De Gouden Reael: al 200 jaar een begrip in Amsterdam

10 december 2018 | Thijs Jacobs

De Gouden Reael is al jaren een begrip, maar voor veel Amsterdammers nog een echte 'hidden gem'. Het restaurant is gevestigd in een prachtig zeventiende-eeuws pand en gelegen op het historisch Realeneiland in Amsterdam. Sinds deze zomer heeft De Gouden Reael twee nieuwe eigenaren. Doel is om De Gouden Reael terug te brengen naar de buurt en plek te bieden waar buurtgenoten, stadsgenoten en toeristen altijd kunnen aanschuiven. Bijzonder detail is dat de beroemde chefs Alain Caron, Jean Bennington en John Sistermans hun carrière zijn begonnen in De Gouden Reael.

Nieuwe eigenaren

Roger Vroemen en Onno Lenting zijn de trotse eigenaren van de vernieuwde De Gouden Reael. Lenting: “De Gouden Reael heeft een rijke historie. Vele uitbaters gingen ons sinds 1824 al voor en we vinden het dan ook een grote eer dat wij het stokje mogen overnemen. Het prachtige pand, de fantastische locatie op Realeneiland en ook nog met een groot terras aan de gracht was voor ons een gouden kans die we niet aan ons voorbij wilde laten gaan. De afgelopen maanden zijn we druk in de weer geweest om de kracht van De Gouden Reael te benadrukken: een plek waar iedereen welkom is. Van jong tot oud van buurtbewoner tot nieuwsgierige toerist.” “De Gouden Reael is geen trendy hotspot”, benadrukt Vroemen, “maar wel van deze tijd. De nieuwe positionering is ‘modern klassiek’.”

Eerlijke prijzen èn met oprechte aandacht

De nieuwe eigenaren van De Gouden Reael gaan terug naar de basis met klassiekers en wisselende seizoensgerechten. Gasten kunnen zowel voor een stevige lunch als een goed diner terecht. Een goede maaltijd voor een eerlijke prijs, dat is de essentie bij De Gouden Reael waarbij ook de goede service hoog in het vaandel staat. Gasten kunnen (in de zomer) lekker zitten op het zonovergoten terras aan de gracht met een heerlijke café latte. Of plaatsnemen aan de bar van het monumentale pand voor een zalige tosti of  een traditionele Jordanese Gehaktbal. Heerlijk lang dineren kan bij De Gouden Reael natuurlijk ook. Trots zijn Vroemen en Lenting op de Molteni rotisserie waarbij lang geëxperimenteerd is voor de perfecte, sappige kip aan het spit.

Over De Gouden Reael

De Gouden Reael staat voor lekker eten van goede kwaliteit en een informele sfeer. Eerlijke prijzen en oprechte aandacht zijn daarbij de belangrijkste pijlers. De deuren van De Gouden Reael zijn sinds begin september officieel geopend aan de Zandhoek 14 in Amsterdam. Zie voor meer informatie www.goudenreael.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: