Column restaurateur Sico de Moel: Hugo & Hans

16 december 2019 | Sico de Moel

Voorzichtig nam Hugo zijn eerste slok Nederlandse wijn. Vol spanning wachtte Hans, twee tafels verderop, op zijn reactie. Ondanks zijn Duitse naam was Hugo een Brit. Hij was een paar dagen in Amsterdam voor zaken. Een jonge gast, hij deed Business Intelligence, nieuwe generatie, superslim. Leuke vent.

Ik serveerde hem de Johanniter van Tussen Rug & Rijn. Een prachtige Nederlandse wijn, goudgeel, fris en verrassend tropisch. Heerlijk bij de Hollandaise saus op de griet, maar ook fantastisch bij mijn uienbouillon met schuim van Old Amsterdam, een echte umamibom.

Hans vergist zijn wijnen op lage temperatuur, waardoor zijn fruitaroma's heel krachtig blijven.

Hoe beviel uw eerste ervaring met Nederlandse wijn? vroeg ik aan Hugo toen zijn glas leeg was en ik zette de volgende wijnsuggestie alvast op tafel.

"Fantastisch!"

"Zou u de wijnmaker willen ontmoeten?"

"Ja, absoluut!"

Hans kwam net teruggelopen naar zijn tafel en ik stelde de twee heren aan elkaar voor:

"Mag ik u voorstellen aan de maker van de wijn die u zojuist geproefd heeft."

Enigszins verrast complimenteerde Hugo Hans met de kwaliteit van zijn wijn, voor hem een verrassend positieve eerste ervaring met Nederlandse wijn.

Hans vertelde dat hij zo had genoten van Hugo's gezichtsuitdrukking na de eerste slok: eerst nieuwsgierig, daarna ontspannen en genietend.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: