Column Sico de Moel: we zijn genomineerd!

6 mei 2020 | Sico de Moel

We zijn genomineerd voor de prestigieuze Gaia Green Awards als duurzaamste restaurant van Nederland.

Juist in deze tijd van wereldwijde pandemie bedreigingen is duurzaamheid actueler dan ooit. We zullen meer respectvol moeten gaan samenwerken met de natuur.

En dat is niet altijd gemakkelijk in een drukke stad als Amsterdam. Ons pand uit 1628 is slecht geïsoleerd. Onze nieuwe @Home maaltijden kunnen milieuvriendelijker worden verpakt. We kunnen en moeten op allerlei vlakken nog veel beter.

Toch is duurzaamheid heel belangrijk voor ons. Dat zit vaak in de kleine dingen. Dat ik mijn dagelijkse restaurant boodschappen lekker op de fiets haal bij mijn lokale leveranciers. Dat we werken met mooie Nederlandse producten van eigen bodem en dat we onze vakkennis overdragen aan leerling-koks.

Er is ook veel duurzame onzin. Je kunt wel groene stroom gebruiken, maar zet je oven gewoon uit als je hem niet gebruikt. Je kunt waterbesparende toiletten hebben, maar laat dan niet je spoelkraan achter de bar de hele dag lopen. Duurzaamheid is een mindset, geen lijstje om af te vinken.

De lockdown dwingt me om na te denken over onze toekomst. Hoe gaat de wereld er straks uitzien? Wat is belangrijk voor mijn gasten, voor mijn team en ook voor mij persoonlijk?

Als restaurant ben je nu vooral duurzaam als je deze crisis kunt overleven. Maar daarna is het belangrijk om relevant te blijven. Duurzaam relevant.

We zijn super trots en dankbaar om juist nu genomineerd te zijn voor deze prijs. Deze nominatie alleen al geeft ons een extra duwtje om verder te werken aan een mooie duurzame toekomst samen.

Deze week dan ook een menu met duurzaam gevangen vis; een verrassend smaakvolle combinatie van duurzame zalm, mooie Hollandse biet en wasabi en de duurzame Kabeljauw met onze klassieke spitskool, gevuld met pastinaak.

Heel Amsterdam kan weer bestellen: www.linvite.nl/bestellen

Oh ja, speciaal voor Moederdag hebben we op Facebook iets speciaals voor moeders die Moederdag alleen in quarantaine moeten doorbrengen.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: