Maandag zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019...
Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...
Met trots kondigt Landgoed Lauswolt de aanstelling aan van Seb Smit als de nieuwe executive chef van De Heeren van Harinxma en Bistro Nijeholt. Na een...
De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024 zijn 5 februari 2024 bekendgemaakt in Tivoli Vredenburg. Onder het toeziend oog van de top van de Nede...
Op maandag 5 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Van de 842 restaurants die op de lijst prijken, zijn er 72 nieuw op...
Op maandag 5 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 18 awards, werd uiter...
Sterrenrestaurants hebben over het algemeen het imago duur te zijn. Om dit stereotype te ontkrachten heeft Michelin nu een overzicht gemaakt van de go...
Op vrijdag 8 december jl. is Gert Wiltvank, maître bij Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer.&...
Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. D...
La Liste heeft zijn ranglijst voor 2024 met de duizend beste restaurants van de wereld onthuld. Deze lijst wordt samengesteld door een algoritme aan d...
Horeca Vakbeurs maakt bekend dat het een samenwerking aangaat met Hanos. De groothandel en totaalleverancier van de horeca presenteert zich op Horeca...
Chef-eigenaar Joris Peters zoekt een opvolger voor de exploitatie van zijn restaurant Aan de Zweth in Schipluiden. Het tussen Rotterdam en Delft geleg...
Het was een bewogen jaar voor de horeca, en ook bij restaurantgids Lekker500 was er sprake van verandering en vernieuwing. De concurrentie aan de top...
Het Nijmeegse tweesterrenrestaurant is door We’re Smart World voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste groenterestaurant ter wereld. Na...
Zwolle krijgt er op culinair gebied een nieuwe parel bij. Op woensdag 15 november openen Lisa Stam en Lars Aukema er hun fine dining restaurant Affect...
Sinds 6 september is op de Stationsweg in Leiden Café Visscher geopend. Zo opulent als het art deco interieur van de nagelnieuwe...
Gastvrijheidsexperts Jeannine Sok en Sven Heijkoop hebben tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam het allereerste gastvrijheidskeurmerk voor de h...
De uitreiking van de Michelinsterren vond de afgelopen jaren plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam, maar hier lijkt volgend jaar verandering in t...
Op dinsdag 19 september 2023, tijdens Gastvrij Rotterdam vond de prestigieuze wedstrijd Het Glazen Kalf plaats. Een kookwedstrijd die jaarlijks door V...
Op 30 september en 1 oktober 2023 vindt het grootste culinaire evenement van Nederland, 100Chefs by Gault&Millau, plaats in het Miele Experience C...
Verschillende sterrenchefs dragen bij aan Chef’s Place op de eerste editie van Horeca Vakbeurs, die plaatsvindt op 29, 30 en 31 januari 2024 in...
Het met een Michelinster bekroonde fine-dining restaurant The White Room*, gevestigd in Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam, verwelkomt met tr...
De Librije bestond afgelopen weekend dertig jaar en dat heuglijke feit werd groots gevierd met een feest voor ruim vijfhonderd genodigden op het Spinh...
Afgelopen dinsdag, 20 juni 2023, streden vijf teams in restaurant Elea om de titel van Chefs & Shakers. Ieder team, bestaande uit éé...
De Librije viert dit jaar het dertig jarig jubileum, presentator en journalist Rick Nieman sprak tijdens een uitzending van WNL Op Zondag met Jonnie e...
Overbevissing, klimaatverandering, kweekmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vis, schaal- en schelpdieren op verantwoorde wijze te con...
De Michelingids 2023 is gepresenteerd. Er zijn 17 nieuwe restaurants die een ster hebben ontvangen, één restaurant heeft een tweede Mich...
De Michelingids Nederland 2023 verwelkomt maar liefst 17 (zie lijst onderaan) nieuwe sterren. Zo worden in Maastricht twee historische restaurants opn...
Vandaag wordt in het Amsterdamse DeLaMar Theater vanaf 11.30 de Michelingids Nederland 2023 gepresenteerd. Blijf via dit liveblog - van de redactie va...
Op 17 maart opende restaurant Sukerieje de deuren aan het Rodetorenplein 16 in Zwolle. Het restaurant verhuisde van Dalfsen naar het monumentale 17e-e...
In de maand april zet Michelin de Nederlandse gastronomie in the spotlight en kondigt heel wat nieuwigheden aan. Twee weken voor de Ceremonie van de M...
Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...
Op 24 april is het zo ver: de jaarlijkse Sterrenceremonie van Michelin Nederland in Amsterdam. Inspecteurs van Michelin maken maandelijks enkele resta...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Op de uitreiking van Gault&Millau werd Restaurant VanOost, dat deel uitmaakt van Pillows Hotel Maurits at the Park, rijkelijk beloond. Het piepjon...
Groningen is een fine-dining-restaurant rijker. Op 18 januari 2023 opende restaurant Blumé de deuren aan de Oude Boteringestraat 43. Het restau...
Driesterrenrestaurant Inter Scaldes en het luxe bijbehorend boutique hotel maken sinds 1 januari onderdeel uit van Pillows Hotels. Chef Jannis Brevet...
De tot hotel en restaurant omgebouwde watertoren aan snelweg A28 in Zwolle heeft afscheid genomen van de naam De Kooperen Hoogte. De nieuwe naam is&nb...
Of je van je man nou een betere thuiskok wil maken, of je chef volgend jaar zijn eerste Michelinster gunt. Of je iemand nou een beetje beter wil laten...