De Gouden Reael: al 200 jaar een begrip in Amsterdam

10 december 2018 | Thijs Jacobs

De Gouden Reael is al jaren een begrip, maar voor veel Amsterdammers nog een echte 'hidden gem'. Het restaurant is gevestigd in een prachtig zeventiende-eeuws pand en gelegen op het historisch Realeneiland in Amsterdam. Sinds deze zomer heeft De Gouden Reael twee nieuwe eigenaren. Doel is om De Gouden Reael terug te brengen naar de buurt en plek te bieden waar buurtgenoten, stadsgenoten en toeristen altijd kunnen aanschuiven. Bijzonder detail is dat de beroemde chefs Alain Caron, Jean Bennington en John Sistermans hun carrière zijn begonnen in De Gouden Reael.

Nieuwe eigenaren

Roger Vroemen en Onno Lenting zijn de trotse eigenaren van de vernieuwde De Gouden Reael. Lenting: “De Gouden Reael heeft een rijke historie. Vele uitbaters gingen ons sinds 1824 al voor en we vinden het dan ook een grote eer dat wij het stokje mogen overnemen. Het prachtige pand, de fantastische locatie op Realeneiland en ook nog met een groot terras aan de gracht was voor ons een gouden kans die we niet aan ons voorbij wilde laten gaan. De afgelopen maanden zijn we druk in de weer geweest om de kracht van De Gouden Reael te benadrukken: een plek waar iedereen welkom is. Van jong tot oud van buurtbewoner tot nieuwsgierige toerist.” “De Gouden Reael is geen trendy hotspot”, benadrukt Vroemen, “maar wel van deze tijd. De nieuwe positionering is ‘modern klassiek’.”

Eerlijke prijzen èn met oprechte aandacht

De nieuwe eigenaren van De Gouden Reael gaan terug naar de basis met klassiekers en wisselende seizoensgerechten. Gasten kunnen zowel voor een stevige lunch als een goed diner terecht. Een goede maaltijd voor een eerlijke prijs, dat is de essentie bij De Gouden Reael waarbij ook de goede service hoog in het vaandel staat. Gasten kunnen (in de zomer) lekker zitten op het zonovergoten terras aan de gracht met een heerlijke café latte. Of plaatsnemen aan de bar van het monumentale pand voor een zalige tosti of  een traditionele Jordanese Gehaktbal. Heerlijk lang dineren kan bij De Gouden Reael natuurlijk ook. Trots zijn Vroemen en Lenting op de Molteni rotisserie waarbij lang geëxperimenteerd is voor de perfecte, sappige kip aan het spit.

Over De Gouden Reael

De Gouden Reael staat voor lekker eten van goede kwaliteit en een informele sfeer. Eerlijke prijzen en oprechte aandacht zijn daarbij de belangrijkste pijlers. De deuren van De Gouden Reael zijn sinds begin september officieel geopend aan de Zandhoek 14 in Amsterdam. Zie voor meer informatie www.goudenreael.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: