Column Sico de Moel: samen zwanger

21 juni 2019 | Sico de Moel
Column Sico de Moel: samen zwanger

'Ik ben er dus net achter gekomen dat ik zwanger ben."

Mijn gaste wist eigenlijk nog helemaal niet wat ze allemaal wel en niet mocht eten. Ze was er zojuist achter gekomen. Het was haar eerste keer.

Puur toeval, vanavond was er dus nog een tafel zwanger. Het ene stel zat links bij het raam, het andere stel rechts bij het raam.

De twee stellen kenden elkaar niet, maar de tafels liepen heel mooi synchroon.

Allebei Champagne, waarvan één alcoholvrij. Om het vieren.

Allebei Proeverij, waarvan één speciaal aangepast. Zwangere vrouwen eten bijvoorbeeld geen rauwe vis of rood vlees. Dat passen we dan aan.

De dames bleven aan het water. De heren mochten gelukkig wel aan de wijn. Dat is weleens anders. Sommige stellen zijn ook 'samen zwanger'.

Ik krijg vaak dames in blijde verwachting in mijn restaurant. Meestal heel leuk, het geluk straalt er dan vanaf.

Eerst even gezellig samen intiem uit eten om het te vieren, dan vertellen we het morgen aan de familie.

Soms zitten de ouders er bij en willen ze het nog even geheim houden. Ze moeten mij dan in vertrouwen nemen, zodat ik de zwangere subtiel kan voorzien van een aangepast menu. Halverwege het diner moet het er dan toch uit: "We moeten jullie iets vertellen, jullie worden opa en oma." Dat zijn prachtige emotionele momenten.

Vanavond hadden de twee synchroon lopende tafels nog niet van elkaar door dat ze beiden een intiem geheim deelden.

Ik twijfelde of ik ze aan elkaar zou voorstellen. Het was voor allebei een intiem moment. Maar hoe grappig is het als je zo'n intiem moment met een totaal vreemde kan delen?

Ik besloot uiteindelijk toch mijn binnenpretje voor mezelf te houden. Het is niet aan mij om hun blijde boodschap te verkondigen. Dat is het voorrecht dat de aanstaande ouders hebben.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: