Column Sico de Moel: Derde date

14 november 2019 | Sico de Moel

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje.

Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden.

Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten.

"Heeft u misschien een paraplu voor me? dan kan ik haar even ophalen." Die had ik, maar ik zag in de gracht dat het inmiddels niet meer regende. "Dan zal ze zo wel komen"

Dates zijn mijn favoriete gasten. Er hangt altijd een opwindende spanning in de lucht, het kan alle kanten opgaan. De vonken kunnen er van af vliegen of het kan totaal misgaan.

Ze kwam binnen. Ik liep naar ze toe, gaf hem de bloemen en nam haar jas aan.

De omhezling was goed. Ik nam de bloem weer van haar over en zette hem weer terug in de vaas.

Ze begonnen met een Nederlandse Bruswyn en gingen voor de Proeverij zonder vlees. Ik schatte hem wel in als een vleeseter, maar het meisje gaat natuurlijk voor.

Hoewel ze beiden Nederlands waren viel me op dat ze Engels met elkaar spraken. De eerste date was nog Nederlands, de 2e Duits en vanavond dus Engels. Dat was een beetje hun dingetje geworden. Leuk, ik deed met ze mee en schakelde over op Engels.

Klaar voor de eerste witte wijn? "Neen, we willen deze mousserende wijn blijven drinken." Aj! ik had net de fles bij een andere tafel opgeschonken en ik had geen nieuwe meer koud staan, stom van me.

We maken er daarom een mousserende winepairing van, dat kunnen ze zeker waarderen. Het werd een Blanc de blancs uit Limburg, een Champagne en Secco van de Veluwe.

De 3e date was goed, de vonken spatten er vanaf, er was geen tijd meer voor koffie.

De volgende date wordt Spaans.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: