Jonnie Boer benoemt Variatiechef 2013

17 oktober 2013 |
Jonnie Boer benoemt Variatiechef 2013<

De titel Variatiechef van het Jaar 2013 is door Jonnie Boer uitgereikt aan chef-kok Takis Panagakis van Restaurant Mazie in Den Haag. Het Haagse restaurant won de wedstrijd voor groenterijk koken
met het gerecht ‘lauwwarme salade van rode amarant, citroen en mediterrane groenten’. Panagakis mag als beloning een week komen stagelopen bij het vegetarische sterrenrestaurant Joia in Milaan.

Intelligente contrasten
Voorzitter Boer is lovend over het winnende gerecht. “Echt mooie smaken, vooral de auberginepuree zal ik niet vergeten. Ik zou wel willen weten hoe je deze maakt.” Ook Pietro Leemann van Joia is erg te spreken over het gerecht. “Intelligente contrasten in de smaak en verrassende Griekse invloeden.” De jury van de verkiezing bestond uit Boer van De Librije, Felix Wilbrink van De Telegraaf, tv-presentatrice en culinair journalist Antoinette Hertsenberg en Leemann van restaurant Joia.

Duurzaamheid en creativiteit
Naast Variatiechef van het Jaar 2013 werden ook andere prijzen uitgereikt. Henk Markus en Nick Twickler van restaurant Het Ambacht uit Heerenveen wonnen met een crèmeux tûne met geit, pompoen, hazelnoot en ui de duurzaamheidsprijs. Het gerecht van artisjok, compote en bouillon van aubergine, parmezaan, paranoot, ridderzwam, zuring, mosterdsla en Lapsang Souchong-thee van Floris Versluijs van restaurant In de keuken van Floris uit Rotterdam won de creativiteitsprijs.

Op de foto van links naar rechts: Alain Caron (televisiechef en schrijver), Antoinette Hertsenberg, Joris Heijnen (oprichter/directeur variatie in de keuken), Takis Panagakis (Restaurant Mazie), Pietro Leemann, Jonnie Boer, Felix Wilbrink.

Door Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: