Column Sico de Moel: Derde date

14 november 2019 | Sico de Moel

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje.

Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden.

Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten.

"Heeft u misschien een paraplu voor me? dan kan ik haar even ophalen." Die had ik, maar ik zag in de gracht dat het inmiddels niet meer regende. "Dan zal ze zo wel komen"

Dates zijn mijn favoriete gasten. Er hangt altijd een opwindende spanning in de lucht, het kan alle kanten opgaan. De vonken kunnen er van af vliegen of het kan totaal misgaan.

Ze kwam binnen. Ik liep naar ze toe, gaf hem de bloemen en nam haar jas aan.

De omhezling was goed. Ik nam de bloem weer van haar over en zette hem weer terug in de vaas.

Ze begonnen met een Nederlandse Bruswyn en gingen voor de Proeverij zonder vlees. Ik schatte hem wel in als een vleeseter, maar het meisje gaat natuurlijk voor.

Hoewel ze beiden Nederlands waren viel me op dat ze Engels met elkaar spraken. De eerste date was nog Nederlands, de 2e Duits en vanavond dus Engels. Dat was een beetje hun dingetje geworden. Leuk, ik deed met ze mee en schakelde over op Engels.

Klaar voor de eerste witte wijn? "Neen, we willen deze mousserende wijn blijven drinken." Aj! ik had net de fles bij een andere tafel opgeschonken en ik had geen nieuwe meer koud staan, stom van me.

We maken er daarom een mousserende winepairing van, dat kunnen ze zeker waarderen. Het werd een Blanc de blancs uit Limburg, een Champagne en Secco van de Veluwe.

De 3e date was goed, de vonken spatten er vanaf, er was geen tijd meer voor koffie.

De volgende date wordt Spaans.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: