Column Sico de Moel: spacecake

15 juli 2019 | Sico de Moel

Twee knauwende Amerikaanse pensionada's schuiven aan op mijn terras. Middelste tafeltje direct aan het water.

Een capuccino en een glas water.
Citroentaartje erbij, dames?
Nee, dat was niet nodig.

Ik breng de drankjes en zie een stukje spacecake dat ze lekker op mijn terrasje wil oppeuzzelen.

Nu zit bij ons om de hoek een coffeeshop, die blijkbaar in alle hippiegidsjes wordt aangeraden.

Regelmatig mag ik mijn terrasgasten er dan ook op wijzen dat wiet roken op mijn terras niet is toegestaan. Meestal bergen ze dan hun wiet op, soms vertrekken ze, maar het is nooit een probleem.

Toeristen die naar Amsterdam komen om lekker te experimenteren met drugs zijn niet het type levensgenieters die ik in mijn restaurant of op mijn terras wil.

Ook bij deze dames vermeld ik netjes dat het niet is toegestaan om hun spacecake op mijn terras te gebruiken. 

Ze schrikken een beetje. De dame die de spacecake wilde proberen had zich er duidelijk enorm op verheugd.

Mag dat niet in Amsterdam?
Niet op mijn terras, dames.

Even later zit de andere dame nog in haar eentje aan de cappuccino. Haar vriendin zie ik op de hoek van de straat haar spacecake naar binnen moffelen.

Dat jongeren wat experimenteren met drugs begrijp ik. Maar dit was toch een beetje sneu.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: