Column Sico de Moel: Heimwee naar een heerlijk horecaleven

26 maart 2021 | Redactie

Zou ik het nog kunnen? Die mooie latte maken, een drukke avond in goede banen regisseren, mijn wijnen perfect matchen bij mijn gast?

Zou mijn foodlift het nog doen? Zou mijn wasserette nog wel bestaan? Mijn osmose-apparaat trekt het zeker niet, een half jaar werkeloosheid. Zelf trek ik het ook steeds minder. Net als mijn team. We hebben heimwee. Heimwee naar de reuring en gezelligheid die vroeger elke dag zo normaal was.

Tijdens deze tweede lockdown had ik wat tijd over en heb ik mijn verhaaltjes van de afgelopen jaren gebundeld in een boekje: 'Dagboek van een Restaurateur'.

Mijn gasten die altijd zo kleurrijk zijn, die speciale momenten, de feesten, de romantiek. Ik mis het. Ik mis zelfs de missers, die keren dat het niet helemaal lukte, dat ik zo baalde van mijn eigen fouten. Ik mis de waardering van mijn gasten, elke dag, ik mis echt de spanning van het vak.

Zoals die gasten die met torenhoge verwachtingen binnenkwamen en of ik die verwachtingen wel even zou kunnen overtreffen. Want daar hielden zij altijd van, dat hun verwachten overtroffen werden.

Of die gast die met een stapeltje van zes cadeaukaarten wilde afrekenen. Of dat huwelijksaanzoek dat bijna niet doorging. En die luidruchtige Australiër, die sexy dames en die romantische koppeltjes. Ik mis ze allemaal.

In mijn boekje heb ik dus 99 verhalen verzameld uit betere tijden. Voor de horecaliefhebber en voor iedereen die terug verlangt naar een heerlijk horecaleven. Een leven waarin elke dag weer een nieuwe verrassing is en geen dag hetzelfde.

Vlak voor Pasen, op 2 april, komt het boekje uit. Klik hier als je het als eerste wilt ontvangen.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: