De Gouden Reael: al 200 jaar een begrip in Amsterdam

10 december 2018 | Thijs Jacobs

De Gouden Reael is al jaren een begrip, maar voor veel Amsterdammers nog een echte 'hidden gem'. Het restaurant is gevestigd in een prachtig zeventiende-eeuws pand en gelegen op het historisch Realeneiland in Amsterdam. Sinds deze zomer heeft De Gouden Reael twee nieuwe eigenaren. Doel is om De Gouden Reael terug te brengen naar de buurt en plek te bieden waar buurtgenoten, stadsgenoten en toeristen altijd kunnen aanschuiven. Bijzonder detail is dat de beroemde chefs Alain Caron, Jean Bennington en John Sistermans hun carrière zijn begonnen in De Gouden Reael.

Nieuwe eigenaren

Roger Vroemen en Onno Lenting zijn de trotse eigenaren van de vernieuwde De Gouden Reael. Lenting: “De Gouden Reael heeft een rijke historie. Vele uitbaters gingen ons sinds 1824 al voor en we vinden het dan ook een grote eer dat wij het stokje mogen overnemen. Het prachtige pand, de fantastische locatie op Realeneiland en ook nog met een groot terras aan de gracht was voor ons een gouden kans die we niet aan ons voorbij wilde laten gaan. De afgelopen maanden zijn we druk in de weer geweest om de kracht van De Gouden Reael te benadrukken: een plek waar iedereen welkom is. Van jong tot oud van buurtbewoner tot nieuwsgierige toerist.” “De Gouden Reael is geen trendy hotspot”, benadrukt Vroemen, “maar wel van deze tijd. De nieuwe positionering is ‘modern klassiek’.”

Eerlijke prijzen èn met oprechte aandacht

De nieuwe eigenaren van De Gouden Reael gaan terug naar de basis met klassiekers en wisselende seizoensgerechten. Gasten kunnen zowel voor een stevige lunch als een goed diner terecht. Een goede maaltijd voor een eerlijke prijs, dat is de essentie bij De Gouden Reael waarbij ook de goede service hoog in het vaandel staat. Gasten kunnen (in de zomer) lekker zitten op het zonovergoten terras aan de gracht met een heerlijke café latte. Of plaatsnemen aan de bar van het monumentale pand voor een zalige tosti of  een traditionele Jordanese Gehaktbal. Heerlijk lang dineren kan bij De Gouden Reael natuurlijk ook. Trots zijn Vroemen en Lenting op de Molteni rotisserie waarbij lang geëxperimenteerd is voor de perfecte, sappige kip aan het spit.

Over De Gouden Reael

De Gouden Reael staat voor lekker eten van goede kwaliteit en een informele sfeer. Eerlijke prijzen en oprechte aandacht zijn daarbij de belangrijkste pijlers. De deuren van De Gouden Reael zijn sinds begin september officieel geopend aan de Zandhoek 14 in Amsterdam. Zie voor meer informatie www.goudenreael.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: