Column Sico de Moel: Amsterdam ontwaakt

10 juni 2020 | Sico de Moel
Column Sico de Moel: Amsterdam ontwaakt<

Heb je alsjeblieft nog een plekje voor ons? Natuurlijk! Zo druk was het niet in de eerste week na de lockdown. Alleen de eerste dagen en in het weekend was het druk. Geen toeristen, alleen locals, wel heel gezellig! 

Bij ons geen tijdssloten, dubbele shifts, rijen bij de deur, extra terassen op de parkeerplaatsen. Het nieuwe normaal was minder spectaculair dan in de media was voorspeld.

Mijn gasten kwamen gewoon voor een ouderwets avondje qualitytime met elkaar. Ik zag dan ook geen telefoons op tafel met continue stroom virusupdates.

Ik doe in mijn restaurant ook in deze tijd niet aan bordjes, waarschuwingen, looproutes en beperkte menu's. Alleen een check en desinfectie bij aankomst, en daarna hebben we het er gewoon niet meer over.

Service is in deze corona-tijd steeds verder te zoeken: rijen voor winkels met lege schappen, extra lange wachttijden bij de klantenservice en boa's die, als je even niet oplet, boetes uitdelen op gezelligheid.

Het was dan ook hoog tijd dat de horeca weer open mocht. Een plek waar je nog persoonlijke service krijgt, ouderwets in de watten wordt gelegd, waar je welkom bent. Ik had zelf ook echt gemist, niet alleen als restaurateur zelf, maar ook persoonlijk als gast bij collega restaurateurs.

Ik merk dat ook veel mensen nog niet durven. Gek gemaakt door de continue berichtgeving van onze staatsmedia, doodsbang voor het virus. Onze @Home menu's lopen dan ook gewoon door. Ik verwacht zelf dat deze groep nog wel even weg blijft uit onze horeca.

In Amsterdam zie ik gelukkig de hotels weer voorzichtig opstarten. Ook steeds meer andere bedrijven openen hun deuren. De stad ontwaakt langzaam uit zijn lockdown.

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: