De Gouden Reael: al 200 jaar een begrip in Amsterdam

10 december 2018 | Thijs Jacobs

De Gouden Reael is al jaren een begrip, maar voor veel Amsterdammers nog een echte 'hidden gem'. Het restaurant is gevestigd in een prachtig zeventiende-eeuws pand en gelegen op het historisch Realeneiland in Amsterdam. Sinds deze zomer heeft De Gouden Reael twee nieuwe eigenaren. Doel is om De Gouden Reael terug te brengen naar de buurt en plek te bieden waar buurtgenoten, stadsgenoten en toeristen altijd kunnen aanschuiven. Bijzonder detail is dat de beroemde chefs Alain Caron, Jean Bennington en John Sistermans hun carrière zijn begonnen in De Gouden Reael.

Nieuwe eigenaren

Roger Vroemen en Onno Lenting zijn de trotse eigenaren van de vernieuwde De Gouden Reael. Lenting: “De Gouden Reael heeft een rijke historie. Vele uitbaters gingen ons sinds 1824 al voor en we vinden het dan ook een grote eer dat wij het stokje mogen overnemen. Het prachtige pand, de fantastische locatie op Realeneiland en ook nog met een groot terras aan de gracht was voor ons een gouden kans die we niet aan ons voorbij wilde laten gaan. De afgelopen maanden zijn we druk in de weer geweest om de kracht van De Gouden Reael te benadrukken: een plek waar iedereen welkom is. Van jong tot oud van buurtbewoner tot nieuwsgierige toerist.” “De Gouden Reael is geen trendy hotspot”, benadrukt Vroemen, “maar wel van deze tijd. De nieuwe positionering is ‘modern klassiek’.”

Eerlijke prijzen èn met oprechte aandacht

De nieuwe eigenaren van De Gouden Reael gaan terug naar de basis met klassiekers en wisselende seizoensgerechten. Gasten kunnen zowel voor een stevige lunch als een goed diner terecht. Een goede maaltijd voor een eerlijke prijs, dat is de essentie bij De Gouden Reael waarbij ook de goede service hoog in het vaandel staat. Gasten kunnen (in de zomer) lekker zitten op het zonovergoten terras aan de gracht met een heerlijke café latte. Of plaatsnemen aan de bar van het monumentale pand voor een zalige tosti of  een traditionele Jordanese Gehaktbal. Heerlijk lang dineren kan bij De Gouden Reael natuurlijk ook. Trots zijn Vroemen en Lenting op de Molteni rotisserie waarbij lang geëxperimenteerd is voor de perfecte, sappige kip aan het spit.

Over De Gouden Reael

De Gouden Reael staat voor lekker eten van goede kwaliteit en een informele sfeer. Eerlijke prijzen en oprechte aandacht zijn daarbij de belangrijkste pijlers. De deuren van De Gouden Reael zijn sinds begin september officieel geopend aan de Zandhoek 14 in Amsterdam. Zie voor meer informatie www.goudenreael.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Achtergronden Restaurant
Download nu de maarteditie van De RestaurantKrant

De maarteditie van De RestaurantKrant is uit! Niet alleen hebben we een fonkelnieuw design, maar we spreken ook nog eens met de eigenaren van restaurant Flicka in Kerkdriel. Het restaurant ontving onlangs zijn eerste Michelinster. Klik hier om de uitgave te downloaden (je hoeft enkel je e-mailadres ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: