U heeft gezocht op : sico de moel

18 juli 2019 Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

15 juli 2019 Columns Blog
Column Sico de Moel: spacecake

Twee knauwende Amerikaanse pensionada's schuiven aan op mijn terras. Middelste tafeltje direct aan het water. Een capuccino en een glas water. Citroentaartje erbij, dames? Nee, dat was niet nodig. Ik breng de drankjes en zie een stukje spacecake dat ze lekker op mijn terrasje wil oppeuzz...

3 juli 2019 Columns Blog
Column Sico de Moel: toekomst

Een robot rijdt door de wijngaard en controleert de druiven op de ontwikkeling van suikergehalte, kleur en aroma´s. Drones brengen de druivenmest na de persing exact naar die wijnranken die het nu nodig hebben. Ik was op de wijngaarden van Stan Beurskens, in het Zuidelijkste puntje van Limb...

21 juni 2019
Column Sico de Moel: samen zwanger

'Ik ben er dus net achter gekomen dat ik zwanger ben." Mijn gaste wist eigenlijk nog helemaal niet wat ze allemaal wel en niet mocht eten. Ze was er zojuist achter gekomen. Het was haar eerste keer. Puur toeval, vanavond was er dus nog een tafel zwanger. Het ene stel zat links bij het...

18 juni 2019 Columns Blog
Column Sico de Moel: opvolger

Een briefje van vijf en wat muntgeld. "Voor uw dochter, een kleine bijdrage voor haar eigen restaurant, later." Mijn jongste dochter wil me altijd heel graag helpen in het restaurant. Een tijdje wilde ze zelfs chefkok worden. Op school vertelde ze dan dat haar lievelingseten duif was. ...

7 juni 2019 Video Vis
Video: onze columnist serveert geen foute vis

Sico de Moel, vaste columnist voor De RestaurantKrant, en eigenaar van restaurant L'invité, serveert geen 'foute vis'. In deze video zie je hoe er een leuk item in Sico's restaurant werd opgenomen. Sico is ambassadeur van Chefs voor Goede vis. Lees via deze link meer column...

5 juni 2019 Columns Blog
Column Sico de Moel: rookvrij terras

Gisteren was mijn terrasje voor het eerst rookvrij. Ik heb maar vijf tafeltjes op mijn terrasje, maar wel op het mooiste plekje van Amsterdam, direct aan het water van de Bloemgracht. Het was heerlijk weer. Voor het eerst dit jaar zochten mijn gasten schaduw in plaats van de zon. Op mooie ...

20 mei 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

25 april 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: op de knieën

Mijn gasten waren wat onrustig, de hele avond al, een beetje klef ook. Het was een jong stel, superverliefd. De man was wat zenuwachtig, stelde mij af en toe een ongemakkelijke vraag en moest iets te vaak naar buiten. Ze hadden een tafeltje midden in het restaurant. Een aanzoek zou hoe dan ook ku...

17 april 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Italiaanse macho

"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink te laat en hadden het Nederlandse echtpaar dat hen had uitgenodigd ondertussen al een uur laten wachten. Daar was wat irritatie ontstaan. Ze wilden ...

5 april 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Nederlandse wijn

Mijn gasten vanavond zijn collega's. In London hebben ze vier grote restaurants met veel livemuziek, een soort clubs met members. Het is hun eerste keer in Amsterdam. We raken, zoals vaker, in gesprek over wijn. Zowel in Engeland als in Nederland worden er de laatste jaren steeds meer wijnen ...

20 maart 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

20 februari 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

21 mei 2015
Chef-kok en bedrijfsleider worden ondernemer

Restaurant KAAS in Amsterdam biedt de toekomstige chef-kok en bedrijfsleider de mogelijkheid om te participeren als mede-eigenaar van dit nieuwe restaurant. New Dutch Cuisine Restaurant KAAS zal worden gevestigd op de plek van het restaurant The Gastro.bar op het Java eiland. Het nieuwe rest...

4 juni 2014
Verantwoorde keuken in nieuw restaurant

Afgelopen weekeinde is Oliver Gastrobar ‘soft’ geopend voor vrienden en bekenden. Het moderne en stoer ingerichte restaurant met open keuken onderscheidt zich in het bijzonder door het aanbieden van een verantwoorde keuken voor werkelijk álle doelgroepen. De internationaal opgeleide chef ...

12 september 2013
Restaurantweek voor Guatemala

L’invité le Restaurant en Stichting Niños de Guatemala organiseren een speciale restaurantweek om geld in te zamelen voor schoollunches in Guatemala. Tijdens deze restaurantweek doneert L’invité voor elk verkocht menu vijf euro aan de stichting. De restaurantweek duurt van 17 tot 22 septem...

19 maart 2013
Nieuwe chef-kok L'invité Amsterdam

Richenel Doekhi is de nieuwe chef-kok in het Frans restaurant L'invité le Restaurant. Hij volgt deze maand Aimé van der Veen op in de Amsterdamse Jordaan. Ondernemer Sico de Moel heeft in zijn restaurant een nieuw keukenteam aangesteld. Nieuw team Samen met souschef Thorwald Voss vormt Doekhi...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: