De Gouden Reael: al 200 jaar een begrip in Amsterdam

10 december 2018 | Thijs Jacobs

De Gouden Reael is al jaren een begrip, maar voor veel Amsterdammers nog een echte 'hidden gem'. Het restaurant is gevestigd in een prachtig zeventiende-eeuws pand en gelegen op het historisch Realeneiland in Amsterdam. Sinds deze zomer heeft De Gouden Reael twee nieuwe eigenaren. Doel is om De Gouden Reael terug te brengen naar de buurt en plek te bieden waar buurtgenoten, stadsgenoten en toeristen altijd kunnen aanschuiven. Bijzonder detail is dat de beroemde chefs Alain Caron, Jean Bennington en John Sistermans hun carrière zijn begonnen in De Gouden Reael.

Nieuwe eigenaren

Roger Vroemen en Onno Lenting zijn de trotse eigenaren van de vernieuwde De Gouden Reael. Lenting: “De Gouden Reael heeft een rijke historie. Vele uitbaters gingen ons sinds 1824 al voor en we vinden het dan ook een grote eer dat wij het stokje mogen overnemen. Het prachtige pand, de fantastische locatie op Realeneiland en ook nog met een groot terras aan de gracht was voor ons een gouden kans die we niet aan ons voorbij wilde laten gaan. De afgelopen maanden zijn we druk in de weer geweest om de kracht van De Gouden Reael te benadrukken: een plek waar iedereen welkom is. Van jong tot oud van buurtbewoner tot nieuwsgierige toerist.” “De Gouden Reael is geen trendy hotspot”, benadrukt Vroemen, “maar wel van deze tijd. De nieuwe positionering is ‘modern klassiek’.”

Eerlijke prijzen èn met oprechte aandacht

De nieuwe eigenaren van De Gouden Reael gaan terug naar de basis met klassiekers en wisselende seizoensgerechten. Gasten kunnen zowel voor een stevige lunch als een goed diner terecht. Een goede maaltijd voor een eerlijke prijs, dat is de essentie bij De Gouden Reael waarbij ook de goede service hoog in het vaandel staat. Gasten kunnen (in de zomer) lekker zitten op het zonovergoten terras aan de gracht met een heerlijke café latte. Of plaatsnemen aan de bar van het monumentale pand voor een zalige tosti of  een traditionele Jordanese Gehaktbal. Heerlijk lang dineren kan bij De Gouden Reael natuurlijk ook. Trots zijn Vroemen en Lenting op de Molteni rotisserie waarbij lang geëxperimenteerd is voor de perfecte, sappige kip aan het spit.

Over De Gouden Reael

De Gouden Reael staat voor lekker eten van goede kwaliteit en een informele sfeer. Eerlijke prijzen en oprechte aandacht zijn daarbij de belangrijkste pijlers. De deuren van De Gouden Reael zijn sinds begin september officieel geopend aan de Zandhoek 14 in Amsterdam. Zie voor meer informatie www.goudenreael.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: