Column Sico de Moel: we zijn genomineerd!

6 mei 2020 | Sico de Moel

We zijn genomineerd voor de prestigieuze Gaia Green Awards als duurzaamste restaurant van Nederland.

Juist in deze tijd van wereldwijde pandemie bedreigingen is duurzaamheid actueler dan ooit. We zullen meer respectvol moeten gaan samenwerken met de natuur.

En dat is niet altijd gemakkelijk in een drukke stad als Amsterdam. Ons pand uit 1628 is slecht geïsoleerd. Onze nieuwe @Home maaltijden kunnen milieuvriendelijker worden verpakt. We kunnen en moeten op allerlei vlakken nog veel beter.

Toch is duurzaamheid heel belangrijk voor ons. Dat zit vaak in de kleine dingen. Dat ik mijn dagelijkse restaurant boodschappen lekker op de fiets haal bij mijn lokale leveranciers. Dat we werken met mooie Nederlandse producten van eigen bodem en dat we onze vakkennis overdragen aan leerling-koks.

Er is ook veel duurzame onzin. Je kunt wel groene stroom gebruiken, maar zet je oven gewoon uit als je hem niet gebruikt. Je kunt waterbesparende toiletten hebben, maar laat dan niet je spoelkraan achter de bar de hele dag lopen. Duurzaamheid is een mindset, geen lijstje om af te vinken.

De lockdown dwingt me om na te denken over onze toekomst. Hoe gaat de wereld er straks uitzien? Wat is belangrijk voor mijn gasten, voor mijn team en ook voor mij persoonlijk?

Als restaurant ben je nu vooral duurzaam als je deze crisis kunt overleven. Maar daarna is het belangrijk om relevant te blijven. Duurzaam relevant.

We zijn super trots en dankbaar om juist nu genomineerd te zijn voor deze prijs. Deze nominatie alleen al geeft ons een extra duwtje om verder te werken aan een mooie duurzame toekomst samen.

Deze week dan ook een menu met duurzaam gevangen vis; een verrassend smaakvolle combinatie van duurzame zalm, mooie Hollandse biet en wasabi en de duurzame Kabeljauw met onze klassieke spitskool, gevuld met pastinaak.

Heel Amsterdam kan weer bestellen: www.linvite.nl/bestellen

Oh ja, speciaal voor Moederdag hebben we op Facebook iets speciaals voor moeders die Moederdag alleen in quarantaine moeten doorbrengen.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: