Martijn Kuik en Yannick Roodhof verhuisden Sukerieje naar Zwolle

Auteur: Redactie
Opening 17 april 2023
Martijn Kuik en Yannick Roodhof verhuisden Sukerieje naar Zwolle

Op 17 maart opende restaurant Sukerieje de deuren aan het Rodetorenplein 16 in Zwolle. Het restaurant verhuisde van Dalfsen naar het monumentale 17e-eeuwse Hopmanshuis in de binnenstad van Zwolle. Chefs Martijn Kuik (rechts) en Yannick Roodhof (links) namen niet alleen de naam mee naar Zwolle, maar namen ook de exploitatie over van Sukerieje.

Martijn Kuik (42), chef van Sukerieje sinds het begin in 2018, is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat hij en mede-eigenaar Yannick Roodhof kregen om de exploitatie over te nemen. Martijn: “Yannick heeft destijds de eerste twee jaar als souschef restaurant Sukade (grotere broer van Sukerieje, red.) opgebouwd en is nu alweer geruime tijd werkzaam bij Sukerieje. We zien de kans die we kregen om de zaak zelf te gaan runnen als een waardering voor onze inzet.”

Keuken en chef's table

De 29-jarige Yannick Roodhof werkte tijdens en na zijn koksopleiding aan de Cas Spijkers Academie onder meer bij restaurant De Lindenhof in Giethoorn en Niven in Rijswijk. Yannick: “Behalve de locatie verandert er voor de vaste gasten weinig. Net als in Dalfsen staan ambacht, kwaliteit en koken met de seizoenen voorop. We koken creatief, met veel aandacht voor het Nederlandse product en met liefde voor groente. In Dalfsen waren we hiermee succesvol en hebben we met deze keuken de erkenning gekregen van restaurantgidsen als Michelin, Lekker en Gault&Millau. Deze lijn zetten we in Zwolle voort. Ook nemen we de naam Sukerieje mee, omdat dit inmiddels een gevestigde naam is geworden, die staat voor goed eten, kwaliteit en verfijndheid.”

De muren en het plafond werden in lichte kleuren geverfd, met als resultaat een fris en licht restaurant met een warme, intieme sfeer. Historische elementen als het balkenplafond en een opengewerkte stenen muur contrasteren mooi met de zachte stoffen van de stoelen en de houtkleurige tafels. Bij de open keuken - waar op inductie gekookt wordt - staat een chef’s table voor maximaal 8 personen.

Martijn: “Voordeel van deze keuken is dat we als koks veel meer contact hebben met onze gasten dan we in Dalfsen hadden. Ze zien ons niet alleen aan het werk, maar we komen ook regelmatig aan tafel om gerechten uit te serveren en toe te lichten. We zijn nu een maand open en de reacties zijn positief. Er is een mooie mix van gasten die we al uit Dalfsen kennen en nieuwe gasten. De keuze om naar Zwolle te gaan blijkt een schot in de roos en we hebben veel vertrouwen in de toekomst.” 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws