Column Sico de Moel: we zijn genomineerd!

6 mei 2020 | Sico de Moel

We zijn genomineerd voor de prestigieuze Gaia Green Awards als duurzaamste restaurant van Nederland.

Juist in deze tijd van wereldwijde pandemie bedreigingen is duurzaamheid actueler dan ooit. We zullen meer respectvol moeten gaan samenwerken met de natuur.

En dat is niet altijd gemakkelijk in een drukke stad als Amsterdam. Ons pand uit 1628 is slecht geïsoleerd. Onze nieuwe @Home maaltijden kunnen milieuvriendelijker worden verpakt. We kunnen en moeten op allerlei vlakken nog veel beter.

Toch is duurzaamheid heel belangrijk voor ons. Dat zit vaak in de kleine dingen. Dat ik mijn dagelijkse restaurant boodschappen lekker op de fiets haal bij mijn lokale leveranciers. Dat we werken met mooie Nederlandse producten van eigen bodem en dat we onze vakkennis overdragen aan leerling-koks.

Er is ook veel duurzame onzin. Je kunt wel groene stroom gebruiken, maar zet je oven gewoon uit als je hem niet gebruikt. Je kunt waterbesparende toiletten hebben, maar laat dan niet je spoelkraan achter de bar de hele dag lopen. Duurzaamheid is een mindset, geen lijstje om af te vinken.

De lockdown dwingt me om na te denken over onze toekomst. Hoe gaat de wereld er straks uitzien? Wat is belangrijk voor mijn gasten, voor mijn team en ook voor mij persoonlijk?

Als restaurant ben je nu vooral duurzaam als je deze crisis kunt overleven. Maar daarna is het belangrijk om relevant te blijven. Duurzaam relevant.

We zijn super trots en dankbaar om juist nu genomineerd te zijn voor deze prijs. Deze nominatie alleen al geeft ons een extra duwtje om verder te werken aan een mooie duurzame toekomst samen.

Deze week dan ook een menu met duurzaam gevangen vis; een verrassend smaakvolle combinatie van duurzame zalm, mooie Hollandse biet en wasabi en de duurzame Kabeljauw met onze klassieke spitskool, gevuld met pastinaak.

Heel Amsterdam kan weer bestellen: www.linvite.nl/bestellen

Oh ja, speciaal voor Moederdag hebben we op Facebook iets speciaals voor moeders die Moederdag alleen in quarantaine moeten doorbrengen.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: