Column Sico de Moel: we zijn genomineerd!

6 mei 2020 | Sico de Moel

We zijn genomineerd voor de prestigieuze Gaia Green Awards als duurzaamste restaurant van Nederland.

Juist in deze tijd van wereldwijde pandemie bedreigingen is duurzaamheid actueler dan ooit. We zullen meer respectvol moeten gaan samenwerken met de natuur.

En dat is niet altijd gemakkelijk in een drukke stad als Amsterdam. Ons pand uit 1628 is slecht geïsoleerd. Onze nieuwe @Home maaltijden kunnen milieuvriendelijker worden verpakt. We kunnen en moeten op allerlei vlakken nog veel beter.

Toch is duurzaamheid heel belangrijk voor ons. Dat zit vaak in de kleine dingen. Dat ik mijn dagelijkse restaurant boodschappen lekker op de fiets haal bij mijn lokale leveranciers. Dat we werken met mooie Nederlandse producten van eigen bodem en dat we onze vakkennis overdragen aan leerling-koks.

Er is ook veel duurzame onzin. Je kunt wel groene stroom gebruiken, maar zet je oven gewoon uit als je hem niet gebruikt. Je kunt waterbesparende toiletten hebben, maar laat dan niet je spoelkraan achter de bar de hele dag lopen. Duurzaamheid is een mindset, geen lijstje om af te vinken.

De lockdown dwingt me om na te denken over onze toekomst. Hoe gaat de wereld er straks uitzien? Wat is belangrijk voor mijn gasten, voor mijn team en ook voor mij persoonlijk?

Als restaurant ben je nu vooral duurzaam als je deze crisis kunt overleven. Maar daarna is het belangrijk om relevant te blijven. Duurzaam relevant.

We zijn super trots en dankbaar om juist nu genomineerd te zijn voor deze prijs. Deze nominatie alleen al geeft ons een extra duwtje om verder te werken aan een mooie duurzame toekomst samen.

Deze week dan ook een menu met duurzaam gevangen vis; een verrassend smaakvolle combinatie van duurzame zalm, mooie Hollandse biet en wasabi en de duurzame Kabeljauw met onze klassieke spitskool, gevuld met pastinaak.

Heel Amsterdam kan weer bestellen: www.linvite.nl/bestellen

Oh ja, speciaal voor Moederdag hebben we op Facebook iets speciaals voor moeders die Moederdag alleen in quarantaine moeten doorbrengen.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Horeca Alliantie demonstreert 7 december op Malieveld

Géén enkel horecabedrijf mag nog kopje onder gaan door gebrek aan coronasteun van de overheid. De steunmaatregelen mogen niet verder worden afgebouwd, maar moeten gemaximaliseerd worden! Juist nú, nu de horeca alle reserves heeft opgebruikt en niet langer overleven kan. Dit is d ...

Financieel Ondernemen Digitaal Ondernemen Horeca & Belasting
7 redenen waarom uw administratie digitaal moet

Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean desk of een paperless office. Maar wat is er eigenlijk mis met een papieren administratie? Veel ondernemers werken nog met mappen. Inkomende facture ...

Hotelketens Gastronomie
Thuisbezorging door Van der Valk tijdens Kerst

Het is niemand ontgaan; de horeca gaat er inmiddels vanuit dat er geen massale openstelling komt deze Kerst. Ook op het Van der Valk concern heeft corona flinke impact. Hoewel overnachtende hotelgasten welkom zijn, ziet de Kerst er voor Nederlands grootste horecabedrijf dit jaar heel anders uit. Sti ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Gastronomie Corona
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: