Jonnie Boer benoemt Variatiechef 2013

17 oktober 2013
Jonnie Boer benoemt Variatiechef 2013

De titel Variatiechef van het Jaar 2013 is door Jonnie Boer uitgereikt aan chef-kok Takis Panagakis van Restaurant Mazie in Den Haag. Het Haagse restaurant won de wedstrijd voor groenterijk koken
met het gerecht ‘lauwwarme salade van rode amarant, citroen en mediterrane groenten’. Panagakis mag als beloning een week komen stagelopen bij het vegetarische sterrenrestaurant Joia in Milaan.

*Intelligente contrasten*
Voorzitter Boer is lovend over het winnende gerecht. “Echt mooie smaken, vooral de auberginepuree zal ik niet vergeten. Ik zou wel willen weten hoe je deze maakt.” Ook Pietro Leemann van Joia is erg te spreken over het gerecht. “Intelligente contrasten in de smaak en verrassende Griekse invloeden.” De jury van de verkiezing bestond uit Boer van De Librije, Felix Wilbrink van De Telegraaf, tv-presentatrice en culinair journalist Antoinette Hertsenberg en Leemann van restaurant Joia.

*Duurzaamheid en creativiteit*
Naast Variatiechef van het Jaar 2013 werden ook andere prijzen uitgereikt. Henk Markus en Nick Twickler van restaurant Het Ambacht uit Heerenveen wonnen met een crèmeux tûne met geit, pompoen, hazelnoot en ui de duurzaamheidsprijs. Het gerecht van artisjok, compote en bouillon van aubergine, parmezaan, paranoot, ridderzwam, zuring, mosterdsla en Lapsang Souchong-thee van Floris Versluijs van restaurant In de keuken van Floris uit Rotterdam won de creativiteitsprijs.

*Op de foto van links naar rechts:* Alain Caron (televisiechef en schrijver), Antoinette Hertsenberg, Joris Heijnen (oprichter/directeur variatie in de keuken), Takis Panagakis (Restaurant Mazie), Pietro Leemann, Jonnie Boer, Felix Wilbrink.

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws