Column Sico de Moel: verwachtingen

6 augustus 2019 | Thijs Jacobs

"We hebben dus hele hoge verwachtingen voor deze avond. Onze dochter was hier een jaar geleden, ze stuurde ons allemaal foto's van fantastische gerechten, het water liep ons in de mond."

"Daarom zijn we nu zelf hier. Onze verwachtingen zijn heel hoog en het is dus aan u om deze te overtreffen. Daar houden wij van, dat onze verwachtingen worden overtroffen."

"En hier is een foto van mijn dochter, zij was hier dus vorig jaar, misschien kent haar nog wel, maar dat zal wel niet, dat begrijp ik helemaal."

Duidelijk.

Met deze wervelwind aan informatie kwamen mijn vier Britse gasten binnen. Ondanks hun hilarische teksten bleven ze toch vrij serieus.

"We are Dutch and it is not Dutch to exceed expectations", probeerde ik nog om de verwachtingen iets te temperen.

Laten we beginnen met een dozijn oesters. Aj! ik had er nog maar 8. Lekker begin.

Geen probleem, we gaan verder met de proeverij en onze Nederlandse wijnen.

"Mijn man eet niet zo veel, hij is een aantal jaren geleden geopereerd."

"En wanneer komt die ansjovisboter? Die schijnt fantastisch te zijn!"

Het dubbelstel had elkaar te lang niet gezien en hadden heel veel om bij te praten. Ik kon er amper tussenkomen met mijn culinaire grappen en grollen.

Het werd de laatste tafel van gisteravond. Ze waren al een tijdje klaar, maar nog druk in gesprek. Ik had mijn restaurant al opgeruimd en schoon, de koks waren al lekker naar huis.

Toen schrokken ze op, was het al zo laat? Ze hadden een fantastische avond gehad, alle foto's waren weer doorgestuurd naar de dochter.

Gelukkig.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: