Column Sico de Moel: we zijn genomineerd!

6 mei 2020 | Sico de Moel

We zijn genomineerd voor de prestigieuze Gaia Green Awards als duurzaamste restaurant van Nederland.

Juist in deze tijd van wereldwijde pandemie bedreigingen is duurzaamheid actueler dan ooit. We zullen meer respectvol moeten gaan samenwerken met de natuur.

En dat is niet altijd gemakkelijk in een drukke stad als Amsterdam. Ons pand uit 1628 is slecht geïsoleerd. Onze nieuwe @Home maaltijden kunnen milieuvriendelijker worden verpakt. We kunnen en moeten op allerlei vlakken nog veel beter.

Toch is duurzaamheid heel belangrijk voor ons. Dat zit vaak in de kleine dingen. Dat ik mijn dagelijkse restaurant boodschappen lekker op de fiets haal bij mijn lokale leveranciers. Dat we werken met mooie Nederlandse producten van eigen bodem en dat we onze vakkennis overdragen aan leerling-koks.

Er is ook veel duurzame onzin. Je kunt wel groene stroom gebruiken, maar zet je oven gewoon uit als je hem niet gebruikt. Je kunt waterbesparende toiletten hebben, maar laat dan niet je spoelkraan achter de bar de hele dag lopen. Duurzaamheid is een mindset, geen lijstje om af te vinken.

De lockdown dwingt me om na te denken over onze toekomst. Hoe gaat de wereld er straks uitzien? Wat is belangrijk voor mijn gasten, voor mijn team en ook voor mij persoonlijk?

Als restaurant ben je nu vooral duurzaam als je deze crisis kunt overleven. Maar daarna is het belangrijk om relevant te blijven. Duurzaam relevant.

We zijn super trots en dankbaar om juist nu genomineerd te zijn voor deze prijs. Deze nominatie alleen al geeft ons een extra duwtje om verder te werken aan een mooie duurzame toekomst samen.

Deze week dan ook een menu met duurzaam gevangen vis; een verrassend smaakvolle combinatie van duurzame zalm, mooie Hollandse biet en wasabi en de duurzame Kabeljauw met onze klassieke spitskool, gevuld met pastinaak.

Heel Amsterdam kan weer bestellen: www.linvite.nl/bestellen

Oh ja, speciaal voor Moederdag hebben we op Facebook iets speciaals voor moeders die Moederdag alleen in quarantaine moeten doorbrengen.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: