Column Sico de Moel: Dineren met Zoom

14 april 2020 | Sico de Moel

Rob en Joshua hebben zojuist hun menu's opgehaald. Joshua draagt een mondkapje en houdt veilige afstand. Rob is wat makkelijker.

Ze gaan straks samen dineren. Dat doen ze nu, sinds de lockdown, elke donderdag. Misschien deden de heren dat hiervoor ook al, maar nu ieder in hun eigen huis.

Samen dineren via Zoom; laptop open, ovens aan, glaasje wijn erbij en eens kijken wat er vanavond voor lekkers op het menu staat. Vorige week hebben ze drie uur lang samen gedineerd, op afstand.

Het lijkt een trend: dineren via Zoom.

Mijn overbuurvrouw is wat ouder en woont alleen. Ze bestelt nu elke week 2 menu's; voor haar en voor haar vriendin, die bezorg ik een paar straten verderop.

Als ik het menu kom brengen vertelt ze me hoe ze vorige week zo hebben genoten van hun diner samen. En hoe ze zich er vanavond weer op verheugt om via de laptop samen van hun diner te kunnen genieten. Een hoogtepuntje in de week.

Deze week gaan we wilde ganzenbouten konfijten. Prachtig superzacht vlees dat zo van het bot valt. Heerlijk met pittige gekonfijte sinaasappelschilletjes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: