Column Sico de Moel: Gezond uit eten

16 augustus 2019 | Sico de Moel

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?"

Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat voor groenten zitten er dan precies bij?"

Alcohol was eigenlijk ook niet meer goed voor meneer, "doe maar een Heineken 0.0 en een grote fles water, en voor mijn vrouw een glaasje wijn, rood". Die deed nog niet mee aan de hype.

Gezellig.

Ik ken ze ondertussen wel, de jonge pensionado's die net zijn overgestapt op een gezonde levensstijl.

Ik typte laatst in Google 'gezond uiteten' in. Wat een onzin werd er uitgekraamd door allerlei zelfbenoemde gezondheidscoaches:

'bestudeer thuis alvast de menukaart'
'3 gangen is ècht niet nodig'
'bestel nooit een hele fles wijn'
'eet geen brood'
'eet geen frites'
'deel je dessert'
'stop op tijd'
en heel belangrijk: .... geniet!

Lijkt me een heel gedoe zo'n gezonde levensstijl. Daarom heb ik een andere oplossing:

Reserveer bij een goed restaurant, of natuurlijk bij mij.

Quality time met je partner, familie of goede vrienden. Kom niet met de auto, maar gewoon lopend, de fiets of met de taxi.

Geen andere afspraken, telefoon weg, honderd procent aandacht voor elkaar.

Mijn duurzame proeverij menu is licht en voedzaam. Het bestaat uit 7 kleine gerechtjes. Mijn gasten laten zich meestal gewoon verrassen.

Geen grote lappen smakeloos vlees met smaakvolle saus, maar kleine stukjes Hollands wild, mooie duurzame vis en veel lokale groenten uit het seizoen.

Misschien een oestertje vooraf, paar mooie wijnen erbij. Even lekker bijpraten, tijd voor elkaar. Ooit weleens wilde gans gegeten?

Totale ontspanning is volgens mij het belangrijkste ingrediënt voor een gezonde levensstijl. Genieten van een mooi gerechtje waar zorg en aandacht aan is besteed. Van een mooie bijpassende wijn die aansluit bij het gerecht.

En vooral genieten van elkaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: