Column Sico de Moel: Derde date

14 november 2019 | Sico de Moel

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje.

Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden.

Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten.

"Heeft u misschien een paraplu voor me? dan kan ik haar even ophalen." Die had ik, maar ik zag in de gracht dat het inmiddels niet meer regende. "Dan zal ze zo wel komen"

Dates zijn mijn favoriete gasten. Er hangt altijd een opwindende spanning in de lucht, het kan alle kanten opgaan. De vonken kunnen er van af vliegen of het kan totaal misgaan.

Ze kwam binnen. Ik liep naar ze toe, gaf hem de bloemen en nam haar jas aan.

De omhezling was goed. Ik nam de bloem weer van haar over en zette hem weer terug in de vaas.

Ze begonnen met een Nederlandse Bruswyn en gingen voor de Proeverij zonder vlees. Ik schatte hem wel in als een vleeseter, maar het meisje gaat natuurlijk voor.

Hoewel ze beiden Nederlands waren viel me op dat ze Engels met elkaar spraken. De eerste date was nog Nederlands, de 2e Duits en vanavond dus Engels. Dat was een beetje hun dingetje geworden. Leuk, ik deed met ze mee en schakelde over op Engels.

Klaar voor de eerste witte wijn? "Neen, we willen deze mousserende wijn blijven drinken." Aj! ik had net de fles bij een andere tafel opgeschonken en ik had geen nieuwe meer koud staan, stom van me.

We maken er daarom een mousserende winepairing van, dat kunnen ze zeker waarderen. Het werd een Blanc de blancs uit Limburg, een Champagne en Secco van de Veluwe.

De 3e date was goed, de vonken spatten er vanaf, er was geen tijd meer voor koffie.

De volgende date wordt Spaans.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: