Column Sico de Moel: spacecake

15 juli 2019 | Sico de Moel

Twee knauwende Amerikaanse pensionada's schuiven aan op mijn terras. Middelste tafeltje direct aan het water.

Een capuccino en een glas water.
Citroentaartje erbij, dames?
Nee, dat was niet nodig.

Ik breng de drankjes en zie een stukje spacecake dat ze lekker op mijn terrasje wil oppeuzzelen.

Nu zit bij ons om de hoek een coffeeshop, die blijkbaar in alle hippiegidsjes wordt aangeraden.

Regelmatig mag ik mijn terrasgasten er dan ook op wijzen dat wiet roken op mijn terras niet is toegestaan. Meestal bergen ze dan hun wiet op, soms vertrekken ze, maar het is nooit een probleem.

Toeristen die naar Amsterdam komen om lekker te experimenteren met drugs zijn niet het type levensgenieters die ik in mijn restaurant of op mijn terras wil.

Ook bij deze dames vermeld ik netjes dat het niet is toegestaan om hun spacecake op mijn terras te gebruiken. 

Ze schrikken een beetje. De dame die de spacecake wilde proberen had zich er duidelijk enorm op verheugd.

Mag dat niet in Amsterdam?
Niet op mijn terras, dames.

Even later zit de andere dame nog in haar eentje aan de cappuccino. Haar vriendin zie ik op de hoek van de straat haar spacecake naar binnen moffelen.

Dat jongeren wat experimenteren met drugs begrijp ik. Maar dit was toch een beetje sneu.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: