Column Sico de Moel: Misser

14 oktober 2019 | Sico de Moel

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst."

Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten van een mooie zomeravond.

Maar mijn gasten hadden vooral honger, dorst en haast.

Bij de eerste gangen wilden ze vooral veel extra brood. Daarna vroegen ze of het allemaal niet wat sneller kon. Halverwege het menu hadden ze nog maar 30 minuten en 10 minuten later wilden ze afrekenen en vertrokken ze.

Ze waren niet blij en daar baalde ik van. Ik legde ze uit dat wij geen fastfood restaurant zijn, maar die opmerking viel niet in goede aarde.

Toch denk ik dat ze ergens een pizza zijn wezen halen en daarvan reuze hebben genoten.

Mijn restaurant is niet voor iedereen. Ik ben er voor gasten die een avondje ontspannen willen genieten van elkaar. Die openstaan voor nieuwe smaken en ervaringen. Die kunnen genieten van een mooi plekje aan de gracht.

Ik probeer daarom vooraf mijn gasten zo te selecteren dat ze goed passen bij de sfeer van mijn restaurant. Daarom vind het belangrijk dat concierges bijvoorbeeld weten wat wij doen en welke gasten dat kunnen waarderen.

Gelukkig waren mijn anderen gasten gisteravond wel heel blij. Vanmorgen zag ik dan ook nog een mooie review op Iens verschijnen. Dat had ik wel even nodig.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

trends
Han Ji adviseert: Trends in 2019 en hoe hier als eigenaar mee om te gaan

De restaurantbranche was het afgelopen jaar onderhevig aan veel veranderingen: een belastingverhoging, toenemende concurrentie, de opkomst van nieuwe restaurantconcepten en een vervaging van horeca-segmenten. Stuk voor stuk ontwikkelingen waardoor traditionele horecaondernemers hun omzet zagen dalen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: