Column Sico de Moel: verwachtingen

6 augustus 2019 | Thijs Jacobs

"We hebben dus hele hoge verwachtingen voor deze avond. Onze dochter was hier een jaar geleden, ze stuurde ons allemaal foto's van fantastische gerechten, het water liep ons in de mond."

"Daarom zijn we nu zelf hier. Onze verwachtingen zijn heel hoog en het is dus aan u om deze te overtreffen. Daar houden wij van, dat onze verwachtingen worden overtroffen."

"En hier is een foto van mijn dochter, zij was hier dus vorig jaar, misschien kent haar nog wel, maar dat zal wel niet, dat begrijp ik helemaal."

Duidelijk.

Met deze wervelwind aan informatie kwamen mijn vier Britse gasten binnen. Ondanks hun hilarische teksten bleven ze toch vrij serieus.

"We are Dutch and it is not Dutch to exceed expectations", probeerde ik nog om de verwachtingen iets te temperen.

Laten we beginnen met een dozijn oesters. Aj! ik had er nog maar 8. Lekker begin.

Geen probleem, we gaan verder met de proeverij en onze Nederlandse wijnen.

"Mijn man eet niet zo veel, hij is een aantal jaren geleden geopereerd."

"En wanneer komt die ansjovisboter? Die schijnt fantastisch te zijn!"

Het dubbelstel had elkaar te lang niet gezien en hadden heel veel om bij te praten. Ik kon er amper tussenkomen met mijn culinaire grappen en grollen.

Het werd de laatste tafel van gisteravond. Ze waren al een tijdje klaar, maar nog druk in gesprek. Ik had mijn restaurant al opgeruimd en schoon, de koks waren al lekker naar huis.

Toen schrokken ze op, was het al zo laat? Ze hadden een fantastische avond gehad, alle foto's waren weer doorgestuurd naar de dochter.

Gelukkig.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: