Column restaurateur Sico de Moel: Hugo & Hans

Auteur: Sico de Moel
Columns 16 december 2019
Column restaurateur Sico de Moel: Hugo & Hans

Voorzichtig nam Hugo zijn eerste slok Nederlandse wijn. Vol spanning wachtte Hans, twee tafels verderop, op zijn reactie. Ondanks zijn Duitse naam was Hugo een Brit. Hij was een paar dagen in Amsterdam voor zaken. Een jonge gast, hij deed Business Intelligence, nieuwe generatie, superslim. Leuke vent.

Ik serveerde hem de Johanniter van Tussen Rug & Rijn. Een prachtige Nederlandse wijn, goudgeel, fris en verrassend tropisch. Heerlijk bij de Hollandaise saus op de griet, maar ook fantastisch bij mijn uienbouillon met schuim van Old Amsterdam, een echte umamibom.

Hans vergist zijn wijnen op lage temperatuur, waardoor zijn fruitaroma's heel krachtig blijven.

Hoe beviel uw eerste ervaring met Nederlandse wijn? vroeg ik aan Hugo toen zijn glas leeg was en ik zette de volgende wijnsuggestie alvast op tafel.

"Fantastisch!"

"Zou u de wijnmaker willen ontmoeten?"

"Ja, absoluut!"

Hans kwam net teruggelopen naar zijn tafel en ik stelde de twee heren aan elkaar voor:

"Mag ik u voorstellen aan de maker van de wijn die u zojuist geproefd heeft."

Enigszins verrast complimenteerde Hugo Hans met de kwaliteit van zijn wijn, voor hem een verrassend positieve eerste ervaring met Nederlandse wijn.

Hans vertelde dat hij zo had genoten van Hugo's gezichtsuitdrukking na de eerste slok: eerst nieuwsgierig, daarna ontspannen en genietend.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Overig nieuws