Seb Smit terug als chef-kok bij De Heeren van Harinxma

Auteur: Redactie
Personalia 7 maart 2024
Seb Smit terug als chef-kok bij De Heeren van Harinxma Seb Smit (links) en Marc van Gulick (rechts)

Met trots kondigt Landgoed Lauswolt de aanstelling aan van Seb Smit als de nieuwe executive chef van De Heeren van Harinxma en Bistro Nijeholt. Na een indrukwekkende carrière op topniveau keert de 39-jarige Beetsterzwaagster culinair expert terug naar de keuken waar zijn professionele reis begon.

Seb Smit, wiens culinaire fundamenten zijn gelegd op het prestigieuze Landgoed Lauswolt, heeft zich verder ontwikkeld bij enkele van de meest gerenommeerde keukens van Nederland en daarbuiten. Zijn reis bracht hem via Alliance Gastronomique collega Herberg onder de Linde in Aduard naar de bekroonde Lindenhof in Giethoorn, waar hij twaalf jaar onder leiding van tweesterrenchef Martin Kruithof de fijne kneepjes van het vak leerde. Ook een prachtige stage bij Noma in Kopenhagen heeft hem veel gebracht. Als keukenchef bij de Lindenhof heeft Seb bewezen klaar te zijn voor de uitdagingen die De Heeren van Harinxma met zich meebrengt.

"Ik ben enthousiast en vereerd om terug te keren naar Landgoed Lauswolt en de keuken van De Heeren van Harinxma te leiden. Dit is de plek waar mijn culinaire avontuur begon, en ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen en passie voor gastronomie hier toe te passen. Samen met het team wil ik de traditie van vernieuwing en uitmuntendheid voortzetten", aldus Seb Smit.

Nieuw culinair avontuur

Deze wisseling van de wacht volgt op de aankondiging van chef-kok Arjan Bisschop, die na bijna tien jaar zijn talenten naar Zwolle verplaatst om daar een nieuw culinair avontuur te starten. Landgoed Lauswolt spreekt zijn diepe waardering uit voor de bijdrage van Arjan en wenst hem alle succes met zijn nieuwe onderneming.

Onder leiding van Smit zullen de keukens van Landgoed Lauswolt hun focus op regionale producten en het respect voor de seizoenen voortzetten en verder ontwikkelen. De samenwerking tussen Smit en Bisschop gedurende de overgangsperiode van twee maanden, eindigend op 8 juli, waarborgt een naadloze overdracht en belooft een spannend nieuw hoofdstuk voor het Landgoed Lauswolt.

Marc van Gulick, directeur van Landgoed Lauswolt, is zeer verheugd over de terugkeer van Smit en kijkt uit naar de frisse ideeën die hij zal brengen naar in de verschillende restaurants "Het is een bijzonder moment om Seb, een product van onze eigen opleiding, weer thuis te mogen verwelkomen. Zijn terugkeer is een getuigenis van de rijke culinaire erfenis en de voortdurende evolutie van Lauswolt", aldus Van Gulick. “Ook ben ik natuurlijk trots en dankbaar voor alles wat Arjan voor ons de afgelopen jaren gedaan heeft."

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws