U heeft gezocht op : Alain Caron

7 november 2019 Chefs Michelin
Bas van Kranen en Alain Passard slaan handen ineen

Internationaal gerenommeerd driesterrenchef Alain Passard (Arpège Restaurant) en chef Bas van Kranen (Restaurant Bord’Eau) slaan de handen ineen voor een exclusieve gastronomische samenwerking op zaterdag 16 november in Restaurant Bord’Eau waar zij een eerbetoon brengen aan gastro...

10 december 2018 Amsterdam Achtergronden
De Gouden Reael: al 200 jaar een begrip in Amsterdam

De Gouden Reael is al jaren een begrip, maar voor veel Amsterdammers nog een echte 'hidden gem'. Het restaurant is gevestigd in een prachtig zeventiende-eeuws pand en gelegen op het historisch Realeneiland in Amsterdam. Sinds deze zomer heeft De Gouden Reael twee nieuwe eigenaren. Doel is om...

21 september 2018 Awards
Grand Concours du Caviar op Folie Culinaire

Op woensdag 10 oktober organiseert Reitsma Seafood in samenwerking met Sturia Caviar de prestigieuze kaviaarkookwedstrijd ‘Grand Concours du Caviar’. Op dag drie van het exclusieve, gastronomische vakevenement Folie Culinaire strijden vier Nederlandse topchefs om de eer en om mooie pri...

30 januari 2018 Events Festival
Joris Bijdendijk realiseert pop-up restaurant op festival Camp Moonrise

Speciaal voor Camp Moonrise realiseren chef kok Joris Bijdendijk (RIJKS) en Guus Thijssen (Guustronomie) pop-up restaurant The Greenhouse. Het festival wordt van 22 juni tot en met 24 juni gehouden in Bussloo. Bij het pop-up restaurant kunnen Camp Moonrise-bezoekers op niveau eten, drinken en geniet...

29 september 2017 Awards Culinair
Het fijnste Franse restaurant van Nederland, Bistrot Neuf Amsterdam

Vorige week maandag riep de vakjury van ‘Leven in Frankrijk’ Bistrot Neuf uit tot ‘het fijnste Franse restaurant van Nederland’. Bistrot Neuf voelt zich vereerd deze erkenning te krijgen in dezelfde week dat zij haar 8-jarig bestaan vierde. Bistrot Neuf is ontstaan uit de ...

7 augustus 2017 Awards Culinair
Kanshebbers beste Franse en Italiaanse restaurant bekend

Voor het zevende jaar op rij reiken de tijdschriften Italië Magazine en Leven in Frankrijk awards uit voor restaurants met een authentiek Italiaanse of Franse keuken. In de loop de jaren is de waardering van de prijzen steeds verder gegroeid en is de toekenning inmiddels een belangrijk jaarlijk...

23 mei 2017 Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

14 september 2016 Awards
Beste Franse en Italiaanse restaurant van Nederland

Maandag zijn in de tuin van het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de zesde keer twee bijzondere restaurantawards uitgereikt. Restaurant Da Braccini uit Den Haag werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2016. Andre...

3 augustus 2016 Opening
Alain Caron start restaurant met zoons

Alain Caron, bekend van onder andere het programma Masterchef, gaat een eigen café-restaurant beginnen in Amsterdam. De TV-kok en culinair journalist maakte dat woensdag bekend via Facebook. Samen met zijn zoons Tom en David gaat hij de nieuwe zaak aan de Frans Halsstraat in de Pijp runnen. O...

1 juni 2016
Eerste Zeeuwse mosselen aan land gebracht

Onder grote belangstelling werd vandaag het hangcultuur-mosselseizoen geopend bij de hangcultuurpercelen langs de Grevelingendam in Bruinisse. De Zeeuwse hangcultuurkwekers haalden daar de eerste lichting mosselen boven water. Culinair specialist Alain Caron keurde de eerste mosselen. Hij sprak ov...

13 mei 2016
Programma Taste of Amsterdam is bekend

Taste of Amsterdam wordt van 2 tot en met 5 juni voor de achtste keer gehouden in het Amstelpark. Tijdens het restaurantfestival genieten gasten vier dagen lang van de signature dishes van smaakmakers uit de Nederlandse hospitality-industrie. Restaurants en topchefs Taste of Amsterdam 2016 i...

15 september 2015
Fijnste Franse restaurant van Nederland

Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de vijfde keer twee bijzondere restaurantawards uitgereikt. De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2015 ging naar Restaurant Le Petit Latin in Amsterdam. De Fr...

16 juli 2015
Het Fijnste Franse Restaurant

Voor het vijfde jaar op rij organiseert tijdschrift Leven in Frankrijk de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. De tien genomineerde restaurants die dit jaar strijden om deze eretitel zijn nu bekend. Genomineerden Na de oproep in het voorjaarsnummer en op de website van ...

21 april 2015
Fijnste Franse restaurantverkiezing van start

Voor het vijfde jaar op rij organiseert tijdschrift Leven in Frankrijk de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. Dit initiatief sluit volgens het blad naadloos aan bij de Goût de France-campagne van het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken. 1300 chef-koks brengen eerbet...

12 november 2014
Wayne Kropman Young Chef of the Year

Wayne Kropman (22) uit Den Bosch is de Young Chef of the Year 2014. Hij won de door Euro- Toques uitgeschreven wedstrijd tijdens de Gastronomie Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. De bijbehorende ‘award’ werd hem overhandigd door juryvoorzitter Alain Caron en de voorzitter van Euro-Toques, Ted Ja...

27 oktober 2014
Topchef Tom Boere naar Otium

Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport heeft topchef Tom Boere aangetrokken als chef de cuisine. De afgelopen maanden is het inpandige restaurant Otium getransformeerd tot een fine dining restaurant met een kaart met hoogwaardige gerechten. Otium profileert zich hiermee niet alleen als hotelrestaura...

24 oktober 2014
Restaurant Otium geopend in Radisson Blu

Onder toeziend oog van topcuisinier en MasterChef-jurylid Alain Caron is vandaag het geheel vernieuwde restaurant Otium geopend. Zowel het interieur als de menukaart van de culinaire hotspot ondergingen een verfrissende facelift. Lunch De opening werd tevens bijgewoond door culinaire- en regi...

7 oktober 2014
Restaurants Vanille en Segugio in de prijzen

Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam voor de vierde keer twee bijzondere restaurantawards uitgereikt. De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland ging naar Restaurant Vanille in Eijsden. Restaurant Segugio in Amsterdam werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het...

26 september 2014
Finalisten Euro-Toques Young Chef bekend

Op de beurs Gastvrij Rotterdam vond op dinsdag 23 september de halve finale van de Euro-Toques Young Chef Award plaats. Zes halve finalisten streden om een plaats in de finale: Marlotte Baas van restaurant ’t Vaantje in Reeuwijk, Dennis Steenbergen van restaurant de Hoefslag, Wayne Kropman van re...

21 juli 2014
De beste Franse en Italiaanse restaurants

Leven in Frankrijk presenteert voor de vierde keer de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. Na het succes van de vorige drie jaar zoekt Leven in Frankrijk ook in 2014 weer de beste bistrots, brasseries en andere adressen in Nederland met die typisch Franse sfeer, waar je fant...

21 juli 2014
Nieuwe website over rundvlees in de lucht

Vanaf vandaag kunnen chefs en inkopers alles over rundvlees vinden op www.welovebeef.nl. De nieuwe website is gelanceerd in navolging van het gelijknamige kookboek, geschreven door bekende chefs Alain Caron (o.a. bekend van Masterchef) en Richard van Oostenbrugge (restaurant Bord’Eau in Hotel De ...

1 november 2013
Van Oostenbrugge en Caron presenteren vleesboek

In een tot ‘pop-up restaurant’ omgetoverde Amsterdamse koeienstal is het nieuwste kookboek van de chefs Alain Caron en Richard van Oostenbrugge gepresenteerd. Het boek draagt de titel We Love Beef en is overduidelijk geïnspireerd op de ontdekkingstocht van beide chefs door de Engelse landerij...

17 oktober 2013
Jonnie Boer benoemt Variatiechef 2013

De titel Variatiechef van het Jaar 2013 is door Jonnie Boer uitgereikt aan chef-kok Takis Panagakis van Restaurant Mazie in Den Haag. Het Haagse restaurant won de wedstrijd voor groenterijk koken met het gerecht ‘lauwwarme salade van rode amarant, citroen en mediterrane groenten’. Panagakis m...

17 september 2013
Beste Franse en Italiaanse restaurant

Voor de derde keer zijn de awards voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland en het Italië Magazine Restaurant van het jaar uitgereikt. De Franse winnaar was Christophe’ in Amsterdam. Restaurant Vino e Cucina uit Den Haag ging er met de Italiaanse award vandoor. Dit jaar werd voor het ee...

6 september 2013
Frans & Italiaans Restaurant van het Jaar

De zoektocht naar de meest authentieke Franse en Italiaanse restaurants in Nederland is weer gestart. Voor het derde jaar op rij organiseren de magazines ‘Leven in Frankrijk’ en ‘Italië Magazine’ de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland en Italië Magazine Restaurant...

13 juni 2013
Restaurant Ivy wordt FG Restaurant

Rotterdams sterrenrestaurant Ivy heet voortaan FG Restaurant. François Geurds moest op last van de Haagse rechtbank zijn naam Ivy binnen twee maanden wijzigen. Geurds noemde zijn Ivy naar zijn moeder en de naam staat ook voor klimop, een plant die altijd naar boven groeit. De nieuwe naam werd op...

10 januari 2013
Tonkes maakt Lekkerste Kindermenu

Louis Tonkes heeft de prijs gewonnen voor het Lekkerste Kindermenu 2013. Het was de eerste keer dat deze wedstrijd werd georganiseerd op de Horecava. Kipcorn met moes Kip-"corn" met moes was de creatie die won. Stichting de Lekkerste Wedstrijden organiseerde voor de eerste keer de wedstrijd Het...

27 december 2012
Caron en Van Oostenbrugge ambassadeurs Engels rundvlees

Alain Caron en Richard van Oostenbrugge zijn brand ambassadors geworden van Engels rundvlees. In in de keuken van Bord’Eau van Hotel De L'Europe lieten ze genodigden kennismaken met het vlees. Dit gebeurde in aanwezigheid van de Britse ambassadeur Paul Arkwright en Jean Pierre Garnier, hoofd exp...

5 december 2012
EK Chinese keuken bij Wok de Mallejan

Op 4 december is het Europees kampioenschap Chinese keuken bij Wok de Mallejan in Maarssen gehouden. Vanuit heel Europa kwamen Chinese topchefs om medailles te winnen. Ook zullen meesterkoks uit China demonstraties geven. Positioneren Het Europese kampioenschap voor Chinese kookkunst is een ...

13 september 2012
Boas wint Fijnste Franse Restaurant

De prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland gaat dit jaar naar Boas in Deventer. De Franse ambassadeur in Nederland Pierre Ménat, reikte de prijs uit. Echt Frans eten Het tijdschrift Leven in Frankrijk zocht de beste Franse bistrots, brasseries en andere adressen in Nederland met...

13 juli 2012
Nominaties beste Frans en Italiaans restaurant bekend

De genomineerden voor de verkiezing van het Fijnste Franse Restaurant en Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2012 zijn bekend. Het is voor de tweede maal dat deze prijzen worden vergeven. Met de Franse slag De genomineerde Franse restaurants zijn: Boas (Deventer), Bresson (Utrecht), Chris...

19 juni 2012
Alain Passard te gast bij Vork & Mes

Op zondag 24 juni geeft de Fransman Alain Passard, een van ’s werelds meest inspirerende groentechefs met drie Michelinsterren achter zijn naam, een presentatie en proeverij in Nederland. Dit zal gebeuren tijdens het evenement 'Groente in de hoofdrol' bij restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Er...

4 juni 2012
Chefs(R)Evolution in Zwolle in beeld

Zwolle is twee dagen lang het gastronomisch epicentrum geweest tijdens de eerste editie van Chefs®Evolution. In Theater De Spiegel werd het tijd voor 'let's change the culinary world'. Tijd voor Nederland De organisatie van het tweedaagse evenement was in handen van Jonnie en Thérèse Boer. Jon...

6 september 2011
Line-up chefs Taste of Amsterdam bekend

Nadat eind augustus de deelnemende restaurants aan culinair festival Taste of Amsterdam bekend werden gemaakt. Is nu ook de line-up van de topchefs compleet. Deze chef-koks zullen de bezoekers van 22 tot en met 25 september verrassen met hun beste gerechten en bijzondere technieken. Bekende gezi...

28 januari 2011
De 'E' in EFFF staat voor 'Europa'

Met de aanwezigheid van diverse (inter)nationale regiopleinen wordt de ‘E’ van 'European' nieuw leven ingeblazen tijdens de 17e editie van de European Fine Food Fair (EFFF) Deze vakbeurs voor gepassioneerde gastronomen vindt plaats van 31 januari tot en met 2 februari in MECC Maastricht. (Inte...

27 september 2010
MasterChef verdeeld ontvangen op twitter

De eerste aflevering van de Nederlandse versie van het kookprogramma MasterChef is op netwerksite twitter verdeeld ontvangen. De vermeende hardheid van de jury bestaande uit tweesterrenchef Hans van Wolde, culinair criticus Alain Caron en chef-kok Peter Lute ligt hieraan ten grondslag. De première ...

23 augustus 2010
Topchef Caron tweede jurylid Masterchef

Onlangs is bekend gemaakt dat de Franse chef Alain Caron zitting zal nemen in de jury van de Nederlandse versie van Masterchef. Al eerder werd bekend dat tweesterrenchef Hans van Wolde de jury zal gaan voorzitten. Inmiddels hebben 600 amateurkoks zich aangemeld voor het programma dat binnenkort op N...

16 april 2009
Topchefs koken tijdens Koninginnebal in Vietnam

Drie topkoks, 350 gasten, 120 weeskinderen, en een hele hoop liefde. Dat zijn de basisingrediënten voor het Koninginnebal dat op zaterdag 25 april in Vietnam wordt georganiseerd. De Nederlandse topchefs Julius Jaspers, Alain Caron en Ron Blaauw grillen, braden en pocheren de sterren van de hemel om...

18 februari 2009
Topkoks koken voor KIDS

Op 14 maart koken Julius Jaspers, Ron Blaauw en Alain Caron een benefiet-diner waarvan de opbrengst naar Julius Jasper's weeshuizenproject Kids In DistresS (KIDS) in de Vietnamese stad Ho Chi Minh. De chef-koks verzorgden vorig jaar nog een galadiner voor internationale gastenop de Saigon River. De ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: