn van het restaurant. Toen de brand ontstond waren er geen personen aanwezig in het restaurant. Rond 21.00 uur had de ...

7 oktober 2016 Restaurant
Chef Stefano Cavallari komt met boek

Veel heb je niet nodig om in Italiaanse sferen te raken: mooie tomaten, verse basilicum, olijfolie, wat geraspte Parmezaanse kaas... Stefano Cavallari - chef-kok van de succesvolle Spaghetteria Pasta-bar - neemt je in Pasta mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta's die zijn oma hem l...

5 oktober 2016 Awards
Genomineerden Parel van het Jaar Award 2016 bekend

Een tiental medewerkers zijn door hun werkgever of collega’s de afgelopen maanden bij het Nederlands Frituurcentrum aangemeld voor de Parel van het Jaar Award 2016. De jury heeft hieruit drie medewerkers genomineerd; Jainy Neij, werkzaam bij Verhage Zwijndrecht, Bart van Scheijndel, werkzaam b...

21 september 2016 Internationaal Interview Gabriella Esselbrugge
Interview Gabriella Esselbrugge: hoe ga je om met Chinese gasten?

Gabriella Esselbrugge heeft eigenhandig Giethoorn op de kaart gezet bij Chinese toeristen. Vraag een willekeurige Chinees welke plaats hij kent in Nederland, en in veel gevallen zal ‘het Venetië van het noorden’ tot de top drie behoren. Een verdienste van wereldniveau. Momenteel moe...

14 september 2016 Achtergronden Culinair
Galadiner levert 200.000,- op voor onderzoek speekselklierkanker

Restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft donderdag 8 september met een galadiner voor het goede doel 202.291,- euro opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar speekselklierkanker. Ruim 430 gasten genoten tijdens Taste4Life bij Okura Hotel Amsterdam van gerechten van door Micheli...

12 september 2016 Achtergronden Blog Gabriella Esselbrugge
Blog Gabriella Esselbrugge: Thuiskomen in twee werelden

Gabriella Esselbrugge leeft in twee werelden. In Nederland heeft ze Giethoorn op de kaart gezet als toeristische hotspot en verwelkomt ze vele Chinezen in haar hotel-restaurant. In China heeft ze met haar Chinese zakenpartner een reusachtig restaurant opgezet. Ze maakt daar dagen van wel 20 uur per ...

30 augustus 2016
Hoe zit dat eigenlijk? Geen aanzegging en toch geen aanzegboete

Sinds 1 januari 2015 moet de werkgever een werknemer die werkzaam is op basis van een arbeidsovereenkomst voor 6 maanden of langer, schriftelijk inlichten over het wel of niet voortzetten daarvan. Deze schriftelijke aanzegging dient de werknemer uiterlijk een maand voordat het dienstverband eindigt,...

3 augustus 2016 Opening
Horecadesignstudio Moodmakers verhuist naar Hoornse legerkazerne

Horecadesignstudio Moodmakers zal in september de deuren openen in een monumentaal pand van een oude infanteriekazerne in het stadshart van Hoorn. De oude kazerne heeft een oppervlakte van 900 vierkante meter en biedt ruimte aan de ontwerpstudio, het atelier en het horeca-adviesbureau. Interieur...

28 juli 2016
Ondernemer en horeca-exploitant Jan van der Pligt overleden

De markante ondernemer Jan van der Pligt is afgelopen weekend na een ziekbed van enkele maanden op 72-jarige leeftijd overleden. Van der Pligt is 45 jaar actief geweest in de horeca en was jarenlang bestuurslid van KNH. In 2005 won hij de Horeca Nederland Achievement Award voor zijn inzet in de Hore...

27 juni 2016 Wet- en regelgeving Achtergronden
Serveerster morst wijn op kleding gast. Wie is aansprakelijk?

Serveerster morst wijn op kleding gast. Wie is aansprakelijk? Het komt vrij vaak voor. Een bedieningsmedewerker morst wijn op de kleding van één van je gasten. Wie is er aansprakelijk om de schade te vergoeden? De medewerker of de werkgever? We spraken hierover met Lianne Hoorntje e...

14 juni 2016
McDonald's start My McFlurry

Fastfoodketen McDonald’s start vandaag in al haar restaurants in Nederland met My McFlurry, waarbij gasten zelf mogen bepalen welke topping en saus zij willen combineren in hun McFlurry. Na de introductie van het zelf samenstellen van burgers eind 2015, waarbij gasten aan hun burger zelf ingre...

22 april 2016
Tweede SVH-meestertitel voor Bij Jef

Restaurant & Hotel Bij Jef* in het Texelse Den Hoorn is sinds gisteren een tweede SVH Meestertitel rijker. Nadat gastvrouw en mede-eigenaar Nadine Mögling in 2014 haar titel SVH Meestergastheer ontving, heeft nu haar partner chef-kok Jef Schuur zijn Meesterproef SVH Meesterkok succesvol afgelegd....

11 april 2016
Nederlandse opent Hollands restaurant in China

Chinese toeristen weten Nederland goed te vinden, gedurende het afgelopen jaar is het aantal Chinese toeristen in Nederland met 33 procent toegenomen. Gabriella Esselbrugge heeft een hotel-restaurant in Giethoorn (De dames van de Jonge), maar heeft nu een restaurant in China geopend. Nederlands...

30 maart 2016
McDonald's boekt omzetgroei door innovatie

McDonald’s heeft in Nederland het afgelopen jaar haar omzet met 3,4% zien toenemen naar €673,8 miljoen. Daarmee behoort het bedrijf, samen met Polen en China, tot de top drie best presterende landen van McDonald’s binnen het high growth segment*. De vernieuwing in de restaurants, met verschi...

10 maart 2016
Dit zijn de finalisten van de Barista Challenge

Tijdens de finale van Barista Challenge gaan barista’s de strijd tegen elkaar aan met hun eigen plantaardige koffierecept. De afgelopen dagen is er massaal gestemd op de recepten van de deelnemers. Daaruit zijn de volgende vijf finalisten gekomen: Edina Matusik, Fröccs, Hongarije Anneke P...

22 februari 2016
McDonald's lanceert Salad Bar en McCafé

De internationale McDonald's-concepten Salad Bar en McCafé zijn in Nederland geopend. De McDonald’s-vestiging in Hoorn heeft de primeur. Nieuw in Nederland In het restaurant in Hoorn is een aparte balie gebouwd, waar klanten koffie kunnen bestellen en kunnen kiezen uit een divers aanbod aan ...

22 februari 2016
Nieuw restaurant opent in Rotterdam

Niet alleen de inrichting en de keuken van het nieuwe restaurant Rebelz aan de Rotte in Rotterdam is bijzonder, ook het personeel heeft een verhaal. Naast vakkrachten werkt bij Rebelz aan de Rotte namelijk een aantal ex-gedetineerde vrouwen die er de kans krijgen zich om te scholen en zo een beter...

30 januari 2016
Sligro neemt twee vestigingen De Kweker over

Sligro heeft een akkoord bereikt met Vroegop Ruhe om de groothandels van De Kweker in Purmerend en op Texel over te nemen. Overigens zijn alle andere activiteiten van De kweker geen onderdeel van de overname. De vestigingen in Amsterdam en Hoorn blijven dus in de huidige vorm bestaan. Koopsom ...

21 januari 2016
Wat is het beste Nederlandse restaurant?

Wat is het beste restaurant van Nederland volgens de kenners? De beste nieuwkomer? Het meest romantische restaurant? De vijfhonderd beste chefs van Nederland hebben gestemd. Voor dertien uiteenlopende categorieën hebben zij hun favoriete restaurant aangewezen. Per categorie is de top vijf onthuld...

21 januari 2016
Kunstenaars creëren bier- en kunstparadijs

Kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam, bekend van het spectaculaire plafond in de Rotterdamse Markthal, zijn druk in de weer met een nieuw project: Eurotrash United. Deze bierpub in de Rotterdamse Hofbogen wordt het hoofdkwartier van hun biermerk Eurotrash Brewery en is straks de plek om gerstena...

1 januari 2016 Recepten
Hamhoorntjes met mangomousse

Ingrediënten: 1 rijpe mango 5 blaadjes gelatine 1 dl sinaasappelsap 1/2 l slagroom 2 eetlepels kwark 8 plakjes rauwe ham 4 sla bladeren Bereiding Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit. Pureer het vruchtvlees. Week de gelatine 10 minuten in koud water. Verwarm het sina...

28 december 2015
McDonald's bedient aan tafel

Fastfoodketen McDonald's biedt inmiddels in tien vestigingen in Nederland table service aan. Een medewerker van de fastfoodketen brengt het eten dan naar de tafel van de klant. Succesvolle pilot Afgelopen zomer heeft de foodketen al een pilot gedaan met tafelbediening. Deze was succesvol en da...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

15 december 2015
Keukengeheimen: Il gelato del marchese

Het is niet ongewoon voor patissiers in Frankrijk om samen te werken met parfumeurs. Zo werkte het team van Il gelato del marchese samen met Annick Goutal, en ontwikkelde een ijssmaak die aansluit op een parfum genaamd petite cherie. Veronika Pinzuti, eigenaresse van de ijssalon heeft grootste plan...

17 november 2015
Arbeidsongeschiktheid: Hoe zit het met doorbetalen?

Een werknemer heeft tijdens arbeidsongeschiktheid wegens ziekte gedurende maximaal 104 weken recht op doorbetaling van het loon. De wet schrijft voor dat de werkgever in beginsel verplicht is om gedurende deze periode 70 procent van het maximum dagloon* door te betalen, maar in de arbeidsovereenko...

3 november 2015
Restaurant wereldmuseum heeft beste wijn

Restaurant Wereldmuseum uit Rotterdam heeft de Award 'Wijnkaart van het Jaar' van de GaultMillau 2016 gewonnen. Tijdens de presentatie van hotel- en restaurantgids GaultMillau voor 2016 afgelopen maandag, mocht sommelier Robbert Nijenhuis de oorkonde voor Wijnkaart van het Jaar in ontvangst nemen...

27 oktober 2015
McDonald's vernieuwt volop (video)

Fastfoodketen McDonald’s versnelt de vernieuwing van de restaurants in Nederland met een viertal initiatieven. Vanaf deze week start een pilot in het restaurant in Hoorn waar gasten hun eigen burger kunnen samenstellen. Daarnaast breidt de test met tafelbediening in Purmerend uit naar tien nieuwe...

26 oktober 2015
De Librije nummer 1 in Lekker 2016

De restaurantgids Lekker 2016 is bekendgemaakt. Op nummer 1 staat dit jaar De Librije van Jonnie en Therèse Boer in Zwolle. Vorig jaar stond dit driesterrenrestaurant nog op de derde plek. Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet in Kruiningen verloor haar eerste plaats en staat nu op nummer 2....

1 oktober 2015
Romain Bourger wint Sommeliers Cup 2015

In het Van der Valk Hotel in Hoorn barstte onlangs de strijd los om de Châteaux & Domaines Castel Sommeliers Cup: een internationale wedstrijd voor jonge, talentvolle sommeliers uit Europa. Vorig jaar vond de primeur in Polen plaats, waar de Nederlandse sommelier Jan-Willem van der Hek won. Dit ja...

21 augustus 2015
Gin-tonic diner bij sterrestaurant Posthoorn

Dealsite Groupon heeft samen met sterrenchef Jeroen Bavelaar en sommelier Edwin van Egmond van Michelinster-restaurant Posthoorn de handen ineen geslagen om het 'Shaken & Koken met Gin receptenboek' te creëren. Samen hebben zij twee bijzondere gin-tonic cocktailrecepten, een hoofdgerechten een des...

20 juli 2015
Dronken mormel haalt kroeg overhoop

Sam boulter, een Britse kroegeigenaar, dacht eerst dat er een inbreker in zijn zaak actief was geweest, toen hij zijn café binnenkwam in de ochtend. De vermeende inbreker bleek een harige insluiper. Mormel Plotseling kwam er een eekhoorntje tevoorschijn van achter een doos met chips. De bewus...

8 juli 2015
Horecaondernemer Koos Huizenga overleden

Afgelopen zondag is Koos Huizenga op 72-jarige leeftijd overleden. Huizenga is een van de meest prominente Groningse horecaondernemers en de man achter horecazaken als De Blauwe Engel, De Vlaamse Reus, De Wolthoorn, café De Sleutel en De Drie Gezusters. Veelzijdig man Huizenga was een veelzi...

19 mei 2015
Jarno Eggen geslaagd voor Meesterproef

Jarno Eggen eigenaar en chef-kok van Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, is afgelopen zondag geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. Frisse, eigentijdse keuken De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks ...

19 mei 2015
Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije's Zusje Amsterdam kreeg gistermiddag de Zilveren Ui 2014 uit handen van Oos Kesbeke, directeur van het gelijknamige Amsterdamse bedrijf in tafelzuren. De onderscheiding wordt uitgereikt aan de chefkok die eigen tafelzuur het bes...

18 mei 2015
Sterrenzaken doen mee aan Culi Weken

Van 18 tot en met 31 mei organiseert Groupon de Culi Weken. Vele Nederlandse toprestaurants, waaronder tien Michelinster-restaurants doen mee aan deze campagne om hun deals onder de aandacht te brengen in de Culi Shop. In deze shop maken mensen naast Michelinster-restaurants ook kennis met restaur...

1 mei 2015
Heerlijk10daagse van start

Nederlandse gasten kunnen eind mei weer 10 dagen lang culinair genieten tijdens de Heerlijk10daagse. Vanaf 22 tot en met 31 mei openen veel restaurants de deuren voor deze culinaire tiendaagse. Foto: Restaurant Publique in Den Haag is één van de deelnemers aan de Heerlijk10daagse Deelnemers...

8 april 2015
Eigen bier voor Tim Knol

Tim Knol, de Nederlandse singer-songwriter, lanceert eind april zijn eigen bier met de naam Wiggle. De bekende zanger meldde dit dinsdag in een persbericht. Tender Brewery zal het bier brouwen; een brouwerij met dezelfde naam als het platenlabel waar Knol een vinyllabel startte. Trots Knol ve...

5 maart 2015
"Ik wil Hofftrammm op de kaart zetten"

In het Tobacco Theater in Amsterdam werd tijdens het jaargala van de AF&BM eind januari bekend wie zich F&B Professional of the Year 2015 mag noemen: Bobby van Galen. Hij is oprichter en eigenaar van het rijdende tramrestaurant Hoftrammm in Den Haag. Wij spreken met Bobby over deze overwinning en o...

10 februari 2015
Rotterdam minst romantische bestemming

Het is weer bijna dé dag van de liefde, Valentijnsdag. Op 14 februari is het een must je geliefde te verrassen met een bloemetje, een leuke kaart of wellicht een heerlijke dag (en nacht) weg in eigen land. Maar naar welke stad moet je je geliefde meenemen als je niet overladen wilt worden met lie...

29 december 2014
Senno Geertsma wint camera!

Restauranteigenaar Senno Geertsma van Restaurant de Rietstulp uit Giethoorn heeft een digitale camera gewonnen door mee te doen aan de puzzel uit de laatste editie van De RestaurantKrant! Foto: Restaurant de Rietstulp in Giethoorn Eerste keer prijs Het was voor Geertsma de eerste keer dat hi...

15 december 2014
Michelinzaken doen diner in uitverkoop

Het lekkere eten en drinken is een onmisbaar element rondom de feestdagen. Zeven op de tien Nederlanders vindt dat het kerstdiner wel echt bij de Kerst hoort, net zoals het samenzijn met de familie en vrienden (60%). Wel komt daar de nodige stress bij kijken. Zo voelt 40% van de Nederlanders zich ...

5 december 2014
Nieuwe look voor restaurant Jade Uithoorn

Afgelopen weken is specialiteitenrestaurant Jade in de Stationsstraat in Uithoorn verbouwd tot een stijlvol, eigentijds restaurant. Het all you can eat concept blijft bestaan, maar het wokken is verplaatst naar de keuken. Kleurwisselingen De verbouwing heeft vijf weken geduurd. Het interieur is...

19 november 2014
Overzicht Nederlandse michelinsterren

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de sterrenparade van Michelin maken de balans op. Wij ook. Hier een overzicht van alle sterrenzaken in Nederland na de bewogen dag van afgelopen maandag. Utr...

12 november 2014
Wayne Kropman Young Chef of the Year

Wayne Kropman (22) uit Den Bosch is de Young Chef of the Year 2014. Hij won de door Euro- Toques uitgeschreven wedstrijd tijdens de Gastronomie Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. De bijbehorende ‘award’ werd hem overhandigd door juryvoorzitter Alain Caron en de voorzitter van Euro-Toques, Ted Ja...

5 november 2014
Nieuw grand café in Warmond

De gemeente Teylingen heeft een exploitant gevonden voor een nieuwe horecazaak op recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond. Hans Koomen uit Voorhout opent in het eerste kwartaal van 2015 grand café Het Paviljoen. Koomen is al geruime tijd actief in de Bollenstreek met een cateringbedrijf en een mob...

27 oktober 2014
Huis ten Wolde brengt wandelroutes uit

Huis ten Wolde in De Bult heeft in september zes nieuwe, unieke wandelroutes uitgebracht. Voor gasten van het hotel/restaurant zijn de routes gratis beschikbaar. De wandelingen zijn in de regio Giethoorn, Oldemarkt en Steenwijk, maar ook in de Kiersche Wijde en uiteraard de waterrijke Weerribben. ...

8 oktober 2014
Puzzelaar Wybrig Koopmans blij met prijs

Wybrig Koopmans hoorde op de boot naar Terschelling dat ze de winnares is van de puzzel van De Restaurantkrant. Ze won een docking station voor haar iPhone. Wybrig had haar overwinning helemaal niet zien aankomen. "Ik maak heel vaak puzzels, maar ik heb nog nooit eerder een antwoord opgestuurd. Dit...

22 september 2014
Gastvrij Rotterdam van start gegaan

Vandaag is Gastvrij Rotterdam gestart in Ahoy Rotterdam. In samenwerking met Euro-Toques en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging werd de beurs feestelijk geopend door een optreden van jagers en jachthoornblazers. Na de opening sabreerde beursorganisator Robert Melaard een fles champagne. Op...

21 september 2014
Meer weten over wild?

Euro-Toques en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging zetten wild op de kaart tijdens Gastvrij Rotterdam van 22 tot en met 24 september. Maandag 22 september gaat de 2e editie van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam van start in Ahoy Rotterdam. Op de eerste dag wordt de beurs om 12:00 uur of...

3 september 2014
Duurzaamheid belangrijk bij Gastvrij Rotterdam

Op de horecabeurs Gastvrij Rotterdam komt dit jaar weer het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. Hier kunnen de beursbezoekers kennis maken met energiebesparende, biologische, fairtrade en anderzijds duurzame en verantwoorde producten. Paviljoen Het Paviljoen was 2013 direct al een schot in de roo...

15 augustus 2014
Café De Kermis Hoorn wordt afhaalrestaurant

Eigenaren Eric Boekhout en Marloes Koomen hebben café De Kermis in Hoorn verkocht aan Dennis Kwakernaak die in het pand op 15 oktober een afhaalrestaurant opent. Gezond Kwakernaak gaat zich richten op gezonde afhaalmaaltijden. De naam van zijn onderneming wordt Dennis Kookt. Behalve afhalen, ku...

17 april 2014
Bij Jef blinkt uit

Nadine Mögling, gastvrouw en mede-eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Bij Jef op Texel, is officieel SVH Meestergastheer. Nadine heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca. Sinds de invoering van de Meestertitel in 1987 is zij de achtste vro...

15 maart 2014
Eekhoorn weer op de kaart

In België is ophef ontstaan over het serveren van eekhoorn. Restaurant 't Konijntje in Kluisbergen moest de delicatesse schrappen van het menu na bedreigingen. Degene die de bedreigingen heeft geuit is opgespoord en chef Jos Habau durft het dier dan ook weer op de kaart te zetten. Geen dierenl...

11 februari 2014
Inspiratie: zeewier in restaurantkeuken

Zestig chef-koks hebben deelgenomen aan de Masterclass & Live Sessie over zeewieren, een initiatief van Rungis en Gastronomixs. Tijdens de masterclass gaf onder andere SVH Meesterkok Edwin Vinke van De Kromme Watergang zijn visie op het gebruik van zeewieren. Liefde voor zeewieren Naast het ki...

11 februari 2014
Belgisch restaurant kookt eekhoorns

Restaurant 't Konijntje uit de Vlaamse plaats Kluisbergen serveert stoofpotjes, grillgerechten en terrines met eekhoorn. Naar zeggen van de chef-kok tegenover Belgische media heeft hij het eekhoornvlees legaal via een groothandel kunnen bestellen. Zoet en zacht De smaak zou het meest in de bu...

3 februari 2014
Nieuwe kamers en keuken De Lindenhof

In Giethoorn wordt momenteel druk verbouwd aan het pand van tweesterrenrestaurant De Lindenhof. Patron-cuisinier Martin Kruithof en zijn team voegen vier nieuwe kamers/suites toe aan de bestaande twee gastenkamers. Begin mei moeten de nieuwe verblijven gereed zijn. Door de verbouwing krijgt het ge...

3 februari 2014
Lucas Rive 25e lid Patrons Cuisiniers

Met trots is Lucas Rive onlangs tijdens het jaardiner van Les Patrons Cuisiniers geïnaugureerd als nieuw lid. Rive opende vorig jaar een eigen restaurant in Hoorn Met de benoeming van Rive telt de verbond van chef-eigenaren 25 leden. Jaardiner De benoeming van Lucas Rive vond plaats tijdens he...

13 januari 2014
Keng Vichianrat wint Gouden Koksmuts

Keng Vichianrat heeft de Gouden Koksmuts gewonnen. Op de eerste dag van de Horecava werd het NK Koks georganiseerd waarbij chef-koks hun best doen om de Gouden Koksmuts te veroveren. Vichiarant werkt in restaurant La Rive in het Amstel Hotel. Runners-up Maurice Grendelman van Restaurant Kiewi...

15 december 2013
NK voor koks op de Horecava

Tijdens Horecava 2014 vinden de Nationale Kampioenschappen voor koks plaats. De titels zijn verdeeld in vier categorieën. Chef-koks dingen naar de Gouden Koksmuts. Leermeesters met hun leerling strijden om het Gouden Koksmes, koks tot en met 25 jaar om het Zilveren Koksmes en leerling-koks in op...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: