Column Sico de Moel: verwachtingen

6 augustus 2019 | Thijs Jacobs

"We hebben dus hele hoge verwachtingen voor deze avond. Onze dochter was hier een jaar geleden, ze stuurde ons allemaal foto's van fantastische gerechten, het water liep ons in de mond."

"Daarom zijn we nu zelf hier. Onze verwachtingen zijn heel hoog en het is dus aan u om deze te overtreffen. Daar houden wij van, dat onze verwachtingen worden overtroffen."

"En hier is een foto van mijn dochter, zij was hier dus vorig jaar, misschien kent haar nog wel, maar dat zal wel niet, dat begrijp ik helemaal."

Duidelijk.

Met deze wervelwind aan informatie kwamen mijn vier Britse gasten binnen. Ondanks hun hilarische teksten bleven ze toch vrij serieus.

"We are Dutch and it is not Dutch to exceed expectations", probeerde ik nog om de verwachtingen iets te temperen.

Laten we beginnen met een dozijn oesters. Aj! ik had er nog maar 8. Lekker begin.

Geen probleem, we gaan verder met de proeverij en onze Nederlandse wijnen.

"Mijn man eet niet zo veel, hij is een aantal jaren geleden geopereerd."

"En wanneer komt die ansjovisboter? Die schijnt fantastisch te zijn!"

Het dubbelstel had elkaar te lang niet gezien en hadden heel veel om bij te praten. Ik kon er amper tussenkomen met mijn culinaire grappen en grollen.

Het werd de laatste tafel van gisteravond. Ze waren al een tijdje klaar, maar nog druk in gesprek. Ik had mijn restaurant al opgeruimd en schoon, de koks waren al lekker naar huis.

Toen schrokken ze op, was het al zo laat? Ze hadden een fantastische avond gehad, alle foto's waren weer doorgestuurd naar de dochter.

Gelukkig.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: